Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 078
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Не е лошо като идея това с масичките Simple Smile
Аз днес си взех листа с болничния и видях, че са ми го пуснали до 21.06, а аз на 11.06 трябва да изляза 45 дни преди термин. В този случай, би трябвало на 11 да си ми пуснат майчинството и да прекъснат този, нали така ? Утре съм на ЖК и ще питам, но ми е интересно защо са ми го пуснали така тия от болницата  newsm78

# 61
Не е лошо като идея това с масичките Simple Smile
Аз днес си взех листа с болничния и видях, че са ми го пуснали до 21.06, а аз на 11.06 трябва да изляза 45 дни преди термин. В този случай, би трябвало на 11 да си ми пуснат майчинството и да прекъснат този, нали така ? Утре съм на ЖК и ще питам, но ми е интересно защо са ми го пуснали така тия от болницата  newsm78
Да, със сигурност стандартния болничен не трябва да се застъпва с този 45 дневен период. Доколкото знам е много важно.

# 62
Нещо с тези болнични не ми е много ясно. На мен термина ми е 22 юли, ама реално ще родя по-рано защото ще съм секцио. Кое се гледа при броенето на термина, 40 седмици или когато ти насрочат дата за раждане. Уж от 34 седмица трябва да излизаме в тоя 45-дневен, нали така? И защо е важно да не се застъпват двата болнични? newsm78

# 63
Здравейте,момичета,
по повод майчинство,моята лекарка го сметна на база 45 дни от термина.Сега болничният ми ще е по-кратък и после ще се продължи с майчинство.Да ви споделя,днес бях на преглед.В 32 г.с и 2 дни съм и днес докторката ми каза, че бебчето е слабо без коремче.Теглото му е 2000 гр.уж отговаря за седмиците,но много ме озадъчи.Дали има някоя с подобни констатации и знаете ли трябва ли да се прави нещо допълнително?

# 64
Аз бях на 3та ФМ, 32г.с +1 ден и доктора ме наплаши, че бебето е много голямо и върви с 2 седмици напред- 2100  и 45 см, а аз съм била с тесен таз и ако продължава в същия дух ще трябва да съм цезарово. А сега чета, че било нормално 2000 за тази седмица...

# 65
Здравейте,
Ето отчет от отворените врати в 1ва АГ.
Старшата акушерка е приветлива, строга е,  но пък с чувство за хумор и обяснява всичко много подробно - за нормалното раждане, за секциотото, за бебетата, за документите и багажа. Условията и на 2я и ма 5я етаж ми се сториха добри. На 2я е безплатно и са по 3-4 момичета в стая, има и 2 или 3 единични стаи, които се заплащат. На 5я са двойни стаи, които се плащат. Като на 2 стаи се пада един санитарен възел. Бебетата стоят при майките, но нощем има опция да е в детското отделение, за да може да се наспи мама Simple Smile
Видяхме и операционната, и залата за нормално раждане. Струват ми се добре,  а най много ми хареса това,  че са светли и с прозорци Simple Smile
Беше тихо и спокойно и ми вдъхна доверие  Peace
Хубав ден от мен  Flutter

# 66
По повод болничните, когато ще бъде секцио се гледа отново термина на раждане да кажем 14.06., секциото обаче е определено 2 седмици по- рано, то живот и здраве тези 14 дни, които всъщност остават се прибавят към 42 дена, които се издават след раждането без значение дали е секцио или нормално. Същото е ако се роди по- рано от предвиденото.
Важно е да се изчисли точно болничния за общо заболяване и после  за майчинството, защото се изчисляват по различен начин. Единият е на база 80%, а другият е на база 90%.

# 67
  • в града на атомното слънце :)
Здравейте,
Ето отчет от отворените врати в 1ва АГ.
Старшата акушерка е приветлива, строга е,  но пък с чувство за хумор и обяснява всичко много подробно - за нормалното раждане, за секциотото, за бебетата, за документите и багажа. Условията и на 2я и ма 5я етаж ми се сториха добри. На 2я е безплатно и са по 3-4 момичета в стая, има и 2 или 3 единични стаи, които се заплащат. На 5я са двойни стаи, които се плащат. Като на 2 стаи се пада един санитарен възел. Бебетата стоят при майките, но нощем има опция да е в детското отделение, за да може да се наспи мама Simple Smile
Видяхме и операционната, и залата за нормално раждане. Струват ми се добре,  а най много ми хареса това,  че са светли и с прозорци Simple Smile
Беше тихо и спокойно и ми вдъхна доверие  Peace
Хубав ден от мен  Flutter

Благодаря  bouquet !

Нова, Надежда, 45-дневният болничен се брои от датата на термина. Няма никакво значение кога ще ти е секциото. Ако не си сигурна за датата, от която трябва да излезеш, в сайта на НОИ, с личния ти ПИК номер можеш да си изчислиш. Сигурно и на други места в нета има тази опция.

Emma789, размерите, които излизат от ехографите са относителни и на различни ехографи са различни. Не мисля, че това е основен критерий за избор на секцио. Може докторът да иска на него да му е удобно.

minzuharche, малкият корем говори за изоставане в растежа и липса на протеини в тялото ти. Изследвала ли си белтъка си? Той трябва да е в горни граници. Трябва да наблегнеш на месо и белтъци.

# 68
Благодаря за разясненията! bouquet Ще влезна в сайта на НОИ да си изчисля. А да попитам някой спохождат ли го това чудо на климактериума, а именно горещи вълни и ускорен пулс? Както си седя, изведнъж ми става горещо, изпотявам се и пулса гледам ми скоча до 105. Да знам да се притеснявам или не? newsm78

# 69
Атомче,благодаря за разясненията.Уж се стремя от нищо да не се ограничавам,но от утре започвам с месата,дано вс е наред!

# 70
  • морето и сините вълни :)
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=59&pid=96052&sgid=59

тази вана я гледах днес в емаг намалена на 70лв с тяхната промоция.Направо какви са кожодери не е истина просто.
зачудих се за нея дали е ок.

# 71
  • в града на атомното слънце :)
Благодаря за разясненията! bouquet Ще влезна в сайта на НОИ да си изчисля. А да попитам някой спохождат ли го това чудо на климактериума, а именно горещи вълни и ускорен пулс? Както си седя, изведнъж ми става горещо, изпотявам се и пулса гледам ми скоча до 105. Да знам да се притеснявам или не? newsm78
И моят пулс стига 100 понякога. Случва се до обяд. Аз пия л-тироксин за щитовидната и си мисля, че е от него, но докторът твърди, че не е. Чела съм, че на бременните скача пулсът доста. А също така и ако имаш проблеми с щитовидната жлеза. На мен по принцип ми е по-топло, но го отдавам на хормоните.

# 72
  • София - Варна
Нова Надежда, аз имам такива "кризи", но много рядко, сутрин след ставане, като ми дойде по-висока дозата от Л-тироксина. Сега пък имам прескачания сутрин, както бях писала по-напред.
Скрит текст:
Казаха, че тия прескачания са от щитовидната и се дължат на излив на хормони. Иначе самите прескачания нито ми променят честотата на пулса, нито кръвното налягане, нито влияят на бебето. Това са ми го казвали поне 10 лекаря и се доказа, като бях на запис на тонове. Пуслът на бебето нямаше общо с моя в момента на записа.
Само че аз сега пък се притесних за тоя излив на хормони, при все че хормоните на щитовидната са ми в норма...
Да не би както до моето сърце стига тоя излив и му причинява прескачания, така да стига по кръвен път и до бебето и да го уврежда нещо... Нали при леко намалена функция можело да се роди умствено изостанало дете.
Аз нямам намалена функция в момента (не съм имала и по време на цялата си бременност), хормоните са ми в норма за бременна, само че получавам прескачания по принцип когато ТСХ ми е по-високо... Обаче не говоря за много високо ТСХ, а ТСХ между 2 и 3, което пак е горе-долу в норма. Но дори и на ТСХ 1,5 от 2 месеца насам пак имам прескачания... както в момента и както по-рано през тази бременност. А пък понякога на ТСХ 2 - нямам. Луда работа! Януари и февруари беше стигнало до 2,2 ТСХ и нямах грам прескачания. newsm78 newsm78
Тоест да не би в момента тия хормони, макар и в норма отвсякъде за бременна, да са неподходящи за мен, организмът ми да ги усеща и приема като намалена фунцкия и затова да дава прексачанията на сърцето...
Не знам дали ме разбрахте... Обаче много се притеснявам, а доста време от бременността си съм с прескачния. Аз и като не съм бременна си ги имам тия прексачания, и дори пак ги имам при ходрмони в норма. Дори при ФТ4 и ФТ3 на горна граница (както са ми без прием на Л-тироксин в небременно състояние), пак имам прескачания.
Обаче като започна да пия Л-тироксин и след 2 дни спират почти напълно всякакви прескачания. След това след около месец на съотвентата доза, постепенно се завръщат... Със сигурнсот са от щитовидната жлеза, обаче никой не може да нацели точно в какви случаи се проявяват.

ОБаче сега леееко да увелича дозата Л-тироксин и ми става ужасно зле. Ускорявам доста пулса (и аз като атомче преди обяд), потя се, вдигам кръвно, въобще става ми доста зле, така че и да искам не мога да увелича дозата. Карам си с нея и с прескачанията, хормоните са в норма, но вече не знам. Искаше ми се да увелича дозата заради умственото развитие на бебето, но не ми се получава. Исках да сваля ТСХ под 1,5 но ми става наистина МНОГО ЗЛЕ.
И на мен лекарят ми казва, че това не е от Л-тироксина, ама Е от Л-тироксина. Доста перфектна зависимост съм забелязала, все пак аз съм си в тялото и си усещам. А и качвам пулса от 60 в нормално състояние (аз съм с бавен пулс) до 95, което за мен е ужас, цялата се треса.
Малко дълго ми стана обяснението... Joy

Минзухарче, с първата бременност коремчето на сина ми изоставаше така, макар че протеините ми бяха в норма. Това са само догадки за връзката между протеини и големина на бебето според мен.
От 29-та седмица натам пиех допълнително протеин на прах на БИОГЕЙМ (предписват го на бременни, може да си вземеш, ако искаш) и нищо не стана. Бебето не си забърза темпа на растеж. Има жени с протеини на долна граница и под нея и пак раждат големи бебета. Вече не знам доколко тия норми и цифри са достоверни.
Ти си яж месо и може и да пиеш протеини на прах дори, няма да навредиш, но не ми се вярва бебето да порасне, тоест да си върне нормлания темп на растеж, тоест да му забърза коремната обиколка и да стигне средната за дадената седмица, при положение че вече веднъж е изостанала.
Сега важно е да се следи дали коремчето продължава да изостава и то много. Ако не, не е особено опасно. Да следите кръвотока за всеки случай, такива работи.
Обаче след като бебето ти е с такива килограми в тази седмица, аз не виждам особено изоставане, то си върви в норма. Щом лекарят ти е казал, че коремът изостава, може би другите 2 показателя: краче и глава са по-големи и оттам идват нормалните килограми за гестационната възраст. Моят син в 33-та седмица и 0 дни е бил 1800, пазя си излседването.

Аз пък днес получих леко зацапване. Имах такова педиодично от 8-ма до 20-та седмица заради хематом в матката, който се резорбира чак около 15-та седмица някъде средно. Но сега надали е от хематом. Следя се, ако стане нещо по-страшно, ще тичам на лекар.
Иначе откъм контракции съм много по-добре последните 2 дни, нощем дори нямам болки. Мина ми и коремът, пак съм си на запек без болки. Неразположенията ми са се дължали на Диаспорала според мен. Дори докато го приемах, заради чревните колики и диария, получавах и повече контракции. Ужасна работа, а уж го пия, за да си помогна...

# 73
Да се отчета и аз вече се поуспокоих след днешния преглед, всичко е наред с бебока. В 34 г.с. съм и бебчо тежи 2300гр, което си е май съвсем в нормите Simple Smile честно казано подробности като обиколка на коремчето му не са ми казвали...
Като цяло се чувствам чудесно , така че не виждам поводи да се притеснявам Simple Smile Убедила съм се , че колкото по-малко знаем и по-малко се впрягаме си живеем много по-спокойно.

Чак в 37г.с. лекарката ме вика да направим запис на тонове , и това май ще е за първи път защото ме вика на друго място в друг кабинет, където явно има необходимата апаратура.

Има ли някой от вас който е избрал болница Вита в София? Simple Smile Аз мисля да съм там и ще съм при д-р Хафузова, при която си следя и бременността. Някой друг при нея?в

Да ви попитам също така, вие вече избрахте ли си педиатри? Нали трябвало да го направим преди раждането...  newsm78

Желая спокойна вечер и още малки търпение на всички бъдещи майки Simple Smile

# 74

4akura И моят беше за 19-ти, после казаха 20-ти. Ти къде мислиш да раждаш?

Най-вероятно ще раждам в Търново.
MamaJuly2016, благодаря зя щъркела  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт