Юли идва вече и ще гушнем малкото човече!

• 58 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Привет и от мен!

Честито бебче Цветан! Да порасне голям юнак!

Днес преди обед бях на училището за родители с тема раждане. Повечето неща ги знаех, но ще споделя кое беше ново и интересно за мен - при първото раждане имах алергия от обикновената лепенка, с която бяха залепили раната след операцията и лекарката посъветва да си купя хипоалергични лепенки, защото често в големите болници няма (като МД) и ако по принцип човек има алергия към нещо е добре да се направи алергичен тест за упойките, защото било много вероятно като си алергичен към едно нещо, да си алергичен и към други неща, но да не го знаеш. Та ако има и други мами с алергии да си имат едно на ум за упойките.

След това бях за първи път на тонове - ок бяха до към един момент, после нещо стана, намаляха и изчезнаха и ме оставиха още десетина минути да видят дали всичко е наред. Бебето е добре, явно нещо се беше извъртяло, защото го усетих, че мърда и рита. Ако не беше това бумкане сигурно щях да заспя половин час на кушетката Simple Smile
Много се вълнувам, другата седмица би трябвало да ми кажат дата за секциото + пак съм за тонове.

# 691
  • Варна
   Да е живо и здраво новородилото се бебче!
 Момичета много сте изписали от обяд ,не мога да смогна да ви изчета.
 Аз днес отидох на преглед. Бебето пак преди обяд не искаше да мърда,даже и не хълцаше. Хвана ме яката параноя и отидох до клиниката. По пътя в колата познайте!Пълна програма с ритници,шутове,хълцане, искаше да излиза през корема. Взех си картона от акушерката, влизам при лекарката,която много се изненада,че ме вижда...по-скоро се стресна. Казах й ,че вчера акушерката ми е казала,че сърдечните тонове на бебето са били на долна граница,а тя като видя кардиограмата вика- Глупости! Съвсем нормални са си!
 Гледа кръвотока на маточните артерии, пъпната връв,преслушва тоновете и всичко е наред. После ме сложиха за нова кардиограма,а нашата страшно буйстваше . Като изключи апарата ,акушерката ми вика- Ето виж ,тук в началото пак са ниски,после се оправиха.  Rolling Eyes  Нося кардиограмата на лекарката тя казва -Много е добре! Единственото ,което е че плацентата вече била презряла ,или там както се изрази,но то си било съвсем в реда на нещата.
 Способни са да те побъркат!  Crossing Arms
 Иначе и аз моя магнезий го спирам в 37 г.с.
 На мен също ми се струва,че корема ми се е смъкнал и от  4 дни ходя редовно в тоалета. Не знам дали,защото спрях желязото или наистина корема се е смъкнал и червата не са притиснати вече.
 За другата седмица в един ден съм си записала часове за фризьор , педикюр и кола маска и ще чакаме вече момента  Flutter . Ще видим дали ще тръгне естествено раждане,или ще бъде на датата за секцио.
 Момичета искам да ви питам нещо и съжалявам ако ви се стори гнусно,но днес с огледалце се опитах с машинката да махна малко косми отдолу. Цялата ми "пеперуда" е станала една месеста, подутичка ,пухкава и забелязах с некоординираните си движения,че отвътре имам едни сини петна. На входа на влагалището. Чела съм че е нормално това,но искам да ви питам,дали ще се върне в предишното си състояние или ще си остане такава?   Thinking

# 692
Здравейтее и от мен,вчера ме изписаха от Майчин дом ,бях там заради високо кръвно,...вече имам дата за секцио ,която е след 2 седмици и взех да се панирам...доста ме е страх,повтарям си че не съм първа нито последна,но се чувствам напрегната и притеснена от това което ми предстои ,дано поне всичко върви по план и да няма изненади ...

# 693
Пипа, ще си стане пак същата Wink
христина, не се шашкай, секциото е сериозна операция, но ако е направена, както трябва няма никаква драма, просто те боли след раждането, а не при раждането, както е при естественото раждане. И възстановяването е по-бавно разбира се, няколко дни са, а не няколко часа. Но всичко минава толкова бързо като на филм.
девойче (много сладък ник между другото), при мен контракциите започнаха със стягания на корема, които ставаха все по продължителни като времетраене и болезнени, докато един ден буквално не можех да стана от дивана, толкова на често бяха и болеше. После доктора ми предписа Нутримаг и каза, да лежа и ако пак стане така да не мога да мърдам направо да отида да ме приемат. За шийката казаха, че не е скъсена, а за матката ме успокоиха, че след като веднъж била рязана, контрахирането не може да е толкова силно, че да направи проблем, както би било при матка, при която не е имало интервенции. Устисквам положението вече няколко месеца, но има и по-тежки дни. В добрите дни са поне петнайсетина контракции.

# 694
Пипа, ще си стане пак същата Wink
христина, не се шашкай, секциото е сериозна операция, но ако е направена, както трябва няма никаква драма, просто те боли след раждането, а не при раждането, както е при естественото раждане. И възстановяването е по-бавно разбира се, няколко дни са, а не няколко часа. Но всичко минава толкова бързо като на филм.
девойче (много сладък ник между другото), при мен контракциите започнаха със стягания на корема, които ставаха все по продължителни като времетраене и болезнени, докато един ден буквално не можех да стана от дивана, толкова на често бяха и болеше. После доктора ми предписа Нутримаг и каза, да лежа и ако пак стане така да не мога да мърдам направо да отида да ме приемат. За шийката казаха, че не е скъсена, а за матката ме успокоиха, че след като веднъж била рязана, контрахирането не може да е толкова силно, че да направи проблем, както би било при матка, при която не е имало интервенции. Устисквам положението вече няколко месеца, но има и по-тежки дни. В добрите дни са поне петнайсетина контракции.

Мерси за ника Simple Smile Мен явно ме шашкат, защото нямам болки и контракциите започнаха съвсем скоро, според мен от стрес и пренатоварване в последните дни преди отпуската. Пия магнерот, но чета за този нутри-маг, че е по-добър и по-силен. Навсякъде ли го има и по колко мога да пия на ден? В 33 седмица съм, все се надявам, че ще устискам още месец и малко. Всички казват да лежа, ама аз цял ден да лежа не мога. Като стана да се разтъпча за 1-2 часа обаче се увеличават.

# 695
  • Варна
Цитат
Пия магнерот, но чета за този нутри-маг, че е по-добър и по-силен. Навсякъде ли го има и по колко мога да пия на ден?

Здравей! 
 Аз от началото на 5-ти месец започнах с Нутри-маг заради контракции. Контркциите ставаха все по-силни и стягащи ,а лекарката постоянно ми увеличаваше дозата. Стигнах до 6 на ден,но резултат нямаше. Струваше между 20-30 лв в опаковка от 30 таблетки по 6 таблетки на ден....не му излизаше края  ooooh! То да имаше полза поне! След това на своя глава си взех Магнерич и контракциите ми спряха. Нямах изобщо! Лекарката ми до ден днешен не знае,че пия Махнерич,а не Нутримаг.
 Не казвам,че на теб няма да ти подейства. Просто на мен грам работа не ми свърши!

# 696
Цитат
Пия магнерот, но чета за този нутри-маг, че е по-добър и по-силен. Навсякъде ли го има и по колко мога да пия на ден?

Здравей! 
 Аз от началото на 5-ти месец започнах с Нутри-маг заради контракции. Контркциите ставаха все по-силни и стягащи ,а лекарката постоянно ми увеличаваше дозата. Стигнах до 6 на ден,но резултат нямаше. Струваше между 20-30 лв в опаковка от 30 таблетки по 6 таблетки на ден....не му излизаше края  ooooh! То да имаше полза поне! След това на своя глава си взех Магнерич и контракциите ми спряха. Нямах изобщо! Лекарката ми до ден днешен не знае,че пия Махнерич,а не Нутримаг.
 Не казвам,че на теб няма да ти подейства. Просто на мен грам работа не ми свърши!
Аз си мисля, че Магнерот и Магнерич са едно и също, значи щом от Магнерота не се повлиявам особено, не знам и аз.

# 697
Ух изчетох и да си излея мъката. Днес на прегледа док не ми хареса кръвното, странно е, че или моя или нейния апарат не са наред, защото вкъщи като го меря долната граница не ми надвишава 80, днес тя мери - 90 и вика не ми харесва, ако и в понеделник е така, багажчето и ...да раждам.
Верно бебето е вече 3100, за сравнение каката ми се роди толкова 7 дни след термин, напълно си е развито каза и да не се притеснявам, щото аз й казвам поне до юли да изчакаме, та аз вчера съм влезнала в 9 месец. Та като се прибрах и юрнах - почнах с прането, купих малък пакет памперси за багажа и кърпички, та само дрехите остава да приготвя за бебето и съм готова, ама не ми се ще толкова рано.
Изследванията си ги намирам за добри - даже хемоглобин 109 май е добре за бременни, а? Пия си желязото естествено.
За магнезия пишете - още на предишния преглед и днес ми потвърди, че влезна ли в 9 да го спирам

# 698
Момичета как усещате, че бебчето хълца?

# 699
Krishana, a на някакъв друг апарат не го ли мери кръвното, за да видиш и там как е. Да ти кажа, ако наистина вдигаш кръвно и не се повлияваш от лекаства е по-добре по-рано да се роди бебчо.Така направиха с една позната имаше си планирано секцио, но и го изместиха, заради кръвното.

# 700
Аз усещам едно равномерно туп, туп, туп, което продължава известно време.

# 701
  • Варна
Аз усещам едно равномерно туп, туп, туп, което продължава известно време.

И аз усещам това туп,туп и целият ми корем подскача  Simple Smile

# 702
Добро утро Simple Smile Честито бебче! Да е жив и здрав и мама също!  bouquet И аз усещам същото за хълцането Simple Smile Някоя беше написала, че хълцането означавало, че бебчето е здраво. Аз от четвърти месец пиех Магнерот и Папаверин. В 33 г. с. някъде ми намалиха Магнерота от 3х2 на 2х1 /може би заради това си усещам пак менструалните болки  newsm78/ и ми спряха Папаверина. Сега съм в началото на 36 г. с.

# 703
Ух изчетох и да си излея мъката. Днес на прегледа док не ми хареса кръвното, странно е, че или моя или нейния апарат не са наред, защото вкъщи като го меря долната граница не ми надвишава 80, днес тя мери - 90 и вика не ми харесва, ако и в понеделник е така, багажчето и ...да раждам.
Верно бебето е вече 3100, за сравнение каката ми се роди толкова 7 дни след термин, напълно си е развито каза и да не се притеснявам, щото аз й казвам поне до юли да изчакаме, та аз вчера съм влезнала в 9 месец. Та като се прибрах и юрнах - почнах с прането, купих малък пакет памперси за багажа и кърпички, та само дрехите остава да приготвя за бебето и съм готова, ама не ми се ще толкова рано.
Изследванията си ги намирам за добри - даже хемоглобин 109 май е добре за бременни, а? Пия си желязото естествено.
За магнезия пишете - още на предишния преглед и днес ми потвърди, че влезна ли в 9 да го спирам
Крисчана на мен вчера ми каза да си го меря към 17:00ч и ако е над 135/90 да и се обаждам веднага. Та ще видим какво ще стане.
Има ли някой, който ще ходи утре на денят на отворените врати във Вита?

# 704
За хълцането и аз усещам същото тупкане на едно и също място продължително време. Няма как да се обърка.  Simple Smile Напоследък все по-често го усещам, дори и през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт