Против акне/пъпки по лицето 5

• 117 490
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте момичета,от юни мин.година ползвам ефаклар дуо измивния гел и крема,сутрин пръскам и розова вода на лицето.Доволна съм,но мисля че и промяната в начина на хранене оказа влияние,не ям джънк и пак.храни.
Бихте ли споделили какви слънчезащитни кремове ползвате след козметик?

# 691
Здравейте,
Моята борба с пъпките е от 100 години, вече съм на 32 и пак съм с любимите ми пъпки.
Преди години като ходих на козметик веднъж месечно всичко се оправяше, но вече няма същия ефект.
Има някаква цикличност явно при мен - тоест 3-4 месец нямам пъпки, после 1-2 месеца избиват ужасни - може да са 3-4, но са такива много дълбоки. Храната е много важна - никакъв шоколад, сирене, месо  и др. млечни и мазни продукти.
Доскоро ползвах снинорен - от октомври до сега. Всяка вечер с едно дискче от ДМ измивах, заедно с  измивен гел на авен и после нанасях снинорен. Кожата ми блесна - без нито една пъпка и петънце. Иначе порите около носа си стоят, но са минимизирани. Също така пиех и Пурим на Хималая почти цяла година с леки почивки, но и от него се пренаситих. Понеже виждах страхотен ефект, не исках да ги спирам. Е, вече ги спрях и след месец -два ще ги почна отново.
Но явно кожата ми се насити и ми избиха 1-2 пъпки, при което след 2 пъти ходене на козметик и изстискване с игла, станах по-зле.
Сега си купих Зинерит, както и акне аут лосион, но не ги използвам заедно. Сутрин и вечер мажа Зинерит, а след 30 минути хидратиращ продукт. Събота и неделя мажа двете ми пъпки, които са огромни като рог с ихтиол и леко поспаднаха.
Поръчах да ми пратят от Лондон ето това: Acnecide 5 % gel -
http://www.lloydspharmacy.com/en/acnecide-5-37-gel-30g
и това:
http://www.cetaphil.com/about-cetaphil/advanced-technology-acne-prone-skin

Понеже доста изчетох и намерих доста добри отзиви.
Доколкото знам може и онлайн да си ги поръчаш.

Ще споделям отзиви относно моето лечение с идеята да бъда полезна.

Успех в борбата с тези гадове!

# 692
  • Бургас
Активната съставка на Acnecide е бензоил пероксид. Писали сме много за нея в темата, може да се върнеш да прочетеш.

# 693
Да, именно от тази съставка се ориентирах и тръгнах да търся мазила.
Днес си поръчах от тази аптека  -"Педиатрична аптека" в БГ, където приготвят крема и утре ще е при мен. Нямам търпение да чакам да ми пратят крема от Лондон.
Много ме е яд, че почнах Зинерид, понеже трябва минимум 8-10 дни да го ползвам, нали е антибиотик.
И чак след 3-4 дни мога да ползвам мазилото с бензоил пероксид.

# 694
За единични гадове препоръчвам кремчето stop spot на guerlain! Много съм доволна от него! Успокоява и ускорява завяхването на пъпките и зачервяванията без да пресушава кожата. Консистенцията му е доста плътна, което го прави изключително икономичен. Цветът е телесен с лек жълт подтон, но подлежи на блендване. Не бих могла да кажа дали е подходящ за по - сериозни кожни проблеми, но отделните пъпки при мен третира добре. Чувствам много по - голям ефект от него, отколкото кремът за локално третиране на Ла Рош.
Друг продукт, от който съм и - з - к - л - ю - ч - и - т - е - л - н - о доволна е sleep and peel на filorga! Избистряне на тена, свиване на порите, изсветляване на белези от пъпки, намаляване на черни точки и съответно пъпките. От години не съм се чувствала толкова добре в кожата си! Излиза ми се без фон дю тен, което не ми се е случвало от предтинейджърска възраст. 

# 695
  • София
Някой ползвал ли е Eucerin DermoPURIFYER Активен Нощен крем? Доволни ли сте?

# 696
Някой ползвал ли е Eucerin DermoPURIFYER Активен Нощен крем? Доволни ли сте?
цялата серият за мен е много неуспешна. За мен това е най-лошата серия за мазна/акнеична кожа, която може да се намери при аптечните марки

# 697
  • Бургас
Да, именно от тази съставка се ориентирах и тръгнах да търся мазила.
Днес си поръчах от тази аптека  -"Педиатрична аптека" в БГ, където приготвят крема и утре ще е при мен. Нямам търпение да чакам да ми пратят крема от Лондон.
Много ме е яд, че почнах Зинерид, понеже трябва минимум 8-10 дни да го ползвам, нали е антибиотик.
И чак след 3-4 дни мога да ползвам мазилото с бензоил пероксид.

А какво пречи да позваш и двете едновременно? Ако ще ползваш бензоил пероксид няма смисъл изобщо да ползваш Зинерит. Портивобактериалните свойства на БП са доста силни.

# 698
Антибиотичните не ги ползвайте ако не ги предписал доктор. Медицинската козметика трябва да е по предназначение.

# 699
Моля за отзиви за EUCERIN 5% UREA REPAIR PLUS измиващ флуид.

# 700
Отново ще гласувам за БП  Peace Няма зинерити, няма биодерми, няма юсерини и т.н. Нищо не ме е спасявало досега, дори подобрение не съм виждала. Единствено от БП виждам положителен ефект, но пак кожата ми не е 100% чиста и си излизат гадове от време навреме  #Cussing out

# 701
Днес получих крема БП. Може би Зинерита го ползвам от 6 дни и малко се страхувам да го спра, но пък БП и отзивите за него толкова много ме изкушават.
Между другото пъпките ми са почти изсъхнали, а бяха толкова издути, вече са свити и всеки момент ще се обелят.  Сега ще трябва пак да боря петна и белези от това нашествие. Тъкмо преди месец- два ми беше напълно избелена и гладка от скинорена, а вече пак се нашари в розовеещи петка. Ужас!
Според мен не ми помогна зинерита, а ихтиола, с който спах събота и неделя. Той поизсмука съдържанието, наистина бяха адски дълбоки. На 3 -4 пъти намазах пъпките с локално гелче на "Здраве"  и мисля, че то ги изсуши така бързо. Въобще пак изкупих почти всичко възможно и имам 2 несесера с фон дьо тени и мазила.
Започнах да пия и шуслерови соли 9 и 11, които добре повлияват кожата и спират възпаленията.

# 702
Неви, защо не спреш известно време с фдт, пудри, коректори и т.н.? Остави кожата си да диша. Посети козметик, според мен е изключително важно кожата да се почиства от подкожните натрупвания за да не се стига да поява на пъпки. Не разичай само на БП. Иии търпение, за да видиш резултати от нещо трябва поне 2-3 месеца упоритост  Peace

# 703
  • Бургас
Идвам да се отчета, че си купих този крем/гел от препоръки в тази тема
Скрит текст:
Вече гоползвам от седница и наистина забелязвам, че кожата ми някакси се подобри. По-свежа изглежда. Даже от 4 дни не съм си мазала БП и още не ми е поникнала нова пъпка.

# 704
Irene, радвам се за теб! Hug От iherb ли поръчва?
Сутрин/вечер ли го нанасяш?
Аз си взех Микса бебешки измивен гел и кастилска сапунена база по препоръка на една дама, която има онлайн магазин за био продукти. Почнах да използвам, доволна съм за сега, измиват хубаво, но пъпки пак има...все си мисля, че трябва да е нещо по-силно. А БП все още не се престрашавам да повторя. Laughing Laughing Може би ще почна пак лека полека само със засегнатите места.

Общи условия

Активация на акаунт