За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 099
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
Аз съм по-доволна от Water wipes  Peace

# 406
  • град-държава
А на мен още в родилноно като ми показваха как да правя тоалета, ми обясниха крем против подсичане да не използвам без да има проблем. Олио и честа смяна  на памперса е превенцията - там ги сменяха на 3 часа точно и къпеха бебетат всеки ден.
За миенето и аз ако мия на всеки памперс няма да излизаме от банята, но трудно ще се съглася, че водата е причина за подсичане.

# 407
Съгласна съм, че крем против подсичане се използва само при проблем.
При нас точно мокрите кърпи причиниха обрив и подсичане. Използвахме ги в началото, откакто ги спряхме не сме имали проблеми. Не мажа с нищо. Мия само след акане ( 1 до 4 пъти на ден) + вечер. 2 - 3 пъти седмично може да намажа с мляко за тяло на Мустела и това е. Няколко пъти се е случвало да се зачерви леко, пръскам с Джинджира спрей и се оправя веднага.

# 408
ние да чукна на дърво досега сме нямали сериозно подсичане, сменяме пампи често и почиствам внимателно. кремче против подсичане избягвам да ползвам, ако не се налага. според мен беше претъркан от старателната му майка, днес едва се забелязва, дай боже да се оправи. оставям го да ритка на повивалника голичък след почистване.

# 409
  • Варна
...но трудно ще се съглася, че водата е причина за подсичане.
Не е. Причината е недоброто подсушаване след всяко миене. Останалата влага в гънките се запарва и става подсичане.
Крем против подсичане се ползва, когато вече е подсечено. Преди това превантивно омазняващи кремове или олио. Двете неща са с точно противоположно действие - едното овлавжнява кожата, без да я държи мокра и да се запари, а другото изсушава вече пълните с "водичка" ситни пъпчици от подсеченото...

# 410
А на мен още в родилноно като ми показваха как да правя тоалета, ми обясниха крем против подсичане да не използвам без да има проблем. Олио и честа смяна  на памперса е превенцията - там ги сменяха на 3 часа точно и къпеха бебетат всеки ден.
За миенето и аз ако мия на всеки памперс няма да излизаме от банята, но трудно ще се съглася, че водата е причина за подсичане.

Олио в жегите?  newsm78

Водата не е причина за подсичането, но тя и препаратите изсушават много кожата  Peace

# 411
  • Варна
В жегите се препоръчва по-скоро мляко за тяло. Аз никога не съм ползвала олио, дори и зимата. Но това е друга тема.
Подсичането не се получава от изсушаване на кожата, а напротив - от спарване.

# 412
  • град-държава
Памперс зоната мажа с олио. Проблеми не сме имали.

# 413
Водата не е причина за подсичането, но тя и препаратите изсушават много кожата  Peace
Но мокренето пречи на кожата да заздравее. Това каза лекарката и беше права, много бързо се оправи след като минахме на миене веднъж дневно.

# 414
В жегите се препоръчва по-скоро мляко за тяло. Аз никога не съм ползвала олио, дори и зимата. Но това е друга тема.
Подсичането не се получава от изсушаване на кожата, а напротив - от спарване.
Това имах предвид за олиото.  Peace

Но мокренето пречи на кожата да заздравее. Това каза лекарката и беше права, много бързо се оправи след като минахме на миене веднъж дневно.

Това имах предвид  Peace

# 415
Момичета, не ми се пуска отделна тема. Детето ми е на 2 и 3м.От както започнахме да мием зъбите това дете разви мания към четки за зъби. На разходка носим четка за зъби, спи с четка за зъби, отиваме в магазина и иска да се купи четка за зъби. Сутрин ни събужда "ставайте да си миете зъбите", събужда се вечер да търси "четката за зъбки" Имаме вкъщи над 20 четки и една любима, тия четки са микробна бомба постоянно изварявам, но тя ги варгаля навсякъде.Отиваме на гости някъде иска нова четка. Полудявам вече с тия четки за зъбки  Как да се справя?

# 416
Момичета, не ми се пуска отделна тема. Детето ми е на 2 и 3м.От както започнахме да мием зъбите това дете разви мания към четки за зъби. На разходка носим четка за зъби, спи с четка за зъби, отиваме в магазина и иска да се купи четка за зъби. Сутрин ни събужда "ставайте да си миете зъбите", събужда се вечер да търси "четката за зъбки" Имаме вкъщи над 20 четки и една любима, тия четки са микробна бомба постоянно изварявам, но тя ги варгаля навсякъде.Отиваме на гости някъде иска нова четка. Полудявам вече с тия четки за зъбки  Как да се справя?
За пръв път чувам за подобно нещо.. Доста се посмях-прости ми. Единственото за което се сещам в момента е нещо горчиво, с което да намажеш четката. Както са тези лакове против яденето на нокти, но ако пък изобщо спре да иска да миете зъбите..  newsm78

# 417
  • София
И аз се посмях, извинявай Simple Smile

Лично за мен проблемът има няколко решения: 1. Правите се, че това е в реда на нещата, но от време на време подхвърляте, че не е нормално да има толкова четки, че не се купуват толкова често и т.н. Децата в тази възраст са поддатливи на внушения.
2. Може да отидете в някой зъболекарски кабинет, където да й подарят 'вълшебна' или 'специална' четка от феята на зъбките, която е заръчала зъбките да се мият само с нея.
3. Започвате да лъжете: четки вече не се произвеждат, тази четка не е за твоите зъбки, тази няма да ти отива на рокличката, тази е счупена, тази е горчива и т.н.
4. Краен вариант - пресичате всичко в корен и убеждавате вместо четка да купите нещо друго.

Мисля, че първите две ще сработят, щом детето отскоро си мие зъбките (макар че късно се сетихте). Моят син в момента е на вълна чай - не излизаме от магазина без нова кутийка. Причината е, че вкъщи не е пил такова нещо, но в градината пропи и разви нещо като лека мания, която, предполагам, ще отшуми с времето.

# 418
Хора, наистина не за смях, когато аз и мъжа и си мием зъбите стои до вратата на банята с огромен интерес наблюдавааа какво се случва, постоянно подава няква четка с репликата "седни да си миеш зъбите" Навсякъде ходим с една жълта грозна четка любима и постоянно е търкакя по устата, днес уж я загуби с идеята да я хвърля купих нова, пукна от рев, хвърлих 15 стари и беше шок, че не успя да открие точно синята, която подава постоянно на баща и да си мие зъбите. Постоянно държи четка за зъби в ръцете вече не знам какво да правя. Говорим, че са грозни, че миришат сол слагаме и тя казва "измиия я и ми я дай" Отиваме в магазина дайте четка за зъби вече ми писна наистина, и няма търпение купува се и се пипка на касата(кариерката записва кода, защото още неща взимаме) и после чак я маркира, като на пазаруваме. От малък град сме и всички я знаят вече

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 00:41 от Barbed

# 419
Обясняваш, че четката за зъби стои в банята, за да е чиста и се ползва само сутрин и вечер при миене. Четката не се разнася, не се лапа, не е за игра. Даваш някакво цветущо обяснение как ще й се надуе езика и ще се появят пъпки ако лапа мръсни четки. Примери посочваш как всеки човек има само 1 четка. Ти, татко й, баби, дядовци, някое приятелче. Разкарваш всички и оставяш само една в банята. Няма да купуваш повече, пазарувай без нея ако трябва. Казвате не и това е. Разбира се ще има рев и тръшкане. Обясняваш, разсейваш с други въпроси и теми, докато приеме обясненията и решението. Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт