Любители на Котки - Тема 105

• 48 816
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Ние с Тоби ходихме на село в събота, противно на очакванията ми се вози без да се налага да го слагам в клетката. Много спокоен, разглеждаше си през прозореца - все едно всеки ден пътува по 50 км. Сега се чудя , след като го ваксинираме дали ще мога да го пускам в двора. Много ме е страх да не избяга или да се покатери някъде на високо. Някой има ли опит с нещо подобно  newsm78

# 46
Шошо дебелия пада 2 пъти от прозорец на 6-тия етаж като беше по-млад. И двата пъти, слава богу, без сериозни поражения. От тогава яко вардене. Едва сега, когато вече е стар и дебел и не може да се метне го пускаме сам на терасата  Peace
На брат ми котето прояваваше не здрав интерес към прозорците и парапетът на терасата. Само да я изтърват и все на вън (на седмия етаж са). Сложиха мрежи на всички прозорци, не я пуснкаха сама на терасата. Метна се през затворената мрежа на прозореца и не оцеля. Сега имат връв на всички мрежи и не пускат настоящата си котка сама на терасата.

Бела я пускам на терасата само с мен, ужасно ме е страх да не избяга, защото сме на ниско. Тя не проявява интерес към перваза. Прозорците имат мрежи и се отварят само на тясната страна (открехнати), защото, както казах, сме на ниско и няма как да ги оставяме отворени изцяло.

Предните ми котки пък или не проявяваха интерес или бяха внимателни. Едната ходеше на гости в комшиите, а другата спеше на перваза на терасата. Та е и до котка, но и до мерки за безопасност. Мен лично ме е страх.

Извинете за фермана, ама ми е малко болна тема  Hug

# 47
Аз няма да забравя една от котките (поредната кастрирана), която беше много страхлива и вечерта я прибрахме вкъщи (след операцията) с идеята сутринта да я върнем пак на двора... към 12ч през нощта решавам да погледна как е, къде е...и се оказва, че я няма в стаята...гледам през балкона (с очакването да видя черва (с извинение) - нищо... на сутринта я видяхме на двора - тя си е скочила през балкона и си е избягала на двора през нощта (скочила е от 2 етаж 6ч след операция...) и си беше жива и здрава Simple Smile

Определено си е до котка Wink А някои котки определено имат 9 живота Simple Smile

# 48
  • София
Таня, благодяря за полезния списък  Hug
Едното ми цвете въшляса. Знаете ли нещо неотровно, с което да го напръскам?
Относно терасите имам познати чиито котки са падали и са се осакатявали. Стоян като види гларус или лястовичка и скача един метър нагоре за да ги хване. Не мога да рискувам да го оставя сам. При нас няма как да се остъкли терасата, а и си мисля, че ако се остъкли и затворим прозорците вече няма да му е интересно. Затова се оглеждам за мрежи.

Много правилно си намислила да сложиш мрежа. Ако разбереш колко котки скачат от терасите, ще се изумиш. Не бива да стане белята, а после да се замислиш за безопасността на котето си.

Ето ти няколко начина за борба с листните въшки:

-с лайка. 100 гр. лайка от аптеката заливаш със 1 л. студена вода и оставяш 12 часа да се накисват. Прецеждаш, разбиваш вътре една каф. лъжичка препарат за миене на съдове, слагаш в бутилка с пулверизатор и пръскаш. Най-добре изнеси растението на балкона, и пръскай така, че това, което не попадне на цветето, да е извън балкона.

-синап на прах. 10 прах от жълт синап се накисват в 1 л. вода две денонощия. Прецежда се. 250 мл от получената течност се разтварят в 1 л. вода и се пръска.

-със змийско мляко. 300 гр. сурова билка се накисват в 1 л. вода за 24-36 часа, прецежда се и се пръска.

-лют пипер. 50 гр. се накисват в 1 л. вода 24 ч. Прецежда се, добавя се 1 каф. лъж. препарат за съдове, и се пръска.

При всички горепосочени начини важи правилото да пръскаш така, че после котето да не настъпва попаднало на пода от пръсканото. Знаеш, че те си ближат лапичките, и е по-добре да не го облизват.

# 49
  • на брега на морето
Едното ми цвете въшляса. Знаете ли нещо неотровно, с което да го напръскам?
Скрит текст:
В пулверизатора сложи стотина мл вода и 1-2 см паста за зъби, остави за няколко минути да омекне пастата и разклати, за да се разтвори. Обаче като изсъхне остават бели следи и се налага къпане на цветето.

Таня, и аз се загледах в тези топчета с бодлички;  питам се дали "внучката" няма да глътне някоя, че акълът й е колкото на кокошка  Grinning
И от мен благодарност за списъка  Hug

# 50
  • София
Аз споменах, че ще слагам мрежа, защото Пепси е много лудичка и скача на парапета. Поръчана е вече, като дойде и сглобим, ще снимам. Поръчах от тънката прозрачна, че мъжа ми не дава друга, голям спор имахме дори и за тази Sad  Поръчах и едни решетки за странично отваряне на прозорците- Пепси и оттам иска да бяга  ooooh! Трудно я пазим определено и така ще съм по-спокойна.
Поръчах и катерушка, защото много обича да се катери - голямо избиране падна, хем да е висока, хем стабилна, хем да не заема много място на ширина, дано съм уцелила  Laughing

# 51
  • София
Поръчах и едни решетки за странично отваряне на прозорците- Пепси и оттам иска да бяга  ooooh!
Много разумно решение, защото тези прозорци са много опасни. Котето се заклещва и в повечето случаи е с фатален край. Дори преди няколко години имаше такъв случай и в нашата тема. Sad

Таня, и аз се загледах в тези топчета с бодлички;  питам се дали "внучката" няма да глътне някоя, че акълът й е колкото на кокошка  Grinning
А цедка на "изхода" има ли?  Wink Толкова са малки, и мекички, че просто ще ги изака.  Laughing Голяма игра е с тези топчета. Наско има жълто и розово. И понеже са мекички, ги носи с уста навсякъде. Simple Smile Често като се събуждам сутрин, намирам някое под юргана.  Laughing  А и не е задължително да ги гризе. Нашите топчета са от няколко месеца, а едва от 2-3 дни е модерно да ги гризка. Simple Smile

Леля ми разтваря веро във вода и с разтвора пръска балконските цветя заради листни въшки. Не знам колко се справя с изтребването им. Аз обаче съм от тези, които уважават достиженията на съвременната химия. За всякакви гадини използвам Биокил. Препаратът действа само на студенокръвни. Безвреден е за хора и котки. Редовно пръскам вкъщи с него. Дори котките съм пръскала в онзи случай, когато мъжът ми донесе бълхи от мазето и трябваше да реагирам светкавично преди да се завъдят. Едно напръскване с препарата действа около 2 седмици. Не се проветрява като при пръскане с опасни отрови. Гадините не умират веднага, а се парализират постепенно.

# 52
Наско плете, Стоян шие... брех какви работни котки си имате!
Хич не плете той, а разплита. Тази топка просъществува само 2-3 часа.  Mr. Green
Скрит текст:
Леле то топка било, а на мен ми се видя кълбо прежда първоначално.  Embarassed

Днес гледам нова плюшена играчка сред мини колекцията ми.   Laughing

# 53
Много хубава плюшена играчка си имаш  Heart Eyes
Значи Наско плете и разплита  Joy
Поръчах и едни решетки за странично отваряне на прозорците- Пепси и оттам иска да бяга  ooooh!
Много разумно решение, защото тези прозорци са много опасни. Котето се заклещва и в повечето случаи е с фатален край. Дори преди няколко години имаше такъв случай и в нашата тема. Sad
Ние по тази причина проветряваме само сутрин като го наблюдаваме. Не смеем да оставим прозорците странично отворени по тази причина. Откъде поръча мрежите, защото ние търсихме такива, но това което намерихме беше по-късо и не пасваше.
Сега у нас много се котира едно топче с дупки. В него слагаме гранули-витамини от тези тип лакомства. Той си търкаля топката и от време на време пада по някое лакомство  Mr. Green
Стоян също много обича да се катери, затова му пригодихме цялата секция. Нашите неща са сбутани на едно рафтче  Blush Сложихме свързващо драскало между двата модула, а от едната страна къща със степени за катерене. Отгоре на единия модул има легло, което много използва. Наскоро и на стената му сложихме едно, но годи само да се къпе вътре, не знам защо не му допада за спане.
Ето го тук с бодливото топче, но на вълна "искам да ме галят"  Mr. Green

# 54
И нашият предишен котарак скачаше неколкократно. Сега пиратЯ също стои по парапета, затова и аз проветрявам само докато сутрин си пия кафето и го наблюдавам. В спалнята имаме комарник. Добър вариант - диша въздух, но е в безопасност. Откакто го кастрирахме вече не се мята на мрежата му и съм спокойна. Трябва да се поръчат още два комарника, но днес-утре - все се забравя.

# 55
Забравих да ви благодаря за идеите за въшките Hug Двете цветя, които ми въшлясаха са на терасата и той като излезе под надзор там първата му работа е да подуши цветята. Притеснявам се да не го оближе.
С пода също съм в чуденка. Слагам съвсем малко препарат във водата, но той нали е любопитко и като ме види, че чистя се залепя за мен и съответно мокри лапите малко или много. Освен да го затварям в друга стая докато изсъхне  newsm78

# 56
И успях само едната  маймунка да снимам-Мони.Другите две си похапваха уловено гълъбче от на мм. hahaha На мен ми е смешно ама той им се скара,паднали пилета от покрива ,защото не могят да летят още и  Бони черното дяволче си ги хваща и настава пиршество.

Взех уж да плета ама тя искаше да я галя,та една фотосесия направих.
 в опит да достигне ръката ми с лапа за да я галя.

и разтапяща се от кеф.
А за мрежите нашите маймунки  се катерят по нея и се опитват да влезнат вътре в стаята,та се принудихме да махнем комарника ,за да не го скъсат. Става въпрос за първи етаж ,приземен. За сега не са правили опит да влизат през него.Явно им е интересна мрежата,за да се катерят по нея.

# 57
  • София
Всичко поръчах от зооплюс, да видим при нас дали ще паснат тези решетки като размер Simple Smile
Като монтираме всичко ще наснимам  Peace
За катерушката ми е голям мерак, за да има къде да се скрива от детските ласки Пепси.
Малката прекалееено я обича  Laughing Говорим, обясняваме, но с временен резултат. Голяма радост, писъци и мачкане... А милата Пепси е будала и хич не се пази, даже май най-много обича малката, все по нея ходи  Laughing
 Мислех да вземем второ коте, но ми е трудно и сега и се разубеждавам.

# 58
  • София
Момичета, току-що прочетох нещо, което ме порази направо. Знам, че няма никаква връзка с темата ни, но пък може да се окаже спасение за някой ваш близък, болен от Паркинсон... Затова ще постна линк, а тези от вас, които ще се заинтересуват, преведете си го с транслатор, ако не разбирате руски. Четете и коментарите след статията.

http://budzdorovstarina.ru/archives/2306

# 59
Закъснял данък:

Общи условия

Активация на акаунт