За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 045
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
Много бързо падна един магнит от комарника,но никога не е влизал комар.Спим на отворена врата,цяла нощ лампата свети,но не влизат и по-добре  Praynig

# 541
  • София
Много бързо падна един магнит от комарника,но никога не е влизал комар.Спим на отворена врата,цяла нощ лампата свети,но не влизат и по-добре  Praynig

Супер, благодаря, че сподели. Ние също сме на отворена врата, защото прозорчето е много малко и не се издържа на жегата.

# 542
  • София
От кога започнахте да давате чай на HIPP  с копър за успокоение на колики ?
Наистина не помня, бебето на сестра ми е на една седмица и вече й го дава . Нали Не би и навредил ?
И за ситен обрив / педиатърката й е казала, че е от жегата / препоръчала й е , измиване с малко вода с лайка ?

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 22:55 от Wind .

# 543
От кога започнахте да давате чай на HIPP  с копър за успокоение на колики ?
Наистина не помня, бебето на сестра ми е на една седмица и вече й го дава . Нали Не би и навредила ?
И за ситен обрив / педиатърката й е казала, че е от жегата / препоръчала й е , измиване с малко вида с лайка ?
Давах чая след 2-та седмица,мисля че чая е 0+
Дъщеря ми няколко пъти се обрива,в началото мажех с Мустела Стелатрия и минаваше,сега обаче се наложи да сменя чаршафите с бели памучни,смених и бодитата с такива от органичен памук и минаха веднага.

# 544
Чая и аз съм го даваша от първата седмица Peace

За ситния обрив- по-малко обличане и завиване на детето. Обтриване с марличка с физиологичен разтвор. Ако обрива е от претопляне до 48 часа ще се успокои Peace

# 545
  • София
Чаят на Хип мисля, че започнах да го давам когато синът ми започна да се "гърчи" - със сигурност след навършване на 1 мес. Но пък той не поемаше никакви течности. Коликите си ги влачеше до 5ти мес.
Във Фрамар пише, че ХИП ЧАЙ ПРОТИВ КОЛИКИ ОТ КОПЪР е за деца на възраст над 1 мес.

За обрива от претопляне - измиване само с вода, отвара от лайка. За физиологичният р-р не съм се сещала, но няма да навреди.
Отшумява бързо.
по-малко обличане и завиване на детето.
Боди тип потник и лека завивка. Майка ми ми беше подарила огромен ефирен шал, който използвах за завивка на дребен  Laughing

# 546
  • София
Тя я облича само с боди.
Казах й да смени прахта  с онази Еврейската.
О ,това за чая ще й го кажа ,че е след първи месец.

# 547
Тя я облича само с боди.
Казах й да смени прахта  с онази Еврейската.
О ,това за чая ще й го кажа ,че е след първи месец.

От първата седмица е този, който имам аз.  Зависи и от вида, предполагам, моят е от семена на копър само, но хип имат и някакви смески. Вижте в интернет указанията на пакетчето или листовката - защо се доверявате на форум за такива неща и то при толкова малко бебе  newsm78 има лекари, фармацевти, указания на самите продукти...

# 548
  • град-държава
Wind ., сестра ти изпитва ли някакви съмнения или притеснения по отношение на начина, по който си отглежда детето?
Ако тя е в хармония със себе си отговорите от форума нямат никакво значение. Може само да 'и насадят напрежение, особено щом е родила толкова скоро.
В началото така с майка ми стигнахме до толкова грозен конфликт, че само като се сетя и още не ми е минало. От зор да ми натрапва кого била питала, какво казал казал. Аз какво трябва или не трябва да правя. Не съм си обличала правилно детето - да навличах го, за нея било голо. Мисля, че тук бях казала как миналия месец пак имахме изречения, че не съм сложила боди потник под боди къс ръкав и пр. подробности. Предполагам, че сестра ти има интернет и може сама да пита.
По отношение на обрива от претопляне при нас първия път отшумя за 2-3 дни със смяна на козметиката ( от АДерма педиатрия към АДерма Екзомега), сваляне на Т в стаята и по-леко обличане.
Втория път мина за ден, пак я бях навлякла. Повече проблеми не сме имали.
Не съм давала чайове, нито пробиотици(биогая). Сама Кърма и вода откакто е родена. Давах Колийф, който нищо не правеше и Лефакс все още давам, който при нас сейства, но дъщеря ми имаше ужасяващи колики и още не са минали, но положението е много по-леко.

# 549
  • София
Първо бебе й е. Естествено ,че не се доверява единствено на форума.
Първо говори с педиатърката , а тук сверявам ,така да се каже.
Чаят й е 0+.
Има вяра в себе си. Няма регистрация тук. Няма познати майки освен мен /има всъщност/. Настина с роднини стават конфликти в мненията , а аз не помня много от бебешкия период, за това и питам тук. Надявам се да не досаждам много. И реално ,който иска ми отговаря.
Благодаря на отговорилите .

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 14:13 от Wind .

# 550
  • Варна
Чаят на Хип мисля, че започнах да го давам когато синът ми започна да се "гърчи" - със сигурност след навършване на 1 мес. Но пък той не поемаше никакви течности. Коликите си ги влачеше до 5ти мес.
Във Фрамар пише, че ХИП ЧАЙ ПРОТИВ КОЛИКИ ОТ КОПЪР е за деца на възраст над 1 мес.
Явно чайовете са различни, защото на този, който ММ купи и давах от 10-я ден, пишеше, че е подходящ за новородени. Гледайте да пише "0+" При нас нямаше никакъв ефект, но всяко бебе е различно...
И за ситен обрив / педиатърката й е казала, че е от жегата / препоръчала й е , измиване с малко вода с лайка ?
Прекрасен съвет. От както "открих" отварата от лайка, направо се родих. Забравих за мокрите кърпи. Дупе бърша с тампончета за грим, напоени с отвара от лайка. Не знам какво е подсечено. А дъщеря ми е много бяла, ама много. От всичко се обрива за минути. И лицето чистя с отвара от лайка и всичко избледнява за часове...

# 551
Здравейте!
Да попитам на дете на 2г и 4м мога ли да дам нещо за гърло?
Днес цял ден е унила,не иска нищо да яде,само пие вода и е топличка,а няма температура.Сега имаше 37,но единственото което си позволих да дам е нурофен.Утре на обяд чак мога да я заведа при педито.А и цял ден има лош дъх в устата.Опитах да видя гърлото и не видях налепи,а не мога да разбера дали е червено.Даже вече спи,а преди 10:30 не заспива ooooh!

# 552
  • София
Здравейте!
Да попитам на дете на 2г и 4м мога ли да дам нещо за гърло?
Днес цял ден е унила,не иска нищо да яде,само пие вода и е топличка,а няма температура.Сега имаше 37,но единственото което си позволих да дам е нурофен.Утре на обяд чак мога да я заведа при педито.А и цял ден има лош дъх в устата.Опитах да видя гърлото и не видях налепи,а не мога да разбера дали е червено.Даже вече спи,а преди 10:30 не заспива ooooh!
Хомеопатия за гърло. Тонзипрет,тонзилотрен, чай с мед
Ангин хил - тези за гърло.
И отделно витамини. Лично аз давам витамин це ампула.

# 553
Утре сутринта ще и дам витамин Ц ампула.Иначе всяка сутрин пие чай с мед от 1год. насам.Имам и Изорекс,но не знам дали да не изчакам педито да каже.Другите ги нямам в аптечката.Пък и не съм сигурна дали е от гърлото.

А възможно ли е тези симптоми да са от прегряване?Вчера бяхме на гости и децата бяха на двора,но то беше ужасна жега тогава.

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 22:37 от Sweet_Dreams@

# 554
Мами, здравейте. Имам бебенце на 46 дни, което спи само в ръцете ми или до мен на леглото, но  от 4 дена започна да се дире да реве дори и когато го гушкам, люлям, дори и докато яде започва да плаче с пълно гърло , и няма успокоение поне 15-20 мин Sad не е от колики, защото когато плачеше от коликите свиваше краченка и се гърчеше,  сега сякаш ревът му е защото е недоволен, сякаш иска нещо, но незнам какво, всичко пробваме с мъжа ми и пак се почва всеки ден Sad както и вчера купихме слинг, сложих го и както си спеше започна истеричен рев, хем спи хем реве... някой може ли да ми даде съвет какво да направя и от какво може да е този плач?

Общи условия

Активация на акаунт