За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 071
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момчета, има ли отделно чаршафчета за колички за народени? Сега е повече от ясно, че ще завивам Бебка с тънка пеленка, но отдолу какво да сложа в колчката?
Аз използвах стелка за повиване, върху която слагах тънка пелена.

# 466
  • град-държава
На мен шивачка ми направи няколко чаршафчета за количката, специално не съм купувала.
Вече мисля да слагам коша за след 6м, че другия съвсем 'и умаля, макар да е на 4,5 , а и мисля в тази жега ще 'и е по-добре.
Дали е проблем да я пробвам - тя на 3м започна да се обръща сама по корем. Вече вдига дупето и прави опити да прилазва? Иначе имам напълно легнала позиция и за двата коша, само формата им е различна, просто се чудя дали е готова?  Thinking

# 467
На мен шивачка ми направи няколко чаршафчета за количката, специално не съм купувала.
Вече мисля да слагам коша за след 6м, че другия съвсем 'и умаля, макар да е на 4,5 , а и мисля в тази жега ще 'и е по-добре.
Дали е проблем да я пробвам - тя на 3м започна да се обръща сама по корем. Вече вдига дупето и прави опити да прилазва? Иначе имам напълно легнала позиция и за двата коша, само формата им е различна, просто се чудя дали е готова?  Thinking

На 5м смених кошовете, но и в летния я возих напълно легнала докато сама не седна на 7м.

В бебешкия кош имах матраче, върху което постилах бархетна пелена. За другия кош ползвах първо от тези меките подложки за колички, но много я изпотяваха. Затова пак минах само на пеленка отдолу.

# 468
Здравейте мамита,някоя от вас ползва ли слинг за разходките на бебо?Търся мнения дали е удобен и кой вид,че има различни newsm78?

# 469
  • град-държава
Radeva-87, да и аз не мисля да повдигам преди да започне да сяда. Просто зимния кош е изпълнен тотално и много се поти вътре.  Crazy
Също да попитам как се понасят следващите приеми на шествалентната ваксина. Довечера сме на втора ваксина и съм в ужас. Ще бъде поставяна самостоятелно. Взела съм лепенки куулпач - на мястото на поставяне ли се лепят, че друго е показано на опаковката. Направо ще откача с това ваксиниране.
За слинговете, аз реших да взема слинг май тай ( този слинг е като раница) и ерго раница, но съм ги оставила за септември. Абсурд е в тези жеги носенето, поне за нас. Единствения начин да се носим без да тече от нас вода е на климатик.

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 11:03 от Vermilion`

# 470
Vermilion, на нас вчера ни беше втората шествалентна (не ги отлагам) и я понесохме както първия път - с температура не по-висока от 38 и малко плачене, защото я боляха крачетата след убожданията. Сега още е малко зачервено, но не боли. Лепих куул пач слагам върху мястото, първия път педиатъра така ги сложи, дадох панадол, разсъблякох максимално и това беше.
veni_4, бях много амбицирана за слинг, а се оказа, че не е моето нещо. По картинки и на други хора изглежда прекрасно, но за себе си така и не се възприех. Като минат жегите ще се замисля за раница.

# 471
Офелия имам раница,която е обаче за по голямо бебче,а тези слингове за новородени изглеждат удобни,та затова се чудя.Но сега се замислям,като казваш...в тая жега,дали си струва да вземам newsm78

# 472
Преди ваксина давах Панадол,след ваксината 3 дни през 4 часа лепях куул пач.Питах ЛЛ дали е проблем-каза не,но в такъв случай да не давам повече Панадол.Дали съм направила грешка?
След нито една ваксина не е вдигала Т,никакви проблеми не сме имали,дори не плачеше след убождането.  newsm78 Сега ни предстои една,която отлагаме от месеци и много ме е страх пак... Sad

# 473
Нашата ЛЛ каза в никакъв сучай да не давам панадол. Бил много вреден. Препоръча Нурофен.

# 474
  • София
От Нурофен по-често правят алергични реакции

# 475
  • град-държава
Аз едната (синфлорикс) изобщо не я и няма да я слагам, а Хексацима я слагаме 2,4,6 месеца. При първия прием нито лепенки слагах, нито панадол съм давала. Не вдигна Т, но голям рев му дръпна, рева 1 месец. Не знам сега какво ще е, но както вече казах съм в ужас.

# 476
Във вторник сложиха ваксина на сина на моя приятелка.Тя даде Панадол само вечерта.Вчера,след като се събудил бил с Т 38,2.Падна с Панадол,но тя мисли,че е от зъб.Аз бях забравила,че му биха ваксина и предполагам,че е от нея.Работата е там,че точно тази ваксина отлагаме от няколко месеца и сега още повече ме е страх.Ако трябваше на мен да я бият-нека,няма проблем,ама за детенце...

# 477
От Нурофен по-често правят алергични реакции

Този нурофен действа ли изобщо,дори аз като съм пила няма ефект?!

# 478
Във вторник сложиха ваксина на сина на моя приятелка.Тя даде Панадол само вечерта.Вчера,след като се събудил бил с Т 38,2.Падна с Панадол,но тя мисли,че е от зъб.Аз бях забравила,че му биха ваксина и предполагам,че е от нея.Работата е там,че точно тази ваксина отлагаме от няколко месеца и сега още повече ме е страх.Ако трябваше на мен да я бият-нека,няма проблем,ама за детенце...
Температурата не е повод за ужас. Тялото реагира на чуждите тела, които навлизат. Отминава за ден. Температуропонижаващите имат време на действие, те не предотвратяват вдигането на Т. Затова трябва да се дават когато детето е с температура. Иначе става като при приятелката Ви. Един напразен прием и детето после си вдига Т. Но трябва да се отчете и часовия интервал. Не по-малко от 4 часа за Панадол и 6 часа за Нурофен.
38.2 не е висока и без медикамент ще свали. Не се ужасявайте от нещо очаквано и нормално (при ваксина).  Peace

Относно Панадол (парацетамол) и Нурофен (ибопруфен). Парацетамолът е по-малко вредния от страна на алергии и натоварване на черен дроб и бъбреци. Но и двата сиропа не са никак безобидни и е добре да се приемат само при истинска нужда. При различните организми единия или другия е по-ефективен. При 40 градуса Т, на дъщеря ми Панадола сваляше за час само 5 десети, а Нурофенът до 38.5. Така че за мен Нурофен беше спасението, но за жалост може да се приема само 3 пъти на 24 часа, което налагаше и прием на Панадол.
Леко понасяне на ваксините  Peace

# 479
Не съм давала никога Панадол или каквито и да било медикаменти, освен куул пач на убоденото място. Температура е вдигала дъщеря ми 1 път след ваксина - 37,6. Спадна от само себе си, за толкова ниска Т не бих дала лекарство. Но мноооого рев след тия ваксини при нас, същата вечер и на следващия ден е ужас, непоносим рев. Други странични реакции не сме имали. Имам една, несложена от преди 3 месеца, защото все няма ваксини, иначе аз без причина не ги отлагам.

Radeva-87Peace

Общи условия

Активация на акаунт