За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 040
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
devilswish, според мен коликите на детето ви не са приключили.
Ако сте давали нещо за колики - продължете. Направете консултация с лекар.

# 556

AnMary, благодаря за отговора Simple Smile сега се връщаме от лекарката и според нея е,защото малкия трудно се изхожда и предложи да сменя АМ (на смесено хранене сме ), продължавам да му давам капки и чайчета за коликите.

# 557
Ние сме на три месеца и все още имаме колики. Мисля че е от честото смяна на АМ за три месеца три АМ сменях го заради гадния запек. Сега вече всичко е нормално  Laughing

# 558
 Привет мами незнам дали това е точната тема нова съм тук и имам някой въпроси скоро трябва да родя и искам да се подготвя добре бях в родилното в перник за да попитам какво ще ми е нужно но от там ми казаха едва 5 неща не ми се вярва само с толкова малко неща да се размина моля ако някоя от Вас е раждала скоро в перник да сподели от какво точно имахте нужда при постъпване за нормално раждане(не е секцио) и при изписването колко парички ви взеха за раждането и последно докато сте в болницата могат ли бащите да идват в отделението за да виждат децата си.Много благодаря

# 559
Здлавейте.
Ужасно съм притеснена, ще съм благодарна за съвет.
Накратко, малката е на 2г4м. Цял ден се беше добре, игра, яде, спа. Изведнъж към 18ч ми каза, че я боли коремче. Ходихме дж тоалетна, нормално изхождане. Обаче се омарлуши и още я болеше коремче. След 30 мин повърна обилно 3 пъти. Пробвах да дам мъничко Хидратин алфа, изпи 1 глътка и след 1 минута повърна. Така всеки път като пийнеше малко водичка и я връщаше. Сложихме й свещичка Вомакур в 20:30. За съжаление след 30 мин се изходи и вече си беше кашесто. Дали за 30 мин тази свещичка е имала някакъв ефект? Сега спи. Но се тревожа от обезводняване. Ако повърне пак или се изходи, какво следва, спешното и на системи? Реално нито през устата, нито ректално мога да дам нещо. На всичкото отгоре е и почивен ден. Пределно ми е ясно, че където и да я заведа, ще ни насочат към инфекциозна болница. Но много ме е страх, че там е пълна мизерия и фраш с тежко болни, с които ще сме в една стая.
Моля, ако сте попадали в подобна ситуация да споделите опит  Praynig

# 560
  • град-държава
Radeva-87, аз бих завела детето в частна болница с детско отделение.
Дъщеря ми и на детска консултация я водя в частна болница.

# 561
Radeva-87, аз бих завела детето в частна болница с детско отделение.
Дъщеря ми и на детска консултация я водя в частна болница.

За съжаление в този случай и частната болница не е вариант. Те бягат от стомашно-чревни проблеми като дявол от тамян. Директно ти връчват направление за инфекциозна, за да не им "пламне" тяхното отделение.
Чувала съм го от лекар там, така постъпиха и с наши познати, когато детенцето им беше със симптоми като нашите и отидоха там. За Варна, има само една такава болница.
За съжаление изследванията отнемат между 3-5дни да се види дали е вирус или бактерия, а те не искат да рискуват и да чакат.
Засега оставаме вкъщи, ако има влошаване, мисля да пробвам със спешното на Терапията.

# 562
  • София
Аз в такива случаи давам лед за смучене - при моите деца действа, не повръщат, но са по-големи. Не знам дали това мъниче ще може да се справи.

# 563
Такъв е вируса сега.Детето ми беше с разстройство обаче и леко повръщане.Всичко,което хапне или изпие отиваше в тоалетната.Все още се влачим.Нашия ЛЛ ми обясни,че ако почне да повръща или се изхожда повече от 5 пъти има опасност от обезводняване.Преди прегледа и пуснах кръв и урина и всичко беше в норма.За гаденето и давах едни хомеопатични хапчета Коколин.След 30мин от приема и давам 1 лъжичка вода и гледам на 15мин да давам.

Защо не отидеш в Бърза помощ.В нашата област също събота и неделя да не дава Господ да се разболееш.Но при такива случаи бягам там.

# 564
  • Варна
Според мен спешното на Терапията е поо-добрият вариант от това на Окръжна. В "Лисичкова" ли имаш предвид, че ще ви върнат?

# 565
Здравейте момичета!Виждам,че има и други със стомашни вируси,но да попитам и аз.В неделя срещу понеделник голямото ми момче повърна 3 пъти.В понеделник изпи една ампула Деган и вече няма проблем,освен липсата на апетит.От снощи с таткото се редуваме,но  и с разстройство.Много,много ме е страх за бебето-на месец и половина е.Цяла нощ е неспокойно и го боли коремче /боли го обикновено рано сутрин и привечер/,а сутринта 2 пъти върна малко АМ.Не много,а и по принцип често връща.Пък и през нощта не успях да го оригна след хранене.Има ли някакъв начин да го предпазя,как да разбера от вируса ли повръща или връща мляко и мога ли нещо да му дам ако се зарази и той?Благодаря!

# 566
За толкова малко бебче трябва мнение от лекар.Защо не се консултираш с ЛЛ на детето.Освен Ентерол или друг пробиотик да му даваш.Аз съм изключително доволна от Изорекс-а.Значи колко пъти сме прескачали сериозни разболявания.За 3 дни и всичко отшумява.Но пак не знам дали се дава на толкова малки деца.

Може ли някой да ми препоръча добър пробиотик за след прекаран стомашно-чревен вирус?До сега пи Ентерол,но ми е почти невъзможно да и го давам и искам да продължа с друг поне 1-2 месеца.

# 567
Геричка, много е малко бебчето, само лекар може да каже дали и какво може да дадеш. Иначе според мен за момента няма място за тревога. Ако повръща на фонтан и то повече от 2 пъти можеш да се усъмниш за вируса. Всички бебета връщат по малко, а и сама казваш, че не е необичайно при бебето. Слагайте маски, мийте ръце, проветрявайте често.
Миналата година с мъжа ми го изкарахме много тежко вируса, а малката тогава не се зарази. Така, че стискам палци.  Peace

# 568
Ние сме на три месеца и все още имаме колики. Мисля че е от честото смяна на АМ за три месеца три АМ сменях го заради гадния запек. Сега вече всичко е нормално  Laughing
На какво АМ си?

# 569
От родилното започнахме с фризолaк на 18ден запек, смених го с Хип комбиотик понеже било с пробиотицо, никакъв ефект и неискaше да го пие. Фризовом горе долу се оправи, но се получихa обриви по бузките (съмнение за алергия )смяна с лечебнa хуманa. Нямa алергия. И сега съм на Милумил,но и него нейскa да пие, вече незнaм кaкво АМ да взема такова злоядо бебче е! Запекa се оправи от фризовомa на втория месец,ако това те интересува ,но за един месец ми беше наддaлa само 0.500г и затова го смених.

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 12:33 от genkova1111@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт