Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 657
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • Оптимист по принуда
Бях убедена, че няма да излязат.
Сега съм разтворила пак тези форми за permanent residence card и само като чета колко бумащина изискват и ме заболява главата. Не знам дали изобщо това има някакъв смисъл вече? Сега пък са въвели някакво durable partner. Дали това се отнася за такива като нас, които живеят на семейни начала без брак  newsm78.

Dejie, успех  bouquet

# 406
  • Cambridge, UK
на мен ми е странно, защо Уелс са гласували Leave, малка държава, без много емигранти
защо не искат EU?

# 407
  • постоянно
на мен ми е странно, защо Уелс са гласували Leave, малка държава, без много емигранти
защо не искат EU?

Малка страна без много производство , разчитали са предимно на селско стопанство и минъорство . Това бива разрушено през 70-80-те поради по-евтин внос от Европа и те остават и без това. Много млечни ферми остават без работа защото внасяме по-евтино млеко от Полша.  Може би затова са воутнали АУТ ! Незнам , но наистина не мислех че ще се случи.

# 408
  • Оптимист по принуда
Нали все пак трябва да се гласува и в парламента или не съм разбрала?

# 409
  • постоянно
Нали все пак трябва да се гласува и в парламента или не съм разбрала?

Правилно , трябва да се одобри от парламента ,  но някак не ми се вярва след този резултат да си " позволят " да отидат против хората . Ще следва Революция   Confused

# 410
  • На село (близо до Лондон)
Неочаквах този резултат!
Лошото е, че икономиката ще пострада доста ...

# 411
  • Оптимист по принуда
Камерън каза, че няма да има промяна за вече живеещите тук хора от ЕС.

Неочаквах този резултат!

Никой не очакваше. Всички, които се включват по тв казват това. Ами как тогава се е стигнало до тук. Confused

# 412
demmy. живея тук от близо 20г и следя и гласувам в изборните кампании и избори.
Обикновенно се гласува в зависимост от икономическия интерес, но тук хем предупреждаваха за срив в икономиката и хората избраха друго.
Интересно е, че повечето от ЕС мигрантите са в/около Лондон, а там където гласуваха за излизане дори не са виждали такива. Но политиците дълго време се заиграваха и обвиняваха ЕС мигрантите за много проблеми, като здравната система и други.

# 413
  • Оптимист по принуда
Но политиците дълго време се заиграваха и обвиняваха ЕС мигрантите за много проблеми, като здравната система и други.
Точно. Гласуването leave е на база само и единствено това насаждане на неприязън срещу чужденците.

# 414
Деми на това, както и че хората мислят че ЕС е голяма бюрокрация и хората нямат глас.
Слушам, Стърдеон говори ще има нов референдум за Шотландия да се отдели и да остане част от ЕС..

# 415
  • Оптимист по принуда
Аз пък прочетох, че имало петиция за втори референдум, тъй като резултатите са под 60%, но сайтът на правителството crashнал преди да достигне нужния брой подписи.

# 416
https://petition.parliament.uk/petitions/131215
Доста бързо нарастват гласовете.

# 417
Здравейте, от една седмица сме в Лондон и подадохме заявление за училище и детска градина. Малката ми дъщеря е приета в Nursery в училище, което е точно до нас, но още не съм потвърдила. За съжаление токущо получих писмо, че понеже няма места за по-голямата му дъщеря (7г), единствения вариант е училище, което е твърде далеч от нас. Да отидем да го видим, какво предлагат, ако откажа - намирането на място е моя отговорност. Как според вас да постъпя... ясно е, че няма как да се наредят нещата двете да са на едно и също място, но не виждат вариант да ги водя в две различни посоки да ги взимам, че и работа да си намеря.. Confused

# 418
  • някъде в орбита...
И около мен доста хора са шокирани от резултата. Но какво да се прави, каквото - такова.
Втори референдум няма да има, просто не така работи реалността.
А иначе за Шотландия ми е странно с тези призиви за оставане в ЕС. Отново, не е точно толкова лесно.

Тази сутрин как съм се смяла, не е истина. Как оцелява този човек в политиката? Направо ми е като някакъв експеримент наживо:
https://www.facebook.com/GMB/videos/1739363339653897/

# 419
 poli_val добре дошли, въпреки че днес може да не се чувства това!

Най-добре приеми местото на 7г дете в далечното училище, но го остави на листа на чакащите за близкото училище. Нека да почне детето училище за да напредне с езика и да се свикне с децата. За нърсерито, то 3часа на ден ли е? ако да питай дали може по-късно да я водиш след като оставиш голямото дете. Често се случва така да се в различни училища деца.
За работата не знам как ще е тя ако ще се грижиш за децата през деня.

Общи условия

Активация на акаунт