Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 576
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Хич не вярвам, че за петната би помогнало каквото и да е. Те като махнеш едните с пилинг и други ще се появят, ако кардинално не се реши проблема с пъпките. Не знам, аз съм много скептична относно петната,особено става ли дума за домашни маски. Мисля, че вече единственият начин е просто да си пека лицето, та поне да не се виждат.

# 511
От излагането на слънце петната стават по-упорити и кафяви. Дори напротив, трябва да се използва крем с фактор 50.

Аз пък вярвам в пилинга и се надявам да не се стига дотам при мен. Той убива бактериите и пъпките намаляват. Но трябва да се прави на 3-4 седмици, тоест постоянно, а не когато му скимне на човек.

И в домашните маски вярвам, особено тия с мед и куркума. И двете съставки са с доказано противовъзпалително действие, а медът подхранва кожата.

Тук пилингът е доста скъп и това ме спира. Спира ме и страхът да не стане по-зле ако кожата ми се окаже чувствителна. Затова си остава като план. Някак си се приех с кофти кожа... отне ми няколко месеца, но вече не подскачам така истерично като ми излезе пъпка.

# 512
И аз го приех,какво да правя.Аз исках да кажа,че дом.маски не ми се вярва да избелват петната,да имат ефект срещу петна.За общото състояние на кожата,за подхранване и противовъзоалително може и е добре да се правят.Но аз съм непостоянна.Пилинг не правя.Ексфолирам само.

# 513
Само набързо да кажа, че ако има активни пъпки ексфолирането не е препоръчително.

За домашните маски- правила съм какви ли не като луда... ooooh! добре ми се отразяваше мед, канела и индийско орехче. Дават я специално за петна. Heart Eyes Стрития аспирин с розова вода също ми действаше добре. Да не забравя и флуида  Ред аут. Толкова много неща ползвах, че и аз не знам кое точно повлия. Embarassed за петната. Но сега ги няма. имам обаче пигментни, не са толкова страшни и тъмни, но за тях ползвам избелващата мезо маска на филорга. Много скъпа ми дойде, но се оказа доста икономична и втора година ще я ползвам.

Пилинги имам много, но тогава имах активно акне. завяхваха пъпките, петната изчезваха като с магическа пръчка, но пак се появяваха пъпки и се въртях в омагьосан кръг. Смятам, че е по-добре да се правят когато няма активно акне.

От слънцето вече много се пазя. Преди и аз мислех, че е добре за кожата и всичко ще се скрие, но е било заблуда. Сега само с крем с фактор. Това лято открих моя крем с 50ти фактор. На юсерин е някакъв крем-гел, който не белее, не е тежък, предпазва и матира.

# 514
  • София
От пиене на коприва файда няма...всеки ден пиех по една тенджера и то доста време...С нищо не ми помогна...

# 515
От пиене на коприва файда няма...всеки ден пиех по една тенджера и то доста време...С нищо не ми помогна...

и при мен нямаше,пролетно време пиа по две-три седмици сигурно е малко времето Simple Smile

# 516
Важното е да се приемат течности. И аз така бях чула за един корен, от който се вари чай и изчиствал лицето за 2 седмици. Едно, че тоя корен не можах да го намеря изсушен и се наложи да го купя пресен, и освен всичко на вкус е толкова гаден, че едва не  Sick коприва не съм пробвала, сега пия чай Детокс и то ако не ми харесваше толкова много вкуса досега да съм го зарязала, но така приятно ухая на рози.

Момичета, на вас излизат ли ви пъпки преди цикъл? При мен повечето излизат по време на овулация  newsm78 а доскоро беше обратното - излизаха преди цикъл. Не знам на какво се дължи тази промяна, но предположението ме на хормони, то какво друго  Laughing

# 517
На хормонална основа са. Simple Smile И аз всеки месец преди цикъл си се ''украсявам'' с няколко...

Използвала съм продукт за локално лечение на Estee Lauder, а днес разбрах, че има и ново гелче на Клиник за локално третиране на пъпчици.

# 518
  • София
Преди раждането проблемните ми зони бяха само тези от Т зоната. Но след раждането се появиха много малко комедони по бузите + голяма мелазма на челото. (Точно нея искам да премахна с химическия пилинг, но се страхувам от нето..) Две години по-късно има ужастни, гнойни пъпки в линията между ухото и долната част на брадичката. Ходих на ендокринолог, но хормоните са в норма. Намалила съм почти до минимум месото, почти не консумирам преработени храни, но състоянието на кожата не се подобрява. Само от сиренето не мога да се откажа. Както обичам да казвам дойде време да заличавам бръчки, а още се боря с акнето  Party

# 519
  • Sredets/Burgas
Както обичам да казвам дойде време да заличавам бръчки, а още се боря с акнето  Party

Ха, Grinning, то и аз съм във възраст, в която боря и бръчки, и акне, ама какво да се прави...
Така ще е поне още 10-тина години сигурно...
Майка ми имаше акне до менопаузата си, предполагам и с мен ще се случи нещо такова...
Звучи малко отчайващо, но при тези, които акнето е останало и след пубертета,
обикновено изчезва, едва когато затихнат хормоните...

Знам, че всички сте се изследвали, че уж всичко все е в норма,
но основната причина за акне винаги е хормонален дисбаланс...
(абсолютно незадължително това да са половите хормони)...
То и моите уж са добре, като цифри, ама съм добре наистина кога пия хапчета,
тъй че малко ми е мижа да те лъжа това с обхвата на нормалните нива...

Ей на`, сега след спирането на Диане съм в състояние, в което никога не съм била...
Кожата ми - сбръчкана от сухота, сега лъщи от мазнина...
Та... голяма работа са еднокринните процеси и за мен пак казвам това е основна причина за акне...
Поне имах възможност да имам по-билзък дерматолог, който да ми каже,
че никакви мазила и антибиотици няма да ми помогнат и повлияят,
съответно да не си харча парите излишно...

# 520
Малко са такива доктори,които да ти кажат истината.Проблема може и  наистина да се окажат и др.хормони.Но кои да изследвам?
Аз съм изследвала само репрудуктивните.
Мама няма пъпки,не е имала така като мен.Брат ми и аз имаме по гърба,братовчедите ми също са с упорити тийн акнета.Може би е ген отнякъде.И Мм има.Само се моля детето да няма един ден.
Баща ми има псориазис,тежка форма.Аз също имам проблемен скалп,мисля си че може и да е нещо автоимунно заболяване,неподходяща хр.режим,козметика,липса на спорт,хормони,застоял живот,боклуците,които ядем,замърсената среда,комбинация от всичко това.Сигурна съм,че е нещо вътрешно.Аз имам и проблемен стомах и като ходих при гастро той ми каза,че това акне ми е от храносмилането,от стомаха,от храната и стреса и наличието на нищожно -к-во на хеликобактер пилори и с пиене на антибиотик тетрациклин ще се изчисти кожата.Да,обаче забременях и нямаше как да пия тетрациклина.Според вас вярно ли е това,което твърди този доктор.Аз съм склонна да му вярвам.Има нещо общо.

# 521
  • Sredets/Burgas
О, храносмилането има много общо с акнето...
Редовното изпразване на червата също... детоксикацията...
И аз го виждам по себе си...
Не ми се мисли как щях да съм изпъпчена,
ако не бях на тази постна, вегетарианска, зърнена диета...
Много малко неща ям в действителност...
Позволявам си и по малко прегрешения и боклуци признавам си,
но основно се храня като преживно животно...
Овес, ръж, жито и ориз... Това ми е основната храна....
Индийските добавки също мисля ми помагат,
защото никога през живота си не съм имала толкова леки, незабележими и (не)критични дни...
Появиха ми се пъпки тук-там, но направо в норма...
Като знам какво ми се случи миналото лято...
То нямах чисто място по лицето и деколтето, когато пак бях решила да спра Диане-то...

Иначе аз имам псориазис...
Но там е автоимунен проблем... за каквото поне засега се счита и заболяването...
Все още няма изяснена етиология...
Стресът много влияе за него... Притисня ли се, буквално усещам как се появяват петна по скалпа ми...
Да, усеща се...  Simple Smile Аз живея с него и мазилата от 15 годишна, тоест вече 17 години...
Та, кортикостероидите дават предпоставки за акне,
но не мисля, че имат съществено значение за тежестта му въпреки това...

Мис Бингли, сега не е момент за изследване на хормони...
Всичките са ти разбъркани...
При бременност нивата са различни, не само при половите...
Изобщо нищо не е както е обикновено...
Не им обърщай много внимание на пъпките, а се радвай на промените...
Всички бременни жени са си хубави по default... Flutter

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 12:54 от Butterfly_Lovehunter

# 522
Аз съм на 35 и вече имам повече белези, бръчки и широки пори, отколкото пъпки, но преди цикъл винаги имам една. На мен единствено пилинг с глюколова киселина ми помага за свиване на порите и избистряне на тена. Преди ходих на козметик, но излиза много скъпо, вместо това ползвам http://biotrade.bg/pure-skin/pure-skin-tonic/?p=47&l=1&id=25, доста е силен, с глюколова, салицилова и азелаинова киселина. Като го ползвам всеки ден кожата сърби и се зачервява и затова минах на три пъти седмично, но порите са по-малки от преди.

# 523
Аз нямам активни пъпки сега,тук там се явявят.Иначе кожата ми сияе по някакъв странен за мен начин.Аз имам на скалпа само леки замервявания,периодично повтарящи се,нямам псориазис,не ползвам кортикостероиди,като цяло обаче си имам кофти кожа.
Какви са тези индийски билки?
Сега знам,че няма смисъл да изследяам и предприемам каквото и са е било за акнето.

# 524
  • Бургас
Мис Бингли, само по това което пишеш мога да се обзаложа, че чакаш момиченце.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт