Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 211
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
  • Истински се вижда само със сърцето.
Хм не мисля че това дали работиш определя колко ще си в час с нещата. Даже звучи малко обидно ...

# 526
И аз съм на мнение, че малко повече трябва да се стимулират работещите родители и да не се дават толкова много привилегии и безплатни помощи на неработещите. За тях епо-лесно да си седят вкъщи, не желаят да работят (има и доста такива, не защото не могат, а просто не искат) и да получавт пари и помощи. По този начин се отглеждат поколения наред, без да са имали и един ден трудов стаж. По този начин какъв пример се давана децата, да те вина нямат, затова мисля едобре да се стимулират родителите да работят, дори и за по няколко часа.
Имах случай, в който на една колежка, която работи и е на график, една друга майка, безработна, да иска да и "изрита " детето от дните на чайлдмайндера, защото била с близнаци и имала повече привилегии. Подчертавам, втората жена не искашетези дни, защото трябва да работи или е ангажирана с нещо, а защото такаси беше решила. Хората, които наистина имат нужда от помощ, тогава съм съгласна, нека бъдат подпомогнати.

# 527
Честно казано не виждам с какво тази петиция ще промени мисленето на поколения хора на помощи. Не товаще начина да ги накарат да тръгнат на работа.

Аз не съм от хората които смятат дълго да стоят в къщи, ако имам възможност да работя, но Ги беше права - от къде смятате че ще се финансират тези часове. Готови ли сте да ви увеличат данъците заради това ?!

# 528
Грамар скул , в който кандидатства сина ми - изпита беше в началото на октомври. Информация има на сайта на всяко училище, а има и форум http://www.elevenplusexams.co.uk/forum/11plus/
Живея далече от Doret, доста по-далеч от Лондон, района не е лош, нито хората бедни - става дума за лимузини.
В началото на миналата година имахме родителска среща за разясняване на тестовете и новата с-ма. Лично аз не намирам работещите родители да са били по-запознати - запознат е този, който се интересува. От работа до работа, както и от среда до среда - има голяма разлика.

# 529
Хм не мисля че това дали работиш определя колко ще си в час с нещата. Даже звучи малко обидно ...

казах, че не бих искала да обидя никого. била съм от двете страни и мога да направя сравнение. освен това дните, когато мен ме 'обиждаха' и когато спря да ми пука са отдавна отминали.  След няколко години прекарани вкъщи ми се наложи доста бързичко да се събудя и да изляза от летаргията на домашната работа. Наистина има много неработещи родители, които са запознати с много неща, но процентът на тези в сравнение с другите, на които им се налага да са в корпоративна среда и да си позлват мозъка е минимален. Към работещите прибавям и хората, които може да не ходят на работа, но са селф имплойд и ангажират мозъчните си клетки активно, както и тези, които работят от вкъщи.

Относно 'лимо' - тата - каква емоция ще получи дете на 11-12г? Не ги ли караме да растат прекалено бързо? те са деца, завършващи първоначално училище, не абитуриенти?!

# 530
Честно казано не виждам с какво тази петиция ще промени мисленето на поколения хора на помощи. Не товаще начина да ги накарат да тръгнат на работа.

Аз не съм от хората които смятат дълго да стоят в къщи, ако имам възможност да работя, но Ги беше права - от къде смятате че ще се финансират тези часове. Готови ли сте да ви увеличат данъците заради това ?!

Ако 100 хил. човека се подпишат ще трябва правителството да разгледа случая. Аз съм на принципа, че човек трябва да опита, а не да се отказва преди да е наясно дали ще се случи или не. И аз искам да си стоя вкъщи и да да ми плащат да съм майка, но уви, не се получава.

Това няма да промени мисленето на хората на помощи. Целта е съсвем друга.

# 531
А тези които си стоим вкъщи и не вземаме помощи?
И си ползваме мозъка от време на време?
Много грубо стана...

# 532
Спорът е безмислен .... Явно в момента в който останем в къщи ставаме малоумни, а ако започнем работа и не сме в "корпоративна среда" евентуално пак няма да си ползваме мозъчните клетки.

Лейдибърд го написа достатъчно добре, че не това определя колко ще бъде запознат и заинтересован родителя.

# 533
Относно 'лимо' - тата - каква емоция ще получи дете на 11-12г? Не ги ли караме да растат прекалено бързо? те са деца, завършващи първоначално училище, не абитуриенти?!
Лично аз не виждам смисъл от лимузина - това и казах на сина ми. Дадох му възможност да си избере - ако иска с лимузина - да си я плати сам - аз пари за такава дивотия не давам - да ги разхожда 1час из раойна. Има и други родители мислещи като мен.
Аз зададох въпроса за лимузините, защото ми беше интересно да разбера дали само из нашия район е разпространено - разбрах, че не е. Друг е въпроса дали ни харесва, и дали ще се възползваме - това всеки сам си решава.
Изводи като работещи=умни, неработещи=незаинтересовани, както богат район=без лимузини, беден район=с лимузини - не са ми интересни.

# 534
така е, зависи много от средата. различни светове и мирогледи.

# 535
  • На село (близо до Лондон)
Лейди, сина ми миналата година завърши началното училище. Нямаше лимузина, имаше диско (5£) и leavers assembly, където всяко дете от Year 6 можеше да си покаже таланта; като танци, свирене. Но родители не се допускаха само учители и ученици. Накрая си писаха по дрехите
Изобщо цялото завършване беше емоционолно за децата особено за моето което отиваше в грамар единствен от училището. Тази година имат още едно дете което отива там и се обадиха на Филип да го наглежда в голямото училище Wink.

Подписах петицията. Обичаме децата си безкрайно и двамата със съпруга ми сме на мнение, че децата ще са в по-добра позиция, ако и двамата родители работят. Децата растат активни, в крак са със събитията и растат със състезателен дух. Много ни е трудно и повярвайте ми - и аз искам да си ги водя на училище и да прекарвам максимум време с тях.

S T A R D U S T уважавам мнението ти, но други родители биха предпочели те са си отглеждат децата.

# 536
GI нашите на прома ще имат диско/родителите са поканени/, leavers assembly им е мюзикъл/пак пред родителите/ - това са в два различни дни. Това, което съм виждала през годините - в последния учебен ден децата са с униформата си, а в края на деня излизат с изпописани ризи/така беше и моя последен ден в гимназията в Бг...ама преди 30г.  Joy/, а отпред има лимузини да ги чакат. Лимузините са си приумица на родителите/един вид награда за отрочетата/ - аз получих писмо от друга майка, в което се пита кой би се присъединил към тях, за да си поделят парите. Всяка година съм виждала лимузини пред училището, но пък и повече от 4 не са били /при випуск 48 деца/. Питала съм и приятелките ми - казват, че това е от много години - който, както ги разбира нещата... Аз съм обещала на малкия да го заведа с приятеля му в Blackpool да отбележим началото на ваканцията - това беше достатъчно да загърби идеята с лимузината  Joy
Тази година имат още едно дете което отива там и се обадиха на Филип да го наглежда в голямото училище Wink.
Такива жестове на внимание страшно ми харесват! Колкото и да се обяснява, че учителите са любезни, вежливи, внимателни...само защото училищната политиката е такава - еми не съм съгласна, че е въпрос само на политика.

# 537
  • Bristol
И моята спрятат някакъв мюзикъл по Wind in the willows, приготвят костюми, репетират, тя е много въодушевена. Отделно им подготвят дискотека, но е наречена Oscars, родителите не сме поканени и не знам точно какво ще правят там, трябва да разпитам  Laughing
С Child care vouchers не се пести много, но е вариант за работещи родители, да спестят поне малко от данъците. Номерът с тях е, че колкото по-високи данъци плащаш, толкова повече пари пестиш.

# 538
  И аз подписах петицията. Все пак тази безплатна градина ще е за работещи родители на фул тайм, те ще си плащат данъците. Хубаво е човек да има избор. На който му се работи да работи, на който му се седи вкъщи да си седи.

# 539
Момичета, събирам всякакви мнения за чайлд маиндер или нърсъри. Ще разпитам тук на място да ми препоръчат човек/нърсъри и ще водя какви са отзивите, но искам мнения кой според вас подход ще е по-добре. Дедето ще е на година и се чудя към кое да се ориентирам.

Общи условия

Активация на акаунт