Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 637
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • UK
Благодаря ви  Hug

Браво, Дежи! bouquet Тази работа носи удовлетворение, че си истински полезен на някого, надявам се да си станете близки и да ти е приятно да работиш с жената. Hug
Дано да е така, аз от 5 г. стоя затворена вкъщи с децата, имам нужда да знам, че съм полезна с нещо друго и на някого другиго освен себе си. Днес ще ходя за първи път за три часа да се запозная с едно от другите момичета, които покриват уикендите и и да се повъртя с тях.

Хубава неделя на всички!

# 436
dejie, честито за работата! Дано ти носи удоволствие!
 Аз точно сутринта след като излязоха резултатите от референдума,бях на тест сешън в чарити шопа,където ще съм доброволец.Мислех,че още като ме видят на вратата,ще ми кажат да си заминавам,но те бяха много любезни.Въобще за референдума не се говореше,даже не ме питаха от къде съм,така и не разбраха,че съм българка.Другата седмица съм на втора тест сешън и после,докато съм ваканция,ще ми оправят докуметните.То големи салтанати за едното слагане на етикети.
 Иначе нашият град е с най-голям процент вот "аут" - над 74%. Много поляци и латвийци имаме тук и на местните им писна. Една приятелка българка каза,че сутринта след вота пред вратата на къщата й бил оставен плик за боклук,пълен с трева,дали е случайно...

# 437
  • UK
 Сутрин гледам The wrigh stuff и днес споменаха за доста такива случки сутринта след референдума.
 Вие четете ли Бг новинарски сайтове, чак немога да повярвам какви глупости се изписват и интервюта с българи , които вече събирали багажа за дома. Вие познавате ли такива?
 Мен само една позната ме пита дали след лятната ваканция , ще я пуснат да се прибере обратно с децата  Shocked 

Дежи , честито за работата Hug и аз имам нужда от разнообразие , но в близката половин година не виждам как ще стане

# 438
  • UK
Благодаря Грийн, вчера ходих за първи път да работя, следобед днес пак, действа ми много освежаващо, наистина, съвсем други неща са ми в акъла в момента за разлика от преди това, когато се съсредоточавах само в децата и домакинската работа.  Laughing А вчера след 5 часа непрекъснато говорене на английски, главата ми бръмчеше, и на английския ми действа добре. 

Иначе аз мисля, че притесненията са повече на тези българи, които са тук по гурбетчийска линия заради падането на лирата, има страшно много такива, които работят тук и издържат семейства В България или са тук, за да изплащат заеми, ипотеки, кредити там. Бг медии не ги следя. 
А гледам по фейсбук групите, всички са се засилили да подават за ПР и паспорт вместо да си ходят.  Mr. Green

# 439
Още преди 10г се отказах да чета родна журналистика. Само по заглавията споделени от приятели, които минават през погледа ми, се чудя да плача ли да се смея ли....
Около мен няколко човека ревнаха, че ще се връщат, ако паунда продължи да пада, защото са тук за пари. Всички останали обаче продължават по старому. Лошото е, че някои расисти са се активирали и създават дискомфорт на много хора от всякакви етноси. Но всяко чудо за 3 дни.

# 440
  • York
То и аз изплащам ипотека в Бг, но и за момент не съм се и притеснила. Даже се смяхме със съпруга ми, че колко време се справяхме в България и малка манифактура имахме, та една английска криза няма как да ни уплаши Simple Smile

dejie, аз бях същата като теб в началото. Никак не ми тежеше работа, но от постоянно притеснение как ми е английския и хората разбират ли ме, се прибирах задължително с главоболие   Wink
Сега е обратното, работата ми тежи, писна ми да слушам едно и също постоянно, имам твърде много излишна информация в главата си.  Tired

Нямам търпение да се прибера в моя си апартамент и да се събудя на сутринта без да мисля за работа и графици. Един месец още....

# 441
То и аз изплащам ипотека в Бг, но и за момент не съм се и притеснила. Даже се смяхме със съпруга ми, че колко време се справяхме в България и малка манифактура имахме, та една английска криза няма как да ни уплаши Simple Smile

dejie, аз бях същата като теб в началото. Никак не ми тежеше работа, но от постоянно притеснение как ми е английския и хората разбират ли ме, се прибирах задължително с главоболие   Wink
Сега е обратното, работата ми тежи, писна ми да слушам едно и също постоянно, имам твърде много излишна информация в главата си.  Tired

Нямам търпение да се прибера в моя си апартамент и да се събудя на сутринта без да мисля за работа и графици. Един месец още....

И аз съм така. Ако имам как да работя само парт тайм (примерно 3 дни в седмицата) мисля, че ще е балансирано. Лошото е, че като ти намалеят работните дни ти намаля и холидей-а за почивки на екзотични места със семейството.

Мен лично Брекзит ме интересува и притеснява. Прогнозите са за повишаване на данъците и падане на заплати, увеличение на цени. Когато се роди синът ми започна рецесията, в БГ преживях инфлацията, революцията и какво ли не. Също, когато дойдох тук БГ не беше ЕЮ. Искам спокойствие и сигурност за децата ни.

# 442
Здравейте, момичета!
И аз като всички останали съм в притеснение, дилема и какво ли още не. Мъжа ми работеше 1г в Лондон, върна се за малко и решихме да опита в по-малък град, за да може и ние с детенце да отидем при него.Точно дойде време за заминаване и този сюрприз с референдума се появи. И сега... Има всички необходими документи за работа, има английска книжка с всички категории(без Д), докато беше там изкара и курс за кранист. Какъв съвет бихте дали за момента, тъй като вие сте там и виждате, какво се случва? Твърде рисковано ли ще бъде да тръгне(няма осигурена работа), има само къде да отседне или да изчакаме някакъв период все още?Аз най-вече исках да успеем до Септември да отидем с детенце, защото тогава ще навърши 6 и "уж" да започне училище нормално, но не би. Знам, че решението си трябва да го вземем ние самите. Искам просто мнение от вас, ако вие бяхте на наше място, какво бихте предприели? Ще съм благодарна на вашите отговори!

# 443
  • UK
Лиана, според мен няма какво да се притеснявате, нищо към момента не се е променило, щом има документи и квалификации ще си намери работа. А срокът ви е съвсем постижим. Успех желая!  Hug

# 444
Dejie, благодаря за окуражителните думи! Искрено се надявам да вземем правилно решение. bouquet

# 445
Дами, търся съвет. Някой е звънял от моя номер по цял свят особено в Италия и Румъния включително посред нощ и ми е изчерпал парите в сметката на мобилния. Звънях днес на оператора и след 30 мин чакане да провери прекъсна. Довечера ще звъня пак. Интересува ме къде още мога да се оплача, защото за такива случаи в Бг това бяха вътрешни хора служители на Мтел и е възможно тук случаят да е идентичен.Предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 20:36 от Pampers

# 446
  • оттам, откъдето започва България
Извинявай, че не мога да ти помогна, но влизам само да изразя възмущението си. Мислех че само в БГ е възможно това.  newsm78

# 447
Дами, търся съвет. Някой е звънял от моя номер по цял свят особено в Италия и Румъния включително посред нощ и ми е изчерпал парите в сметката на мобилния. Звънях днес на оператора и след 30 мин чакане да провери прекъсна. Довечера ще звъня пак. Интересува ме къде още мога да се оплача, защото за такива случаи в Бг това бяха вътрешни хора служители на Мтел и е възможно тук случаят да е идентичен.Предварително благодаря!
На кой оператор си? И тук ли се случват такива работи... И аз не знам какъв съвет да ти дам.

# 448
На кой оператор си? И тук ли се случват такива работи... И аз не знам какъв съвет да ти дам.

На Lycamobile. След като си отвисях на телефона близо час се оказа, че операторът не вижда това, което виждам аз и съответно снимах 17 екрана на комптъра си и подчертавах кое не е мое, за да им го пратя. И сега чакам някакъв отговор за разгадаване на мистерията. Малко не се разбрахме с индиеца отсреща. Той ми казва, че няма как тези разговори да са проведени от моя номер, защото имам 2p в картата си, а аз му отговарям, че точно заради тея разговори имам само тях по сметката, ама карай...... hahaha разбрахме се поне какво да му пратя и къде.

didka pitka, благодаря за съпричастността! И на мен ми падна ченето като го видях, влязох само да проверя колко И-нет ми остава ooooh!

# 449

Мда, за съжаление и тук се случват такива неща! Бъди упорита и звъни, докато се свържеш с оператор, който най-вероятно ще те насочи към frauds.  По принцип ги разрешават тези неща, могат да видят в кои клетки е била регистрирана картата. Ако не ти помогне операторът поискай да те свържат с мениджъра. Аз винаги вдигам шум (такава ми е работата, не пускам докато не стане на моята иначе лошо ми се пише). Обикновено като вземеш името и ескалираш нещата се получават.

Общи условия

Активация на акаунт