Бъдещи първокласници 2016 - 2017 г.

• 85 762
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много ви благодаря момичета. Аз още съм на педал и нищо не съм предприела Rolling Eyes Наблюдавам само.
Искам да ви споделя, че вече хич не ме свърта. Искам да идва РС, за да напазарувам, каквото трябва. Мразя да обикалям в последния момент, въпреки, че точно така ще стане. Нали учебниците ще ги дадат на 15.09? Представям си какво ще е в града следобедта на 15 Confused
Споделете къде ще ходите на моренце? Може да се засечем с някои Laughing На мен само море и пътувания са ми в главата Embarassed Мъжът ми ще ме изгони форевър от вкъщи Joy Ама, така е безработен човек за какво друго да си мисли лятото hahaha hahaha hahaha

Аз също не обичам в последния момент затова вече понакупих някой дребни неща.  Сега и аз се наслаждавам на лятото и вече хубавото време. Не ми се мисли какво ни чака от Септември. По отношение на учебниците, как ще ги подвързвате?
Ние ще отскочим до Камчия 😃. А вие и кога?

# 586
  • sofia
Аз мисля да изчакам септемврийските намаления. Синът ми от предучилищната си има всичко.
Открих и тетрадки, които съм купила в излишек...Та евентуално нещо на промоция. А и чанта. Там вече се оказа сложно.... Stop

# 587
И при нас е същата ситуация,една чанта ще трябва и подвързии.

# 588
  • София
Аз на 15.09 само подвързвам учебници. Близо до нас има една книжарница, където отивам с купа тетрадки и учебници, и един по един се подвързват. Това е единствения вариант, защото буквално всеки учебник е с различен размер.

То май това е масова практика. Случайно съм засичала ситуацията - книжарничките около училищата си знаят и дори където могат, вадят маси отпред, само с облекла  Joy

Що се отнася до предварителната подготовка, аз мисля да изкарам лекарската бележка по-навреме. Есента е пълен ужас покрай тръгващите на ясла и градина. Личната каза, че няма проблем отсега. Исканите неща за 1 клас половината ги имаме и без това, а за тетрадки и т.н. искам да чуя конкретности от класната през септември и после мисля заедно с него да ги купим, че да си ги избере самичък. Има под път и над път, вкл. по Кауфланд и прочие магазини. За 10 тетрадки едва ли има нужда от огромно планиране... Виж, за раницата ми е мъгла още. Някак 100+ лв. ми идва странно и пресилено. Все още не съм решила, де.

За кърлежите, ето какво съобщение виси в нашата детска градина (Сф):

# 589
  • София
  Здравейте, някой има ли информация, какви профилактични прегледи се полагат преди първи клас? Мисля, че очен, но не знам дали има други. 

# 590
  • на последния етаж
Здравния картон предполагам трябва да го взема от детската градина и да го занеса в училище?

# 591
Запис  Mr. Green Казвам се Михаела, дъщеря ми е Моника от София сме  Wink
Малката много се вълнува и няма търпение да тръгне на училище, срича още, но бързо се учи  Mr. Green
Вие започнахте ли вече с покупките, на мен много ми се иска да започна малко по-малко, но бременна в 9 месец не е много добра идея да обикалям магазините особено в тая жега  Tired като родя пак няма да мога първите няколко седмици и мисля да купя някой неща онлайн раницата например, за сега само бюро и стол сме купили даже вече си ги използва рисуваме, учим цифрите и буквите  Mr. Green
Приятен ден, ще гледам да изчета колкото мога  Hug

# 592
  • София
Здравейте отново момичета,
Добре дошла Михаела 😊.
Какво мислите за умните телефон -часовници? Smart watch вашите деца имат ли ще им взимате ли? От известно време ме човърка тази идея . Това ми харесва, но и въпросът дали е подходящ за нашите ширини, сим карта, сар индекс? http://www.aliexpress.com/item/Kids-GPS-watch-Children-GPS-Watch … 8694fe2&tpp=0
Моля, споделете мисли.
Хубав ден

# 593
Добре дошла Михаела 😊.
Какво мислите за умните телефон -часовници? Smart watch вашите деца имат ли ще им взимате ли? От известно време ме човърка тази идея . Това ми харесва, но и въпросът дали е подходящ за нашите ширини, сим карта, сар индекс? http://www.aliexpress.com/item/Kids-GPS-watch-Children-GPS-Watch … 8694fe2&tpp=0
Моля, споделете мисли.
Хубав ден

Oт темата за набора останахме доста майки, които все още комуникираме.
Аз лично останах доста изненадана, че масова децата които ще бъдат 1 клас имат или телефон или часовник. Моето сутрин го предавам на учителката и вечерно време пак от учителка го взимам.
Не ми е ясно за какво му е телефон Ако се наложи нещо госпожата ще се обади.

# 594
  • София
Добре дошла Михаела 😊.
Моля, споделете мисли.
Хубав ден

Oт темата за набора останахме доста майки, които все още комуникираме.
Аз лично останах доста изненадана, че масова децата които ще бъдат 1 клас имат или телефон или часовник. Моето сутрин го предавам на учителката и вечерно време пак от учителка го взимам.
Не ми е ясно за какво му е телефон Ако се наложи нещо госпожата ще се обади.
При нас въпроса не стои само с училището. Имаме голяма градинка, кара колело и като се увлече с дружките не мога да я намеря, няколко пъти се случва Sad. А аз седя с малчо,т а него ли да пазя след каката ли да тичам и така мога да си спестя няколко Мин.притеснения.

# 595
  • София
Моето дете също няма да има телефон в първи клас. Г-жата каза, че е ненужен, дано повече родители се съобразят, а не през междучасията децата да си цъкат, вместо да общуват.

miramar
, като че ли никакви по здравна каса  Confused Когато съм искала на педиатърката направление за очен , винаги си измисляше някаква причина, за да ме изпрати. Иначе аз ще направя очен и ортопед за моето хлапе, тъй като е много слабичко и като седи се изгърбва много. И ходим редовно за зъбките, и при нея е малка челюстта и апаратчето е въпрос на време. Едно време минаваха по училищата и ни правеха два пъти годишно прегледи, но нямам ясен спомен точно какво включваха.

# 596
Дъщеря ми от известно време мрънка за Myki,естествено видян от реклама по Дисни, но още не е на дневен ред и не съм го мислили.

# 597
За нашето училище категорично казаха, че не позволяват телефони. Всъщност като се замислих, ако не дай си Боже детето падне или нещо друго стане, то едвали ще може да извади телефона и да се обади. Това го правят учителите. Ще видим по-нататък как ще е. Предпочитам да няма телефони и децата да могат в междучасията пълноценно да си отпочинат, да общуват и да си играят. А и гледам на моите колеги децата звънят всяко междучасие за щуротии (най-пресния пример е обаждане за изгубена капачка на химикалка...)

# 598
  • Кърджали
И при нас уж учителката е против телефоните в час, уж родителите са съгласни, но още в лятното училище някои от децата бяха с телефони. Подозирам, че в първи клас ще са повече... Не ми е вл плановете да и купувам телефон, може би по-нататък ще и дам моя, а на мен ще си взема друг. Нов и скъп телефон не бих и поверила, тя главата ще си загуби някъде, та телефон ли ще опази.

# 599
Все още не мога да разбера за какво им служат телефони на дребосъците. Единствено за спичане на родителите се сещам. Когато не си чуят телефона или детето си свали часовника-чудо от ръката. Другото, което по традиция се случва е, че все на някой му пада технологичната играчка и личното дете никога не е виновно. Някое друго му е блъснало или счупило нещото.

Общи условия

Активация на акаунт