Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 620
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Cambridge, UK
и при нас са в един двор и повечето се познават, а са три паралелки year 1
другото, което ми прави страхотно впечатление, че учителите познават поименно всяко дете

# 466
И на голямата дъщеря  - У4 ,ще сменят учителите в У5,но класовете се запазват. И при нас всички се познават,особено директорката-няма дете,което да не познава. Утре отивам да се запозная с учителката на малката,която ще е ресепшън.

# 467
  • UK
И на мен ми направи голямо впечатление, че директор и зам директор познават всички деца по име, постоянно ги виждам да обикалят коридорите и стаите на учениците, говорят с учители, родители, деца, сутрин посрещат децата всеки ден на вратата в различни класове, често засичам, докато аз съм в стаята, да минават, да разменят две приказки, питат всичко наред ли е. Участват активно във всички мероприятия, не като костюмари откриващи събитието, а активно - на детски празници играят и танцуват с децата. А училището ни е много голямо, академия. В Бг не мога да ги видя носовете да си покажат от директорските кабинети.

# 468
  • Bristol
В началното училище всички се познават по име, дори и dinner ladies знаят децата  Crazy Всяка година ги въртят и май не е на приятелски начала, даже напротив. Гледат децата да създават колкото се може повече контакти и да не се затварят само в един кръг от приятели. Моята от септември започва гимназия и пак ги разделиха, като изрично подчертаха, че гледат приятели и деца от едно училище да са равномерно разпръснати по класове. Целта е да се създадат нови приятелства.

# 469
  • Манчестър
Сменят учителите, защото пак има някаква класификация, макар,че са primary school.

При нас са reception and Y1.
Y2 and Y3
Y4 and Y5
Y6

Моя син имаше различни учителки, У4,5 и 6 ги водят junior.

# 470
  • На село (близо до Лондон)
Всяка година досега се сменят учителите, а в малките класове (R, Y1 and Y2) и децата се разместват. Добре се получава защото децата се познават и също ако има някои проблеми с приятелства и тн по-лесно се решават.

# 471
Здравейте,
Имам един въпрос може и да е обсъждан,извинявам се ако е така.. Тъй ще имаме бебе Декември живи и здрави,бащата е тук от 1 година аз съм от януари тази.. Той е румънец,аз очевадно българка  Laughing ..  Та започнах да се чуда за документите,за да има бг гражданство знам какво да направя,но то ще е румънче тъй като бащата е нали..?.. и ако е дали случайно някои е запознат за процедурата..същата като за бг гражданство или не.. исках аз да знам,защотот аз румънски не знам,, и не знам ММ как ще се оправи. #Crazy newsm78 Laughing. БЛагодаря ви предварително и лека вечер  bouquet

# 472
Ralexandru, лека бременност!

Видяхте ли петицията за безплатни детски грижи за работещите родители? Нямам идея ще постигне ли резултати, но пък искрено се надявам. Последно се обсъждаше да навлязат по 30 безплатни часа само за работещите, но със сегашните промени в правителството не знам на къде ще задуха вятъра. А и това обхваща децата над 3г. По-скъпите детски грижа са под тази възраст и в момента има безплатни часове за две годишните на родителите, живеещи на помощи, но не и за работещите, които реално имат нужда от тях. ooooh!

# 473
Ralexandru, дете родено в ЮК, взима националността на родителите си. Вижте в сайта на румънското посолство каква е процедурата по регистрация на детето в Румъния , съответно на сайта на нашето посолство има описана процедурата за Бг гражданство. Леко раждане Hug

# 474
  • UK
Щом майката е Бг гражданин,  детето взима бг гражданство

# 475
  • Истински се вижда само със сърцето.
Детето може да е с двойно гражданство след като бащата е чужденец.

# 476

Pampers съмнявам се да постигне нещо тази петиция. Грижите за малки деца са много скъпи, кой трябва да ги поеме? Държавата, данъкоплатеца? Защо?

Разбирам те, аз съм имала три малки деца и сме двама работещи родители. Плащали сме си докато децата тръгнаха на училище на 4-5г. Нагодявали сме си раб. време през годините така че да смогваме главно ние да си гледаме децата и сме плащали на градина/гледачи когато не е било възможно. Не разбирам защо аз трябва да поемам с моите данъци да се плаща за други родители ...

За да станат тези грижи по-евтини, трябва да се намали бройката гледачи на дете. С това също не съм съгласна, тъй като качеството ще падне, както е в България 1-2 учителки на 30 деца в група.

Друго цената на яслите/градините тук е една от важните причини единия родител да не работи или и двамата на смени. Така се изгражда по-добра и здрава връзка дете-родител. За мен една майка/баща най-добре е ако е възможно да си гледа детето в тази малка възраст, а не да се поверява изцяло на гледачи.

А това, че децата на соц. слабите на 2г имат право на безплатна  градина е заради самите деца, които са в неравностойно положение и държавата смята (има и изследвания), че тези деца са изостанали от връстниците си до 4, когато тръгнат на училище. Тази разлика, за съжеление, почти никога не се наваксва, а е страшно за едно общество ако отпише едно дете още на 4г. Ето затова се дават пари за тези грижи; а каква ще е обосновката да се плаща за детето на двама работещи родители? Само защото на тях не им се плаща за градина? Или неискат сами да си гледат детето? Човек като подписва такива петиции си слага името и трябва малко да помисли защо

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 11:30 от GI

# 477
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ги написала си го добре Simple Smile

Аз смятам да си гледам детето, няма да ни е лесно с една заплата, но няма и да ни е съвсем трудно. Догодина по някое време ще започна да търся работа, може би нещо почасово, защото мъжа ми няма как да промени неговото работно време, а малката ще я пускаме според това което аз си намеря.

На първо време записах бебка от септември на плуване Simple Smile

# 478
GI, благодаря за споделеното мнение. Беше ми интересно да го прочета.

За жалост колкото и пари да влагат в интеграцията на тези семейства промяна няма да има, ако не се промени цялата система за работа с тях. Историята показва, че това са хвърлени пари на вятъра и резултати няма. Ако самите те не пожелаят промяна, няма сила и пари, които да го направят.

В същото време има много семейства, които няма как да живеят с една заплата, нито могат да работят на смени, да не говорим за голямата група самотни родители. Ако държавата иска да помогне на някого, то трябва да е на тях. И не защото не искат да си гледат децата или не им се плаща за градина, а защото нямат друг избор. Съмнявам се да има майка, която да иска да хвърли 6 месечното си бебе на яслата за 10 часа. И петицията е именно за тях. Тези 15 часа безплатна грижа за тези семейства са има храната за един месец, например или жилище с още една стая или един ден по-малко на работа, което е един ден повече с детето.И най-важното, ще отпадне рискът тази група да се превърна в оная първата, за която говорим.

# 479
Pampers трудно ти следя мисълта.

За жалост колкото и пари да влагат в интеграцията на тези семейства промяна няма да има, ако не се промени цялата система за работа с тях. Историята показва, че това са хвърлени пари на вятъра и резултати няма. Ако самите те не пожелаят промяна, няма сила и пари, които да го направят.
Така де, но пак се връщам, че много жалко ще е това общество, което и грам не дава за децата на соц. слаби хора. Децата на 2г. от такива семейства, поне за 3 часа на ден някой в градината им обръща внимание и разговаря с тях, за да се развиват нормално. Хората, които не могат да живеят на една заплата, ама наистина да не могат, могат да получават соц. помощи в тази държава. Самотните родители, за които говориш, пак. Аз познавам една самотна майка наистина не може да се издържа и да гледа детето си, държавата и осигури квартира и помощи. Тя си гледаше детето.
Също познавам майки (много), които както казваш са "захвърлили бебе на 6м на ясла". Работят, плащат по 1000-2000 на месец, така са решили; добре си гледат децата.
Не виждам проблем, освен че ти си решила данъкоплатеца да ти осигури на теб някои да ти гледа децата без пари.

Общи условия

Активация на акаунт