Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 229
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, извън темата за образованието, но имам проблем с телефона и да питам според вас кое е по добре: да го давам за поправка или да купувам нов?
Преди два дена си изпуснах GSM Samsung s4. Работеше, но започна да потъмнява в единия край и постепенно обхвана целия дисплей. Днес като станах - чисто черен екран. Иначе звъни и ако оцеля да го отворя, няма проблем. Но нищо не виждам и така е неизползваем. Явно  LCD display се е прецакал, тъча работи и стъклото е здраво.
Та, да го сменям ли и къде или да ходя да купувам нов? Някой имал ли е подоби проблеми да даде съвет, моля, че направо ми идва да се  #2gunfire !
Източи си информацията преди да правиш каквото и да е, на една приятелка така се прецака телефона и загуби снимки и всичко.
Няма как да стане, нищо не е вижда. Трябваше да се сетя по-рано, докато не беше почернял екрана. Не знам какво да правя!

# 511
  • Оптимист по принуда
С кабел прехвърли всичко на компютъра.

# 512
Аз си мислех,че България не е сред рисковите райони за ТБК,но  така или иначе на Вас ще ви я направят в родилното в БГ.
И на мен така ми казаха относно мантуто на малкия. Слага се пожелание на майката само. Няма срок, кога да се постави.
Иначе ваксината е еднократна. В случай, че няма белег на рамото се прави проба манту да се види има ли антитела, защото в 30% без външен белег такива има. При отрицателно манту се повтаря ваксината.

Тук единствената различна от българския календар е минингитната ваксина. Или така беше до преди година. Единственото, което ви трябва на идване е бележка (може и сами да я направите) на каква възраст каква ваксина е бита, а тук просто ще продължат ваксинацията + минингитната. Дава се на първото посещение на хелтвизитъра и от там насетне нещата се задействат сами и не бива да правите нищо повече.

di_p, аз лично не бих я била. Peace

monii, пробвай да прехвърлиш на компютъра информацията. Ако ли не - във всеки сервиз могат да го направят. Успех! Много е неприятно. Случи ми се веднъж. Телефонът просто от нищото умря, никакви признаци преди това за повреда.

Merry, и нашата ваканция е след 2 седмици и нямам търпение. Почвам да правя маршрутите. Където и да сте - хубаво време ви желая и много приятни емоции!

# 513
Свържи към компютъра с кабела и пробвай докато батерията не се е изтощила. След това може и да не стане.

# 514
  • Bristol
Pampers, мерси и вие весело да си изкарате Simple Smile

Днес пълен провал с новата униформа. Още не били заредили, била съм подранила  Rolling Eyes Логото са го сменили и са използвали момента да сменят моделите също. Имали от старите модели със старото лого на супер ниски цени, но от новото само някакво пуловерче xxs имаха. Призна си момчето, че след това ставало лудница в този отдел, все едно било Коледа. Посъветва да пробвам следващия уикенд пак. Аз искам да приключа с този пазар преди да тръгнем на почивка.

# 515
Здравейте отново! Simple Smile
След цялата лудница около подготовката за заминаване, търсене на квартира от разстояние и какво ли още не, сме (почти) готови тази сряда да тръгнем към нашето приключение на острова Simple Smile
Стискайте палци всичко да се подреди добре Simple Smile
Искам да помоля, ако някой скоро е минавал пътя с кола и има време да отговори на няколко питанки да ми пише на лични, да обменим малко инфо и мнооого благодаря предварително! Simple Smile
Усмихната и успешна седмица от мен!  bouquet

# 516
  • Манчестър
Напиши си тук въпросите, може да е полезно и на други хора, защо на лични.

# 517
Здравейте мами. Получих от нърсарито на 3 годишния ми син документ, в който ми казват че имал груба игра и дали съм съгласна да направят проучване на поведението му ... Той ходи от 3 месеца в тази градина, преди беше в друга, там нямаше проблеми. Какъв е вашият опит в подобни ситуации?

# 518
От грубост до грубост има разлика. Явно и от подход в градините. Моят почти 3г също е груб, но в нашата градина биват наказвани на едно килимче в ъгъла и ги карат да се извиняват. После ги издават на родителите и пак биват порицавани. Забелязвам, че спират всяка минимална проява на грубост и ги насърчават да са мили. Събират всички възрастови групи и от тогава ми прави впечатление, че е станал по-внимателен. Вече не блъска с все сила децата, а внимателно ги хваща за раменете и избутва от пътя си. Учат ги и да се бият на игра-застава в бойна боза и с юмрък без да удря просто избутва крайника на противника си. Като го взема и се започва от какво е ял, колко пъти е ходил до тоалетно до това с кои деца си е играл, бил ли е накязван и защо, бил ли е хвален и защо. Имаше период всеки ден да е на килимчето по няколко пъти и с учителките разисквахме всяка ситуация, има ли я в къщи, как реагират те, как реагирам аз, какво още да направим.

Аз бих звъннала да питам каква е тяхната политика, т.е. какво правят в такива ситуация и защо смятат детето ми  за твърде грубо и защо до сега не са ме информирали да обсъдим нещата. Особено след като в предната градина проблем не е имало.
Успех!

# 519

Привет, ето какво ме интересува - как е по границите, откъде се взимат винетките в Унгария и Австрия и най-важното ми е - колко по-рано трябва да си запазим ферибот и има ли някакви тънкости за него?  bouquet

# 520
  • Манчестър

Привет, ето какво ме интересува - как е по границите, откъде се взимат винетките в Унгария и Австрия и най-важното ми е - колко по-рано трябва да си запазим ферибот и има ли някакви тънкости за него?  bouquet

Тънкости за ферибота няма, колкото по късно купуваш билета плащаш повече . Имай предвид.че ако купиш най евтиния билет обикновено е non amendable/non refunable, което означава,че ако го изпуснеш ще плащаш наново.

Винетки се купуват от последните бензиностанции в Австрия и Унгария.

# 521
Благодаря Pampers за добрия съвет и за куража. Написах писмо до управителката като обясних че искам повече сътрудничество с родителите и повече информация, за това какво се случва...

# 522
Аз да питам - изпитите за грамар скул кога се държат - в началото на У6 или в края на У6? Да знам,голямата още от тази година ли трябва да си стяга д..то да се подготвя.

между година 5 и 6 - изпитите са през август и септември. моят син го приеха и в грамар но решихме в училището което е аутстандинг е близо до нас. за да започнете да го подготвяте за грамар детето трябва да е над средните нива в училище, иначе е мъчение ...

# 523
И ние сме с лимузина в каря на У6, след това ще имат и диско, това организирано от родителите. От училището е боулинг, преди лимузината и диското, там не плащаме нищо, но родителската инициатива ни излиза доста солено. Освен за лимузината и диското сега търсим и дълга пром рокля, че всички щяли да са с дълги рокли. Днеска без крака останах от обикаляне на Мери Хил.
Разликата между академията и другите училища е не само във финансирането, а и в свободата която им се дава, подбор на кадри, следване на учебната програма, а това се отразява на децата.

ние живеем в много хубав район в предградията на Лондон с доста богати родители, много от съучениците на сина ми ще са в частни училища, където също са държали изпит. не е ставало дума за лимозини, ще си запазя коментара за себе си в случая. випускът на сина ми ще имат дискотека и на следващия ден заминават за чесингтън със съоръжения и забавления за тяхната възраст.

# 524
Ralexandru, лека бременност!

Видяхте ли петицията за безплатни детски грижи за работещите родители? Нямам идея ще постигне ли резултати, но пък искрено се надявам. Последно се обсъждаше да навлязат по 30 безплатни часа само за работещите, но със сегашните промени в правителството не знам на къде ще задуха вятъра. А и това обхваща децата над 3г. По-скъпите детски грижа са под тази възраст и в момента има безплатни часове за две годишните на родителите, живеещи на помощи, но не и за работещите, които реално имат нужда от тях. ooooh!

Подписах петицията. Обичаме децата си безкрайно и двамата със съпруга ми сме на мнение, че децата ще са в по-добра позиция, ако и двамата родители работят. Децата растат активни, в крак са със събитията и растат със състезателен дух. Много ни е трудно и повярвайте ми - и аз искам да си ги водя на училище и да прекарвам максимум време с тях. Когато родителите ни бяха здрави ни помагаха много, и има разлика, когато бабите/дядовците ги гледат, от колкото друг човек, да не говорим child minder заедно с други деца или клуб след училище. Имаше период, когато се обсъждаше вариант аз да спра работа и да си ги гледам, но си има своите предимства, когато мама работи и в случая беше неприемливо, тъй като нямаше как да вземем мортгидж. Мисля че общо взето където и да ти гледат детето тук, то е оставено на самотек. Пробвахме различни опции и накрая взехме жена, която живее с нас и поне докато ги гледа те са си вкъщи. Могат да си пишат домашните или да почиват. Това е добър вариант, но ни и злиза много скъпо. А и нон стоп живеем с някого. Би било добре и на нас да ни се помогне, особено, когато децата ти са пораснали, но все още имат нужда някой да е с тях.
Нищо лично към никого във форума, но някои от родителите, които познавам от училището на децата ни не живеят в днешния век. Работещия родител е наясно какво се търси на работния пазар, какво е необходимо и какво трябва да се направи, за да се следва кариера. Да не говорим за контактите, които се създават на работа, особено, ако не си израсъл на мястото, където живееш.
Повтарям - това е мое лично мнение. Наскоро се срещахме с директора на училището относно тестовете и новата образователна система. Много от родителите, които не работят нямаха никаква идея, за какво говорехме останалите.

Общи условия

Активация на акаунт