Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 168
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Манчестър
Аз съм със Сантандер и никога не съм имала проблеми, по принцип не вземам пари от тук защото курса е много дървен...тегля на банкомат когато ми трябва.

# 616
  • UK
От банкомат по-ли е изгодно да се тегли от Бг отколкото да се сменят хартиени в банката там? Не съм наясно с нищо  Embarassed

# 617
  • Bristol
Мъжът ми до сега теглеше паунди от тук и обменяше в България по чейндж бюрата. Твърди, че така било по-изгодно. Но той си търси чейндж бюро с добър курс. Аз предпочитам да тегля от банкомат в България. Не мисля, че печелиш много по неговия начин, а разправията, според мен, е голяма.

# 618
  • Bristol
Her, погледни в темата На море в Турция. Аз следях гръцката миналата година и много ми помогна да се ориентирам в обстановката. Хора от мястото пишат как е, можеш и да ги питаш разни неща. И ние и синът бяхме резервирали почивки там, синът беше баш в разгара на кризата, когато никакви пари нямаше в банкоматите и трансфери от и до чужбина бяха блокирани.
Тази година синът пък е на Слънчев бряг, пак се бях притеснила преди време с тези показни разстрели.
Ако те притеснява, канселирай и виж нещо в Испания или Португалия, а ако искаш до България, може пък на Гърция да се спрете.

# 619
  • Cambridge, UK
Добро утро, след месеци планиране на пътуването до България с кола, мъжът ми  точно за 2 часа си промени мнението и четвъртък вечер летим с Wizz.
Стягаме куфари, аз организирам българската ни кола да мине през сервиз за смяна на масло, застраховки какво ли не ... Последната година не съм се прибирала и нямам търпение да си видя приятелите, детето е развълнувано за морето, мъжът ми каза че Англия нямало да му липсва през този месец, защото щял да лети до тук за няколко дни, та ще ми полее доматите, които вече са леко червени и много ме е яд, че няма кой да ги полива докато сме в БГ

# 620
  • UK

Усмивчице, звучи много вълнуващо. Приятно изкарване в България  Heart Eyes Имам въпросче.  Трябва ли, ми някакъв документ от ЛЛ и какъв за децата, по отношение на направените им ваксини?
И кога може да се кандидатства за детски, когато аз и децата ли, отидем?
Ще сэм благодарна ако някой ми разясни  bouquet

# 621
Усмивке, добре сте го решили. Един познат тъкмо се оплаква как децата му тръгнали с кола към Бг и било ад по пътищата-много тапи от коли, непрогледни дъждове в Унгари и Румъния и с часове стояли на едно място.....Едва са стигнали.

Кокона, можеш и сама да си направиш бележката за ваксините-дата на биене и за какво е ваксината, а не търговското име.
За детските трябва да сте тук и мъжът ти като работещ трябва да кандидатства за тях. Като новодошли ще ви пратят една дебела купчина за попълване да им я върнете обратно с каква ли не информация за последните 5г.

# 622
  • York
Явно всички вече сме на ваканционна вълна  sun
Ние летим другия вторник  Party Но до тогава всеки божи ден съм на работа и не знам кога ще стягам куфара  Crazy Трябва да купя няколко дребни подаръчета, да мина през Праймарк за един бърз шопинг за дъщеря ми, да изчистя къщата и какво ли още не  ooooh!

usmifchica, не може ли да помолите някой съсед да ги полива. Аз ще оставя ключ на съседа да храни рибите. Надявам се да е отговорен и да не ги забравя за повече от два дни  Laughing

# 623
  • UK
Pampers Благодаря  bouquet сама, едва ли,  че изобщо не помня, кои  newsm78 кога, ще помоля ЛЛ Wink

# 624
И на мен така ми се прибира за малко в Бг, нещо съм се затъжила. Но няма да стане тази година, малката хич не обича да седи в столчето за кола, а трябва да се ходи до Лондон за документи. Затова решихме да направим пътуването до Лондон тази година, не сме решили кога точно, но трябва да е до края на лятото и евентуално да се приберем другото лято. Ще станат повече от 2 години откакто не сме били в Бг Cry

# 625
  • York
Щях в предния ми пост да пиша за банката ми и съвсем забравих  ooooh!
Ако сте на HSBC и ще ползвате картата извън страната е препоръчително да уведомите банката, иначе е много вероятно да блокират картата.  Peace

# 626
Pampers Благодаря  bouquet сама, едва ли,  че изобщо не помня, кои  newsm78 кога, ще помоля ЛЛ Wink
Няма ли ги в картона записани? Моите от там ги преписах.

Ох, и аз имам 4 дни да организирам всичко по трасето, маршрутите не са готови още, да се напазарува,списък на багажа да направя по различните дестинации.... ooooh! Както винаги всичко ще е в последния момент. Но важното е, че следват приятни емоции. Лека път и приятна почивка на всички!

# 627
  • UK
Pampers картоните се намират при ЛЛ на децата  Heart Eyes
А, има ли, банка или клон, които оперират и тук, с тези в България? Ако искам, да ми изпратят пари, как става  newsm78

# 628
  • UK
А аз имам цял месец и половина да чакам. Англичанина се ядоса на българския, още се мъчи, милия, но редовно хвърля по някоя тетрадка на земята и мрънка, че можел да говори само с хора, които имат котка, евентуално някой слон. Свързва по някое изречение, но всичко е в "аз" форма. Тя отивам до магазина, той гледам телевизия... Аз така и не намерих някакъв учебник, по който да се водя, някакви упражнения и тн, та вероятно му обяснявам доста хаотично някои неща.

# 629
  • Bristol
Туристически пътеводител - Ще сме за няколко дни в Бристол и ми се иска да отскочим на южния бряг или в района. Нямам никаква представа къде обаче. За това се обръщам към вас за съвет и препоръка за еднодневна екскурзия. С дребния музеи и подобни забележителности не можем да посетим. По-скоро да разгледаме някое красиво градче, да хапнем нещо вкусно и да си топнем краката във водата(ако е на крайбрежието). Обичаме кокетни градчета с интересни сгради и паметници. Приемам предложения всякакви. Предварително благодаря на отзовалите се!
В Бристол ще ходим в аквариума, така че приемаме компания за там. Другия маршрут още не е измислен Peace
Виж дали ще ти допаднат Newquay,Exmouth или Dawlish като дестинации с плажни ивици.
Weston super Mare е близо до Бристол, но там заради устието на реката пясъкът е тъмен, смесен с тиня, но пък стават разкошни пясъчни замъци. Всяко лято има Sand sculpture festival. Там е интересно да се наблюдават и приливите и отливите, много видимо водата се оттегля и я загубваш от поглед или се появява  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт