Великобритания - Тема 64 Лятна, По Лятна, Много Лятна

• 79 141
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Манчестър
Усмивке, добре сте го решили. Един познат тъкмо се оплаква как децата му тръгнали с кола към Бг и било ад по пътищата-много тапи от коли, непрогледни дъждове в Унгари и Румъния и с часове стояли на едно място.....Едва са стигнали.

Кокона, можеш и сама да си направиш бележката за ваксините-дата на биене и за какво е ваксината, а не търговското име.
За детските трябва да сте тук и мъжът ти като работещ трябва да кандидатства за тях. Като новодошли ще ви пратят една дебела купчина за попълване да им я върнете обратно с каква ли не информация за последните 5г.

Препоръчително е да се пътува в уикенд, защото в Германия няма камиони в събота и неделя.

# 631
Pampers картоните се намират при ЛЛ на децата  Heart Eyes
А, има ли, банка или клон, които оперират и тук, с тези в България? Ако искам, да ми изпратят пари, как става  newsm78

Вземи си картоните. Аз се наложи да ползвам стари изследвания на малкия от него.

За парите-банковите преводи са с високи такси. Ние в двете посоки прехвърляме пари чрез transferwise - изгодно и бързо става. Днес пращам, утре са пристигнали по сметката.
Не знам защо, но като дойдохме имах проблем с българската дебитна карта, на много места не я приемаха-виза е. За сметка на това докато си отворим сметки тук ползвах кредитната карта и после погасявах онлайн. Като имах вече сметка си прехвърлих всички пари с този сайт срещу смешна сума.
МГМ, важното е,че има желание. Езикът ни е доста труден. И го говори по-добре от моят почти 3г колкото и да го мъча.😁
Мери, заинтригува ме с пясъчните фигури. Аз в Бургас не ги изпусках. Единя ден ще сме по един от маршрутите, които предния път ми даде. Предполагам, че като са делнични дни няма да можем да се видим, но ако имаш възможност, ще се радвам да те почерпя за благодарност, че всеки път се отзоваваш със страхотни идеи.😊

Деже, много се радвам за тортатат и прекрасния рожден ден!

# 632
  • UK
Памперс отново се отзова  bouquet а този трансфер от коя банка в бг става или няма значение ?

# 633
Памперс отново се отзова  bouquet а този трансфер от коя банка в бг става или няма значение ?
През Интернет се прави. Регистрираш се в сайта, но ти трябва он лайн банкиране когато си в Англия за да прехвърляш пари от банковата си сметка в Бг. Работи на следния принцип-от твоята бг сметка превеждаш пари на българската сметка на фирмата посредник и после те от английската си сметка ги превеждат на твоята английска сметка. Така се избягват банковите такси. Не знам, дали го обясних разбираемо.

# 634
  • UK
Горе-долу, но кой, е посредника  Crazy

# 635
Горе-долу, но кой, е посредника  Crazy
transferwise

# 636
Здравейте,
искам да ви питам за отзиви от перилни препарати. Вече месец откакто пристигнахме в Лондон използвам Ариел за цветно пране - и резултата е, че след всяко изпиране цветните дрехи избеляват повече и повече. Изглеждат като да са стоели на слънце няколко години Simple Smile Пробвах и за 30 и 40 градуса. Излизат ужасно избелени, особено тъмно сините дрехи..и някак си като захабени с едни бели влакна отгоре. Вие с какви прахове перете? Дали е от праха или от водата? и как се изпират петна от трева ? Simple Smile

# 637
  • постоянно
Опал трансферс?  Много от сезонните ни работници пращат с тях

# 638
Поли, аз ползвам неензимен изчистен от много химия течен препарат за пране на фирма Метод. Петната минавам преди това със сапун за петна-маха почти всичко от трева през масло до повечето петна от градината. За една година проблем с цвета на дрехите не съм имала. Дори при нас водата е по-мека отколкото беше в Бг. Пера за 30 мин на 30 градуса.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 16:25 от Pampers

# 639
Поли, аз ползвам неензимен изчистен от много химия течен препарат за пране на фирма Метод. Петната минавам преди това със сапун за петна-маха почти всичко от трева през масло до повечето петна от градината. За една година проблем с цвета на дрехите не съм имала. Дори при нас водата е по-мека отколкото беше в Бг. Пера за 30 мин на 30 градуса.
Благодаря Simple Smile ще го потърся и ще пробвам  bouquet

# 640

Усмивчице, звучи много вълнуващо. Приятно изкарване в България  Heart Eyes Имам въпросче.  Трябва ли, ми някакъв документ от ЛЛ и какъв за децата, по отношение на направените им ваксини?
И кога може да се кандидатства за детски, когато аз и децата ли, отидем?
Ще сэм благодарна ако някой ми разясни  bouquet
Взема се бележка от педиатъра и се превежда със заклет преводач.
Поне аз така направих.

За другото...
Първо трябва да поработите няколко години и двамата, да платите данъци и тогава да питате за помощи.
Нямам думи..

# 641
  • UK
Контеса,  за какво останахте без думи?!
Детските, са др вид помощи и изобщо нямам намерение, да споря!!!
При толкова хора, точно от вас, озадачена сэм.  'Черна овца' има, вэв всяко стадо,  за съжаление!

# 642
На мен пък ми беше интересно кой първи ще подскочи на въпросите на Кокона.
Обаче, Контеса, изобщо не залагах на теб.

# 643
На мен пък ми беше интересно кой първи ще подскочи на въпросите на Кокона.
Обаче, Контеса, изобщо не залагах на теб.
Защото има за подскачане.
Заради подобни наглости от придошли всички са под общ знаменател и референдумът беше отзвука от тези настроения.
Не можеш да дойдеш, да не си работил и плащал данъци в една държава и първото веднага да е какво ни се полага? Ами нищо не се полага и се надявам да се променили малко условията за помощите, защото това е безобразие.

Разбирам човек д попита за нрави, за условията на квартирите, за детски градини, за намиране на работа и документи когато имигрира, но това с помощите е обидно. Особено от Кокона, която не е от хората с ниски доходи в Б-я.

# 644
  • Bristol
Според EU правилата дори децата да не са тук, ако родител работи и се осигурява тук, може и детските да клеймва. Условието е, да не се взимат детски от две страни, трябва да спрете детските в България преди да кандидатствате тук. За това правят и проверка. От догодина обаче, до колкото чух, във всички EU страни ще има промени в това отношение. Пак ще можеш да взимаш детски от UK, но ако децата ти не са тук, ще са в размера на детските в страната, в която се отглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт