Бъдещи първокласници 2016 - 2017 г.

• 85 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз също се бях притеснила за английския, тъй като броени деца не ходят на английски от класа на каките, за малката още не знам какво е положението. В момента каките ще са 4 ти клас и отново няма да ги запиша на английски. При нас обаче е по-различно, защото те учат сериозно един език в училище - немски и за момента не смятам да натискам сериозно и за английският. Така или иначе към задължителната общообразователна програма от втори клас започват изучаване на чужд език, които при нас е английски. За момента това ми е достатъчно, запознават се с езика и научават не малко и по него в начален курс, а по-нататък ще ги запиша някъде направо от по-високо ниво. Децата, които ходят отскоро на школа по английски знаят малко повече от това което учат в клас и за момента не смятам, че тези знания си заслужават допълнителното натоварване и пълната липса на свободно време покрай това.
Относно спорта моите посещават плуване в училището, както и спортна гимнастика в НСА и кънки по безплатната програма зимата в Зимният дворец. Мисля и догодина да останат тези занимания. За ученето както казах език нямат допълнително и няма да ги записвам, но големите ходят и на курсове по математика в СМГ. Всъщност език имат, но в училище, което ми спестява развеждането и ме улеснява значително.

# 616
  • в огледалото на живота
Здравния картон предполагам трябва да го взема от детската градина и да го занеса в училище?

Отделно трябва да се извади и оная "корица", дето я искат всяка есен. Ако правилно разбрах, чак до 12 клас се носи  ooooh! Ние свършихме тая работа вчера. Очен преглед направи личната. Провери го много старателно, защото аз съм с очила от малка. Доволна, виждал и доста дребните цифрички. Измери, изтегли. Това беше.

В нашата отчетна вече няколко деца се сдобиха с Myki. Аз още обмислям дали искам да се хвърля в BigBrother  приключение. Вероятно съвсем ще побелея. Моят човек по план ще бъде целодневно на училище и ми е трудно да преценя. Вероятно ще почне без телефон и прочие, а после ще решаваме според обстоятелствата. Да уточня, че родителската среща по класове ще ни е чак септември. Ако правилно се ориентирам, там се решават тия детайли. Доколкото знам още масово в училищните правилници телефоните официално са забранени  newsm78 Има ли игри, той ще е постоянно на устройството, каквото и да е. Само туй ми липсва...

Да зачекна темата за допълнителните занимания. Договорили сме се с него за плуване и футбол. Адски съм на кантар относно английския и въобще език. Познавам само 5 (пет) деца в интервала 1-4 клас (а познавам наистина МНОГО деца), които не ходят на английски от 1 клас или по-рано. Нищожен процент. Имам усещане обаче, че ще му дойде много на моичкия. Все още не съм решила твърдо как да процедирам, но май клоня да пропусне първата година и после да видим.
Къде има закон,че е забранено носенето на телефон в у-ще?
Подчертавам носенето,не ползването му по време на текуща работна среда!

# 617
  • София
Няма закон, но всяко училище може да си приема Правилник за вътрешния ред, в който да забрани носенето и/ или ползването на телефон. Преди време го обсъждаха да стане масова практика, но нямам впечатления дали е така в повечето училища. Мисля, че по-скоро не. В училищата на децата ми е позволено носенето.
За първокласничката засега ще се въздържа от закупуването на мобилен апарат.

# 618
  • sofia
Аз самата ще съм по-спокойна, ако знам, че в определена ситуация, детето може да ни се обади. Той е разумно дете и вярвам, няма да злоупотребява.
Никога не сме се разделяли за повече от 4 часа и сигурно на мен самата ще ми е трудно...
От друга страна, около мен има случки с близки деца, чиито родители са били информирани от учителите, твърде късно...

# 619
И аз се чудя за даването на телефон в първи клас. Пиша даване, защото ако реша ще и дам да ползва стар апарат.  newsm78 В училището в което я записах е позволено да се ползват телефони.

# 620
Телефон няма да давам на детето до пети клас. Имам пълно доверие на учителката, че ще  ни гледа детето добре.

За английския. Аз самата  съм преподавала английски и ми е болна тема.  За съжаление не навсякъде се преподава качествено и в пети клас  лъсват едни грозни тройки и двойки, макар че три години преди това децата уж са изкарвали шестици и петици. Лошото е, че в пети клас не се отделят на групи по нива  децата, нито се започва с някакъв бавен преговор, а се хвърлят всички на дълбокото. Та, трябва да се следят нещата и, ако детето изостава, да се вземат  мерки и да ходи на допълнителни уроци.

# 621
  • Русе
В новият закон го има вече телефонът.

# 622
Телефон няма да давам на детето до пети клас. Имам пълно доверие на учителката, че ще  ни гледа детето добре...
Аз за училище няма да давам дотогава. На лагери и зелени училища по седмица ще взема някоя трошкада й давам с предплатена карта, че нашите големите много пътуваха и сега се очертава пак така с малката. Иначе нали сутрин си я водя и си я взимам от учителката, тя никъде няма да се движи сама, за какво й е, да го пази и да не играе!?!

# 623
  • София
Аз много съм се зачудила за този Myki-часовник. Аз се чудя, но таткото е решил, че в събота ще ходят да го взимат... Харесва ми, че има точно определени номера, на които може да звъни т.е. ще може само на хора от семейството и че е на ръката, което малко снижава вероятността да го загуби. Притеснява ме, че от сега детето говори как ще я пускам на повече места, когато е с часовника, защото имал gps. А аз хич не смятам да се втелясвам в тази посока. По- скоро гледам на него на часовник, който от време на време ще върши и работата на телефон.
За раница не мисля за сега т.к. подариха ни тази https://www.ranitsi.com/GiM-uchenicheska-ranica-H2O-2725  , която ми се струва огромна за първокласник. Ще ни подаряват още една, която не съм виждала, но вярвам, че е по-малка и се надявам да става. Никак не ми се струва важно в първи клас. Те изобщо не носят сами раниците си...

# 624
Защо е такава голяма драмата с тези телефони?
Който иска и е позволено да даде на детето ,който не иска да не дава.С парите е същото.
Аз и сега му давам стотинки и левчета ,като играе.Когато отиват до кварталните магазинчета си купуват сок,вода,сладолед...

# 625
Geraldine, заинтригува ме с този часовник. Би ли дала линк?
Искате ли да пуснем тема ЗА и ПРОТИВ телефон в първи клас? Ще е интересно да чуем мнението и на други майки на по-големи дечица.  Blush

# 626
В нашето в правилника на училището пише следното:

12. на учениците от І и ІІ клас се забранява носенето на мобилни телефони и електронна техника в училище; учениците от ІІІ и ІV клас могат да носят обикнавени мобилни телефони, които да бъдат изключени по време на учебните занятия, до края на учебния ден.

# 627
  • София
Geraldine, заинтригува ме с този часовник. Би ли дала линк?
Искате ли да пуснем тема ЗА и ПРОТИВ телефон в първи клас? Ще е интересно да чуем мнението и на други майки на по-големи дечица.  Blush
Заповядай Simple Smile
  http://myki.watch/?gclid=CjwKEAjw-_e7BRDs97mdpJzXwh0SJABSdUH0189 … qVDk0GRoC2zfw_wcB

# 628
  • Sofia
Здравейте, следя темата въпреки че чак след година ще имаме първокласничка, но да се информирам.

На малката и взехме часовник MyKi защото се налага да я оставяме сама като е по-дълго на спорт......исках да Ви кажа за часовника за да имате в предвид преди да купите. Като цяло съм доволна...работи по предназначение - GPS, разговори и само определени номера могат да търсят детето и то да набира, и е ударо устойчив (до колкото сме го "тествали"). Негативите са, че батерията едвам издържа 8 часа при максимум проведени 2 разговора по 10-20 сек ("Мамо обичам те" или "Мамо кога ще ме вземеш") и не е водоустойчив...нашият вече е на поправка Simple Smile

Дано съм била полезна!

# 629
Ще му дам телефон, не съм против, но за начало няма да е с някакъв модерен, а с най-обикновен и евтин. Той не обича по принцип да говори по телефона, но ще се чувствам спокойна, когато знам, че може да звънне, ако има нещо. Иначе и нашата госпожа, каза, че няма нужда да имат такива, родителите принципно се съгласиха с това, но от опит знам, че нещата са различни в началото на учебната година.
Английски ще учат от 1 клас.
От една година се занимава активно с плуване( всеки ден по 2 часа), вече на два пъти беше и на състезание. А след първи клас ще го запиша и на курс по английски.

Общи условия

Активация на акаунт