За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 005
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
Не съм съгласна, че бебето няма да се обезводни.
Дъщеря ми заради зъби ли, заради жегата ли, вчера следобяд отказа да яде. Яде в 13:00 часа и след това до 23:00 часа беше пила само 40 мл. АМ (на почти 8 месеца е и по принцип пие по 200 мл. на едно хранене). Съответно вчера от 16:00 часа до 08:00 часа тази сутрин не беше пишкала нито веднъж! Сутринта урината й имаше тъмен цвят, което са признаци на леко обезводняване.

Едно по - малко бебе може да се обезводни още по - бързо.
Съвет не мога да дам как да накарате бебето да яде, но не трябва да се допуска бебетата да не приемат течности особено в горещините. Предлагайте постоянно, включително и вода.

# 121
Здравейте ! Бебчо има обрив по брадичката(предполагам,че е от зъбчето,което вече пробива)Ще се радвам,ако ми препоръчате нещо за обрива .

# 122
Здравейте,да попитам тези които са захранили,колко гъсто трябва да е картофеното пюре защото досега сме АМ,т.е. течности,страх ме е да се задавят?

# 123
  • София
Здравейте,да попитам тези които са захранили,колко гъсто трябва да е картофеното пюре защото досега сме АМ,т.е. течности,страх ме е да се задавят?

Не много гъсто, аз първите пъти го давах доста разредено с АМ, като рядка каша, после го посгъстих. Ако е първа храна - не го препоръчвам, отвратително е на вкус и рядко го харесват.

# 124
Косистенция тип боза е перфектна като за първите пъти. С времето ще сгъстявате.

# 125
# 126
Здравейте, бебето ми е на 3 м и вчера му поставиха първите две ваксини. Не е вдигал висока температура- стигна до 37.4 и я свали. Не съм давала нищо температуропоножаващо. Днес сутринта обаче на местата от убожданията има червени петна и бучици. На мястото на пневмококовата ваксина е по-голямо. Има ли от какво да се притеснявам?

# 127
Това е нормална реакция. Бучките вероятно са се получили заради стегнати крачета на бебето, което няма как да се предотврати.
Може да поставите марля с риванол, за да премине по-бързо.

# 128
Благодаря!

# 129
Здравейте, бебето ми е на 3 м и вчера му поставиха първите две ваксини. Не е вдигал висока температура- стигна до 37.4 и я свали. Не съм давала нищо температуропоножаващо. Днес сутринта обаче на местата от убожданията има червени петна и бучици. На мястото на пневмококовата ваксина е по-голямо. Има ли от какво да се притеснявам?

Прави леки масажи на мястото и слагай компреси със студен риванол, след известно време бучката ще се разкара, няма проблем. Неприятно е за детенцето, но така се получава от този тип ваксини.

# 130
Нормална реакция на тялото. Червенината е отговора на организма, към чуждите тела. До ден-два ще отшуми без нищо да правите Simple Smile

# 131
  • София
Моят имаше бабунка от едната ваксина два-три месеца, въпреки че веднага след инжекциите сложихме Куул пачове уж да няма оток. Еми... попсувах я тази ваксина  #2gunfire

# 132
Здравейте. Синът ми е на година и 4 месеца. Беше болен, но от вчера го считах за оздравял. Днес се събуди със запушен нос, после кихаше тук-таме. След следобедния сън се събуди много нервен, накърмих го и 10 минути след това повърна. За малко остана с дядо си и пак е повърнал. Тръгнахве си към София, за са го доведем на лекар, като в колата повърна мнооого сериозно. Дойдохме до спешния кабинет в болницата, в която му е ЛЛ, но там лекаря беше заинтересован само да запише, че е минал пациент. Едва се нави да му чуе гърба и каза, че щом няма температура, да не се притесняваме. Детето е доста отпаднало, киха и му тече носа. Аз ли много се превземам, но си мисля, че и в извънработно време да се разболее детето, трябва да се прегледа, а не само да му се врачува. Аз не мога да знам болно ли е, как бих могла да го лекувам... Съжалявам за дългия пост, но идея си нямам в такива ситуации как се процедира.

# 133
  • над кукувичето гнездо
Вариант 1 - утре на частно.
Вариант 2 - чакате до понеделник за вашия лекар.

При всички положения трябва да давате много течности на детето (на често и в малки количества),  предимно вода, и да не настоявате с храненето.

Бързо възстановяване!

# 134
Благодаря, isa_pisa!

Общи условия

Активация на акаунт