Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 233
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, извън темата за образованието, но имам проблем с телефона и да питам според вас кое е по добре: да го давам за поправка или да купувам нов?
Преди два дена си изпуснах GSM Samsung s4. Работеше, но започна да потъмнява в единия край и постепенно обхвана целия дисплей. Днес като станах - чисто черен екран. Иначе звъни и ако оцеля да го отворя, няма проблем. Но нищо не виждам и така е неизползваем. Явно  LCD display се е прецакал, тъча работи и стъклото е здраво.
Та, да го сменям ли и къде или да ходя да купувам нов? Някой имал ли е подоби проблеми да даде съвет, моля, че направо ми идва да се  #2gunfire !

# 496
  • Варна
Една позната си купи дисплей и си го смени сама, имало в you tube видео как се сменя. Каза, че не било трудно Wink

# 497
  • UK
Вероника, това намирам в Уикипедия:
Скрит текст:
Academy schools are state-funded schools in England which are directly funded by the Department for Education and independent of local authority control. The terms of the arrangements are set out in individual Academy Funding Agreements.[1]

Most academies are secondary schools. However, some primary schools, as well as some of the remaining first, middle and high schools, are also academies.

Academies are self-governing non-profit charitable trusts and may receive additional support from personal or corporate sponsors, either financially or in kind.[2] They do not have to follow the National Curriculum,[3] but do have to ensure that their curriculum is broad and balanced,[4] and that it includes the core subjects of mathematics and English.[5] They are subject to inspection by Ofsted.

Моето дете е в академия, приемът беше с подаване на документи на място, не през системата на общината, тъй като се води държавно училище, но не общинско. Част са от някакви тръстове и това е, което знам. Simple Smile

# 498
Една позната си купи дисплей и си го смени сама, имало в you tube видео как се сменя. Каза, че не било трудно Wink
Може би трябва да видя какви са цените на дисплея. Ама аз съм с "две леви ръце", та не знам дали ще се справя...

# 499
  • Bristol
veronikatzv, между училище и академия разликата е във финансирането. За самото дете, а и ти като родител се съмнявам да откриете разлика. До няколко години се очаква всички училища да станат академии.
Грамър скулс имат приемен изпит, подобно на нашите езикови и математически гимназии. Един вид децата там са подбрани според академичното си представяне, а не само според това в кой район живеят.

# 500
Здравейте! Приемате ли нови Simple Smile?
Моя мъж от няколко месеца е в Англия а аз още съм в Бг тъй като ми предстои раждане (тези дни). Мисля живи и здрави след месец два с бебка да отидем при него, че с неговата работа трудно ще може да се прибира до Бг за да ни види. Имам известни притеснения относно здравеопазването, тук се наслушах на какви ли не страхотии за тамошните лекари. Знам, че това не се отнася за всички, но ми се иска да чуя и вашето мнение. Даже не мога и да формулирам конкретен въпрос. Просто имам притеснения относно пътуването с толкова малко дете в чужда страна. Ще се отрази ли смяната на климата на здравето на детето в толкова ранна възраст , мога ли да разчитам на качественна медицинска помощ, ваксини и куп други неща? Извинявам се ако всичко тива ви изглежда глупаво, но няма към кого да се обърна за адекватно мнение и съвет.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 20:54 от aira 27

# 501
Мнения за здравната система ще чуеш много, аз лично не я харесвам и съм доста разочарована, но това си е мое мнение, може да има някой друг който е доволен. Когато се роди бебчо и се регистрирате с джипи, също ще имате и посещение от хелт визитор, който ще дойде да си поговорите и евентуално да види в какви условия жовеете. Ние июахме едно такова посещеное малко след като се роди, и оттам насетне ходим периодично в детския център да я мерят. Меренето може да го направи хелт визитора или ако искате сами( поне при нас е така), и евентуално да задавате каквито въпроси имате. Джипи виждате само ако има проблем, няма го това проследяване от педиатър като в Бг. Хелт визитора периодично проверява как се развива детето, ние имахме един такъв чек на 8 седмица и доколкото ми казаха, следващия ще е на 9месеца. Имунизационен календар е малко по-различен, не съм сравнявала точно кои ваксини се слагат, но знам че Бцж тук не се прави масово( само в някои региони на Лондон), доколкото знам в Бг се слага още в родилното. Също така има разлика и в месеците когато се бият самите ваксини.
Рутинни изследвания не се правят, но и тук децата са си живи и здрави, така че предполагам не са толкова необходими. Има и добри доктори, така че спокойно. Може ние в Бг да сме свикнали по един начин, но и тук си има доктори.

# 502
Моята беба е на 4м и половина, родена тук, и в болницата ми предложиха и съответно и поставиха ваксина срещу туберкулоза . България била в списъка с рискови страни . Така че, поставя се ( по желание , както и останалите ваксини ).

# 503
Явно си зависи от региона, при нас не се слага, и моето бебче е родено тук и бях разпитвала за тази ваксина. Пък и в болницата никой нищо нр каза.
Мисълта ми беше, че със Бцж в Бг я слагат още в родилното, не съм сигурна кога, но мисля че по-късно се прави още една доза. И момичето, ако има направена една в Бг и дойде тук, то по-добре да си говори с лекар дали да слагат втората и кога да се направи. Като цяло за ваксините трябва да си се говори с докторите, както тези в Бг,така и ъук.

# 504
  • ENGLAND
И ние сме с лимузина в каря на У6, след това ще имат и диско, това организирано от родителите. От училището е боулинг, преди лимузината и диското, там не плащаме нищо, но родителската инициатива ни излиза доста солено. Освен за лимузината и диското сега търсим и дълга пром рокля, че всички щяли да са с дълги рокли. Днеска без крака останах от обикаляне на Мери Хил.
Разликата между академията и другите училища е не само във финансирането, а и в свободата която им се дава, подбор на кадри, следване на учебната програма, а това се отразява на децата.

# 505
  • Истински се вижда само със сърцето.
И на нас като на Вежи още в болницата ни обясниха за бцж но я отложихме по тяхно предложение защото малката беше на антибиотик. Тук се слага и противоменингитна ваксина която не се поставя в БГ.
Ние имахме посещения от хелт визитор в къщи първите 2 месеца и сега ходим в медицинския център. Прегледът на8 седмици ни го направи личният лекар.
Толкова мога са кажа за сега, само с това съм се сблъскала Simple Smile

# 506
Аз си мислех,че България не е сред рисковите райони за ТБК,но  така или иначе на Вас ще ви я направят в родилното в БГ. Тук правят някои допълнителни ваксини,които не правят в БГ - менингококовата,но тя май е на около две годишна възраст.
 Преди време бях подписала една петиция за “No more school penalty fines and bring back the 10 day authorised absence”. Получих отговор за резултата. Обсъдена е петицията от правителството и не се е приела. Така или иначе директорът на училището има право да даде отпуск на ученика,ако причината е наистина основателна.

# 507
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не е на 2 годишна менингококовата - Меннинит Б е в 12 и 16 седмица и на 1 годинка,Менингит С е вече с прием само на 1 годинка ( в 14 седмица отпадна от 1ви юли. Тук в календара е и ротавирусна ваксина, която е в 12 и 14 седмица, в БГ се слага пожелание, не е в календара.

Има разлика в календарите и ако иска е добре да се консултира момичето преди да дойдат как да си продължи с ваксините при положение че е почнала по БГ календара.

# 508
Момичета, извън темата за образованието, но имам проблем с телефона и да питам според вас кое е по добре: да го давам за поправка или да купувам нов?
Преди два дена си изпуснах GSM Samsung s4. Работеше, но започна да потъмнява в единия край и постепенно обхвана целия дисплей. Днес като станах - чисто черен екран. Иначе звъни и ако оцеля да го отворя, няма проблем. Но нищо не виждам и така е неизползваем. Явно  LCD display се е прецакал, тъча работи и стъклото е здраво.
Та, да го сменям ли и къде или да ходя да купувам нов? Някой имал ли е подоби проблеми да даде съвет, моля, че направо ми идва да се  #2gunfire !
Източи си информацията преди да правиш каквото и да е, на една приятелка така се прецака телефона и загуби снимки и всичко.

# 509
Илейн,сигурно си права,ние понеже дойдохме в по-късна възраст и не съм се заглеждала толкова в сроковете за поставяне на ваксини.Мисълта ми беше,че тези ваксини,които са пропуснати в България,ги направиха тук. Да питам майките на момичета - направихте ли ( ще правите ли) ваксината срещу Хюман папилома вирус? На нас ни предстои (не знам на каква възраст е),обаче аз съм в размисъл.В България не е много популярна,тук гледам,че е в имунизационния календар.

Общи условия

Активация на акаунт