За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 51

• 61 050
  • 779
  •   1
Отговори
# 525
vivt, имахме и ние същия случай. Казаха да наблюдаваме за повръщане, сънливост и нещо, което не е характерно за поведението на детето досега. Да чукам на глава нямаше последствия, вероятно и при вас е така щом е минало толкова време без някакъв симптом.

# 526
Имам малко глупав въпрос, хем ми е смешно, хем се притеснявам, но...преди малко дъщеря ми е яла тоалетна хартия. Набарала един отворен пакет, взела си една ролка и си е хапнала  #Crazy на 9,5 месеца е, може ли да й стане нещо, да я водя ли на лекар?

# 527
  • София
Засега според мен не я води, но следи изхожданията - тоалетната хартия като се намокри става на топки, които има опасност да запушат червата. Ако до 3 дни няма проблеми и болка, и си ходи нормално, всичко е ок. Предполагам, че е хапнала малко и просто ще се разтвори в коремчето. Спокойно, и моят нагъва всичко, което му допадне  bouquet

# 528
  • София
Моето детенце е на 5 месеца и комарите го нахапаха здраво. Дайте съвет, какво да взема за вкъщи и навън за количката някоя гривна или нещо друго?

# 529
Засега според мен не я води, но следи изхожданията - тоалетната хартия като се намокри става на топки, които има опасност да запушат червата. Ако до 3 дни няма проблеми и болка, и си ходи нормално, всичко е ок. Предполагам, че е хапнала малко и просто ще се разтвори в коремчето. Спокойно, и моят нагъва всичко, което му допадне  bouquet

Благодаря ти!  bouquet Не знам колко точно е яла, но си беше оръфано топчето  ooooh!
А за това запушване на червата как ще разберем? Запек ли ще има?

# 530

Radeva-87 - Благодаря  bouquet

В аптеката ми препоръчаха Сенси Вит, снощи ги използвахме. Днес бяхме на лекар. За щастие нищо сериозно, просто очите са били напрашени   Simple Smile

# 531
  • София
Знам, че се запушват червата, когато хартията е повече и стане на топче, предполагам, че едва ли е успяла да хапне толкова, по-скоро си е чешала венците. Ще има запек и много газове и болка, ако има проблем. Но винаги е по-добре да питаш и педиатъра, все пак ти казвам само което съм чувала, лекар си е друго  bouquet

Против комари съм ползвала (за себе си) едно подобно на това, не на Чико, разбира се:

# 532
Ей тая машинка на Чико бях купила миналата година-включена беше,а комарите кацаха на нея  #Crazy
Изхвърлих я,по-несполучлива покупка не съм имала.

# 533
  • София
Аз имам такава машинка на Чико, само че за вътре, на ток. В затворено помещение върши работа.

За количката бях купила едни лепенки - жълти кръгчета с различни физиономии, вършеха работа, но само докато се отмиришат. Накрая реших въпроса: купих спрей за бебета (на Бросс и Бочко), пръсках количката и завивката и готово. Те миришат приятно и държат дълго време.

# 534
  • София
Не знам точно за чиковата, моята беше някаква китайска и вършеше страхотна работа, даже беше на слънчеви батерии...

# 535
  • София
Ей тая машинка на Чико бях купила миналата година-включена беше,а комарите кацаха на нея  #Crazy
Изхвърлих я,по-несполучлива покупка не съм имала.

Точно за нея се чудих за вкъщи,но срещам повече отрицателни мнения.

# 536
Аз все навън я ползвах,вътре може пък да действа.
За вкъщи взех магнитен комарник за вратата и никога не е влизала летяща гадинка,ноо отдолу се промъкна един гаден паяк.  Laughing

# 537
В Германия абсолютно нищо не се слага на пъпчето. При нас си падна без каквито и да е проблеми преди или след.
Нашето пъпче падна още в болницата и само там го мажеха със спирт, после ми казаха в нас с нищо да не го мажа и така и стана Simple Smile

# 538
  • София
Аз все навън я ползвах,вътре може пък да действа.
За вкъщи взех магнитен комарник за вратата и никога не е влизала летяща гадинка,ноо отдолу се промъкна един гаден паяк.  Laughing

Точно такъв комарник мисля да взема утре за балконската врата, на чико за вкъщи ще пробвам(дано да действа) и нещо за пръскане трябва да избера за вън.

# 539
Относно пустите комари.. Всички спим в спалнята, аз завита с чаршаф (яко усукана), а ММ и МС (моя син  Grinning) отвити. Резултата - аз цялата нахапана от комари, включително и по гърба и по главата, а те двамата - нищо newsm78 Дано все да е така!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт