Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 552
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • Sredets/Burgas
Момичета, след седмица някъде чакам да ми дойде и си почвам Диане-то.  Sad
Не става работа...
Нямам намерение да чакам да ми окапе половината коса,
а кожата на врата и брадичката ми  да е като гъша...
Някакво странно акне... малки пъпчици, дето нямат връх - ни минават, ни узряват за вадене...
Мислех първо да ходя да си видя тестостерона, женските хормони, андрогените,
ама се чудя има ли смисъл...
То ясно, че като пия хапчета съм ОК.  Tired

# 556
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Нещо за тази серия на Alcina можете ли да ми кажете? Praynig

# 557
Момичета, някой ползвал ли е акнатак гел? Дерматоложката ми го изписа, имам леко акне, излизат ми пъпки основно преди цикъл, а като прочетох листовката в интернет се стъписах  Shocked

# 558
Нещо за тази серия на Alcina можете ли да ми кажете? Praynig

Не ги бях чувала, та ги потърсих в нета. AHA Facial Fluid 10% съдържа плодова киселина (АНА), която сама по себе си не помага при акне, а по-скоро освежава кожата като разкъсва и премахва горния слой мъртви клетки. Аз имам маска с такава киселина и я използвам 2-3 пъти седмично. Прозрачният стик пък е с алкохол, който изсушава вече излязла пъпка, но не предотвратява появата на нови. Тази марка не съм я срещала, но не мисля, че достатъчно ефективна за лечение на акне, евентуално за поддържане на вече чиста кожа - да. Това е моето мнение, базирано на съставките в продуктите.

Момичета, някой ползвал ли е акнатак гел? Дерматоложката ми го изписа, имам леко акне, излизат ми пъпки основно преди цикъл, а като прочетох листовката в интернет се стъписах  Shocked

Кое в листовката те притеснява?

# 559
По-скоро се втрещих как така ми го предписа с лека ръка, при положение, че съдържа антибиотик, не трябва да се ползва от жени с детероден потенциал Simple Smile, не трябва да се ползва с друга козметика, съставките му могат да предизвикат алергия, влошаване, зачервявания и тн.. При положение, че пише, че не е за леко акне се втрещих защо ми е предписала този крем и ми е интересно все пак някой тук дали го е ползвал също.

# 560
Силничък е, с това съм съгласна, но листовката далеч не е от най-лошите  Grinning

Защо не пробваш с лосион/крем/маска със салицилова киселина или бензоил пероксид? Ако имаш комедони и запушени пори, редовно посещение при козметик помага също  Peace

# 561
Йоана, мерси Simple Smile
Сигурна съм, че има и много по-лоши, но от Авен и Акне аут на този крем как ме прати не знам...

# 562
  • Габрово
Нахлувам темата с въпрос  bouquet

От 1-2 месеца почти постоянно имам пъпки по челюстта - червени, подути, болящи, без връхчета, вехнат за около седмица, след тях остава петно, което се скрива след още седмица. Пробвах да ги мажа с чаено масло, никакъв ефект. Приятелка ми препоръча да пробвам акне аут, но не смея така на сляпо. Кожата ми е нормална, от студа клони към суха, никога не съм имала акне. Някакви препоръки за някакво мазило за локална употреба? (Което евентуално да не изсуши допълнително сравнително сухата ми кожа  Rolling Eyes)

И преди са ми излизали такива, но единични бройки и сравнително рядко. Сега като ми излязоха 5-6 и се видях в чудо  Shocked

# 563
missing, при мен това се получи след като спрях противозачатъчните, като пъпките бяха предимно от двете страни на брадичката и по контура на лицето. Това ми намирисва на хормони  Tired

# 564
  • Варна
Или хормони или стрес. Аз такива имах като бях студентка. В случая мен тогава ме спасяваше Скинорен крем,  но пък изсушава. Обаче като се маже само пъпката не е толкова фатално. Маже се сутрин и вечер, не повече.

# 565
  • Габрово
Сега като казахте хормони и се разсмятах... и ми закъснява с малко над седмица.  Laughing (Противозачатъчни не пия, нито има вероятност да съм забременяла.  Wink )
Така че напълно вероятно да е на хормонална основа. Какво да ги правя в такъв случай?  Rolling Eyes

Благодаря за отговорите и се извинявам, че задавам може би глупави въпроси, но досега не съм се сблъсквала с такъв проблем и никак не съм запозната.  Rolling Eyes  bouquet

# 566
  • Варна
Ако ти закъснява и щом сега ти излизат за първи път, най-вероятно ще отминат и като ти дойде и може и повече да не ти се случи. Скинорена, за който писах е хубав, не помня колко парички беше. Кофти е , че след 2-3 месеца изветрява и не върши работа.

Бързо разминаване с гадните пъпки!

# 567
Ако се открие хормонален проблем обикновено се прибягва до противозачатъчни. Пусни си изследвания за ПКЯ и може и едни хорони, макар че невинаги виновният хормон попада  в списъка на изследваните, по-назад в темата бяхме коментирани това.

# 568
  • Габрово
В тийн години не са ме тресли хормоните, че на 25+ ли...  Laughing  Mr. Green

Отново благодаря за мненията. В такъв случай на първо време просто ще ги изчакам да видя дали ще се разкарат, а по-нататък може да пусна и изследвания   Flutter

# 569
След втория цикъл откакто спрях Диането и аз точно това си помислих...идваше ми веднага да го започна. Избиха ми 2 подкожни пъпки ама много дълбоки и много подкожни. Най-интересното е, че се появиха веднага след като ми свърши, и двата месеца. Преди това беше седмица да кажем преди цикъл.
Яко мазане беше с крема с Бп и  се справих за  седмица с тях. И от тогава нищо. Ама най-тъпо ми е, че ще пътувам сега, веднага след като ми свърши. Ще ходя на екскурзия в чужбина и не ми се ще да не мога една снимка а си направя като хората и да се чудя с какво да се мажа.  Sad
Бътерфлай, защо не изчакаш още един месец, нали и ти ги спря наскоро?
От два месеца и мен ме мъчеше страшен косопад, който изненадващо спря.

Иначе ми свърши крема с Бп поръчван от ерудита и реших да си взема този на свр себиаклиър актив.
Не смея да го похваля, но е страхотен. Силничък е , но ми помогна доста в борбата с двете подкожни пъпки. Сега се мажа и сутрин и вечер с надеждата този месец нещата да са добре baby_neutral

Мисинг, аз бих ти препоръчала въпросното кремче на SVR.

Общи условия

Активация на акаунт