Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 486
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Привет отново!

Аз имам няколко въпроса.Първо,видяло се е,че с козметика (среден клас) няма да си оправя лицето,постоянно излизат нови пъпки,като последните два месеца е някакъв ужас.Тъкмо се скрие едната,излиза друга.Имам и множество черни точки,навсякъде по лицето.Та,въпросът е,да започна ли да ходя на козметик за почистване?И колко често трябва да се посещава?Ходила съм преди,но сега не знам защо,обаче малко се притеснявам.Като виждам колко време седи червено след като си стисна някоя пъпка,и как става направо рана..а си представям как ще е на няколко места.

Другото,което ме интересува е,какви изследвания да си направя,за да видя,дали не е някакъв хормонален проблем?

Иначе,и друг път съм споменавала,че това се получи някъде след 21-вата,22-рата ми година.Лицето,косата,кожата,всичко се промени към по-лошо.Нито в пубертета,нито някога съм имала такива проблеми.Сега не мога да се гледам  Tired

Здравей! Разбирам те за белезите, аз съм с тънка и бяла кожа и понякога ми стоят с месеци, без изобщо да се пипам по лицето. А ако се стискам, става направо дупка. Но козметичката може да направи почистване и с маски, пилинги и др., просто кажи изрично, че не искаш да те стиска. Колкото до влошаването на цялостното състояние на косата и кожата, според симптомите (сух скалп, пърхот, косопад, посърнал тен, суха кожа), търси причините в здравословното състояние и начина си на живот. За да е толкова видимо, явно ти е отпаднал организма - знак, че трябва да се грижиш повече за себе си! Simple Smile

Irene, подкрепям напълно. Всичко ми е било в норма винаги (освен витамин D, който също има хормонална активност и понякога желязото), но на 31г няма отърваване от пъпките и това си е. Поне всичките грижи (хранене, много сън, течности, движение, прочистване на организма) ми се отразяват добре на косата и на здравето.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 12:40 от Петенце Цветенце

# 661
Петенце,то без стискане ще има ли изобщо ефект?Специално за черните точки и запушените пори,мисля,че трябва да се почистват по този начин.Маски и пилинги и сама си правя,но с много краткотраен ефект.

Относно начина на живот. Thinking Какво да кажа..Храним се здравословно,до колкото можем да си позволим.Движа се достатъчно,приемам течности в големи количества,предимно вода,понеже си я обичам.Само със стреса и притесненията не мога да се справя.Но пък едва ли само това е причината..

bouquet Hug

# 662
  • Бургас
Не мога да се примиря,че няма причина.

То причина има, ама не може да се хване с изследванията в БГ. Не знам, ако има някой в чужбина да каже какви изследвания се правят.  newsm78
Аз освен хормонални съм си правила изледвания на повечето електролити, чревни паразити и скенер на коремни органи, защото наред с акнето, косата и ноктите взех да пълнея.

# 663
Аз ходя на стискане всеки месец и да, зачервена съм после 2-3 дни, но минава. Причинителите на пъпките са тези подкожни и черни точки, които в някакъв момент се възпаляват. При посещението на козметик кожата се освобождава от тези натрупвания и дори да се появи пъпка е в пъти по-малка. И както другите момичета казаха, козметичките предлагат маски, пилинг и всякакви други неща. На мен при изстискването не е само стискане, започва с измиване на лицето+масаж, след това ми ексфолира кожата, след това ми напарарва лицето, започва се със стискането, после минава с един уред, който  мисля е с електрически импулси за да убие бактериите, останали върху кожата и да предотврати възпаление, накрая ми слага маска с камфор и след като я измие ми слага и крем. Това е цялата процедура. Стискането е само около 10  минути, а самата процедура трае над час. Първите няколко пъти се опъпчвах след почистването, но сега ми понася по-добре. При редовното почистване се намалява риска от поява на пъпки, това е моята теория. Това, в комбинация с крема с БП, маските и диетата при мен подобриха положението. Далеч съм от перфектна кожа, но и съм далеч от кожата си преди 5 месеца. А да видим докога.

# 664
Петенце,то без стискане ще има ли изобщо ефект?Специално за черните точки и запушените пори,мисля,че трябва да се почистват по този начин.Маски и пилинги и сама си правя,но с много краткотраен ефект.

Относно начина на живот. Thinking Какво да кажа..Храним се здравословно,до колкото можем да си позволим.Движа се достатъчно,приемам течности в големи количества,предимно вода,понеже си я обичам.Само със стреса и притесненията не мога да се справя.Но пък едва ли само това е причината..

bouquet Hug

Значи храненето, заседналия живот и липсата на течности отпадат като причина. Остава стреса и притесненията, а те не са никак малка причина. Могат да навредят на здравето и хормноните и да отровят човек повече от всякакви вредни храни. но предполагам, че едва ли живееш постоянно под критично ниво стрес. Остава непоносимост към храна, претоварен черен дроб, някаква инфекция. Причини да иска човек. Пробвала ли си да пиеш нещо билково за прочистване на организма или да изключиш млечните продукти за десетина дни? Друга причина може да е хроничен запек или замърсено дебело черво. Надявам се да съм ти дала някаква насока. Simple Smile

# 665
Петенце,благодаря ти още веднъж! Hug

Доста неща си изброила и като се замисля може да е всяко едно от тях. newsm78
Млечните продукти не съм ги спирала,но пък консумирам в доста малки количества.
Билково за прочистване май не съм пила.Преди време пих вечерна иглика,без ефект.Пила съм и цинк,но отново нямаше промяна.Сега от две - три седмици пия Биозин.
Проблем с дебелото черво имам от много отдавна(хроничен спастичен колит или СРЧ).
За черния дроб сега се сещам,че при преглед на коремните органи с ехограф,един доктор ме пита дали съм боледувала от жълтеница и дали съм пила много лекарства като малка. Tired Явно видя нещо,но не съм се интересувала повече.Нито съм боледувала,нито с хапчета съм прекалявала.

Както и да е,отклонихме се от темата.Ще си запиша час за козметик,да видя как ще ми се отрази.

# 666
Петенце,благодаря ти още веднъж! Hug

Доста неща си изброила и като се замисля може да е всяко едно от тях. newsm78
Млечните продукти не съм ги спирала,но пък консумирам в доста малки количества.
Билково за прочистване май не съм пила.Преди време пих вечерна иглика,без ефект.Пила съм и цинк,но отново нямаше промяна.Сега от две - три седмици пия Биозин.
Проблем с дебелото черво имам от много отдавна(хроничен спастичен колит или СРЧ).
За черния дроб сега се сещам,че при преглед на коремните органи с ехограф,един доктор ме пита дали съм боледувала от жълтеница и дали съм пила много лекарства като малка. Tired Явно видя нещо,но не съм се интересувала повече.Нито съм боледувала,нито с хапчета съм прекалявала.

Както и да е,отклонихме се от темата.Ще си запиша час за козметик,да видя как ще ми се отрази.

За прочистване на черния дроб съм пила Лив.52, на кожата -Пурим, а за имунитет и антибактериално - Септилин. И трите са билкови таблетки на Хималая на цени 2-3лв. Пурим особено много добре ми изчистваше лицето около 2 седмици след започването му, но действа, докато го пиеш и след още 2 седмици си в изходна позиция, затова не съм го вземала скоро. Но ако се видя в чудо, ще си взема пак.
Черния дроб най-добре си го виж, ако имаш притеснения. Не е задължително да си преболедувала жълтеница или да се тъпчеш с лекарства, за да е претоварен. Алкохол, мазни храни, стрес и преглътнати ядове също влияят. Всичко това споделям от опит, освен за алкохола.

# 667
Ще го видя,така и така трябва да се мобилизирам и да обърна по-сериозно внимание и на други болежки,които все пренебрегвам.  bouquet

# 668
Ще го видя,така и така трябва да се мобилизирам и да обърна по-сериозно внимание и на други болежки,които все пренебрегвам.  bouquet

Браво на теб, само така! Все пак един живот живеем и ако не се грижим сами за себе си, никой няма да го направи вместо нас. Пъпките са сигнал, че нещо не е наред и че трябва да си обърнем внимание, затова отдавна вече не мразя нито тях, нито други прояви на тялото си, а ги приемам като един стимул и коректив, който ми показва къде греша в начина си на живот и в грижата за себе си. Simple Smile Нашите тела са много умни и нищо в тях не се случва без причина, само трябва да ги слушаме и обичаме повече.

# 669
Хехе,браво на теб за мисленето,което имаш!
Абсолютно съм съгласна,че няма кой да се погрижи за теб,освен самия ти,но всички знаем колко време и пари отнема посещението на лекар.А,когато не става въпрос само за един,положението съвсем става сложно. Hug

# 670
Хехе,браво на теб за мисленето,което имаш!
Абсолютно съм съгласна,че няма кой да се погрижи за теб,освен самия ти,но всички знаем колко време и пари отнема посещението на лекар.А,когато не става въпрос само за един,положението съвсем става сложно. Hug

Благодаря, този начин на мислене съм го изградила вследствие на много трудности, но сега съм благодарна за тях, защото ми позволиха да разбера истинските си възможности. А това, че здравето зависи най-вече от наличието на много пари или време или от доктори е погрешно схващане, на което много хора имат интерес да се вярва. Здравето зависи преди всичко от самите нас и не бива цял живот да се чака някой доктор или някое магическо хапче да ни оправи. А истински важните неща - натуралната храна, водата, добрият сън, движението, почивката, спокойствието, позитивната нагласа - не са никак скъпи, някои от тях дори не се купуват с пари. Друг е въпросът, че за повечето хора и те са лукс, поради забързания и стресиран начин на живот.

# 671
Петенце Цветенце,
Цитат
натуралната храна, водата, добрият сън, движението, почивката, спокойствието
наистина не са скъпи, но са и невъзможни. Не знам някой успял човек да се наспива и да е спокоен, а това е в основата на всичко. А и хубавата храна е скъпа ако няма кой да ти я произвежда и доставя. Лечебната козметика на лице понякога е доста скъпа, а посещенията при специалист също не са без пари. Съгласна съм, че всичко, което изброи, е важно, но далеч не е евтино. Съдя по себе си. Ако някой открива  начин да яде чиста храна, да се наспива, да е спокоен и да може да си позволи тази храна, нека сподели тайната  bouquet

# 672
  • София
Тази седмица ходих на дерматолог. Поредният в моя живот... Според него акнето е вследствие на хормонален проблем или силен стрес. Ще си изследва хормоните за всеки случай, въпреки че през декември ходих на АГ и според него всичко е наред. Както и да е ще видя като имам резултати. Изписа ми акне аут лосион и козметиката на svr, забравих че правя алергична реакция от нея. Иначе се храня здравословно - без газирани напитки, почти без млечни, рядко ям месо. Исках да ви питам някоя дали е пила алое и дали е имало ефект?

# 673
Петенце Цветенце,
Цитат
натуралната храна, водата, добрият сън, движението, почивката, спокойствието
наистина не са скъпи, но са и невъзможни. Не знам някой успял човек да се наспива и да е спокоен, а това е в основата на всичко. А и хубавата храна е скъпа ако няма кой да ти я произвежда и доставя. Лечебната козметика на лице понякога е доста скъпа, а посещенията при специалист също не са без пари. Съгласна съм, че всичко, което изброи, е важно, но далеч не е евтино. Съдя по себе си. Ако някой открива  начин да яде чиста храна, да се наспива, да е спокоен и да може да си позволи тази храна, нека сподели тайната  bouquet

Не говоря за натурална храна в смисъл еко, био, от кристално чисти извори и девствени гори и поля и пр., а за това, което осигурява природата вместо това, което произвежда индустрията - например ябълка вместо вафла, домашно месо вместо от магазина, печен картоф вместо чипс, фурми вместо бонбони и т.н. Колкото до наспиването и другите неща, имах предвид, че за тях не са нужни нито доктори, нито пари. Лечебна козметика не ползвам, само почистващ продукт, тоник, крем, мляко за разгримиране и няколко хубави маски, но всичко е в ниския до среден ценови клас.
Спокойствието вече е друг въпрос - него всички си го пожелаваме, но едва ли някой го има в пълния смисъл. Ако не е притеснение за пари или здраве, ще е дразнещ шеф, роднина и пр. Естествено, че всичко изброено е нещо, на което трябва да се обърне внимание, доколкото може, не казвам че всеки може да има всички тези неща на 100%.

# 674
  • Варна
Аз пия алое и ползвам козметика с алое. Определено съм доволна. Пробвала съм преди продукти на Виши, Биодерма, Авен и Акне аут. От Авен бях доволна само. Откакто си пия алоето и смених козметиката се родих. А алоето бях почнала да пия за друг проблем. Освен това си правя от край време две домашни маски.

Общи условия

Активация на акаунт