Outlander - Тема 2

• 80 391
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Вестерос
Май е подновен за 4 и 5 сезон, за 4 съм сигурна, за 5 не

# 631
Трета серия е вече в Зелката.

# 632
  • Вестерос
И в пиратите я има.

# 633
Изгледах я на един дъх. Каквото разбрала - разбрала  Laughing Ядосах се на Франк. Ще й взима детето... Наглец.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2017, 18:34 от Newly_

# 634
Не я видях третата в торента... По руския линк, който бяхте дали, я намирам тук http://toptvserials.ru/outlander/

Във ВК рускинете коментират, че Мърто е жив, за разлика от книгата. Супер! Харесвам стария мърморко )))

# 635
Да, относно Мърта забравих да пиша, че беше много приятна изненада.

# 636
Изгледах серията без превод... оттук-оттам разбрах нещо от диалозите ))) Английският ми е съвсем слаб. Добре, че прочетох всичко, което сте писали за книгата Simple Smile Но тъй или инак, действието е ясно.
Интересно, дали преобладаващо белия цвят, в който обличаха Клеър е намек за прозвището и "Бялата дама"? Simple Smile
Мърто замина за колониите (Америка, предполагам), Джейми предстои да бъде коняр... Простихме се с Франк... Честно казано, не можах да обикна Франк. Simple Smile Напълно разбирам и Клеър за това, че не можа да върне топлите си чувства към него, след преживяното с Блек Джак Рандъл в 18-и век.
Играта на всички продължава да ме очарова.
Момичетата, които са чели книгата, ще кажат за добро ли са според тях промените в сценария, но за мен сериалът продължава да е силен.

# 637
Не бях гледала втора серия и изгледах втора и трета едно след друго. Оф, горкият Фъргъс. Cry Колко много му се струпа. Защо го е нарочила така Диана? Първо Блек Джак, сега това с ръката. ..

А третата  серия не можах много са я схвана, ще трябва да я гледам пак.
Джейми как така изобщо не се изненада, че Мърта е жив? И те се срещат за първи път след колко години?
Не харесвам Франк, но не мога да разбера какво му се ядосваше Клеър. Естествено, че ще си намери някоя! И той е човек, даже много я търпеше тя да си мисли постоянно за Джейми.
Това, че  споменаха Бялата вещица означава ли, че Клеър търси Джейми? Ако е така, много интересно започнаха да преплитат сюжетните линии отново.

# 638
Любовницата му се появи в деня, в който тя празнуваше дипломирането си като лекар. Много неудачно, наистина. Ядоса я това, че беше недискретно. Тя е наясно, че отчуждението им ще си има своите последствия, затова и предложи развод.

# 639
Любовницата му се появи в деня, в който тя празнуваше дипломирането си като лекар. Много неудачно, наистина. Ядоса я това, че беше недискретно. Тя е наясно, че отчуждението им ще си има своите последствия, затова и предложи развод.
Този момент не го оспорвам, но като цяло тя си се дразнеше, че Франк  има нова жена в живота си.

# 640
Мисля, всекиму би било обидно... Съчувствам и на двамата - никой от тях не можа да се откаже от любовта си, в същото време тя не беше вече любовта на Франк и Клеър. Ужасна ситуация, в която няма как да контролираш, да убиеш емоциите си и си принуден да търсиш начин да оцелееш и да не полудееш, докато се опитваш да изградиш семейство с човека до теб, комуто дължиш вярност...

# 641
Франк действа егоистично. Първо заминаха заради работата му в щатите. После пак искаше да се върне в Англия след като Бриана е навършила 18. А Клер вече не му нужна. Така че тя може да си остане в Америка. Да си лекува... Пък той най-накрая ще си се жени за любовницата. Въобще никакъв такт у този човек. Останало е нещо от предците му в характера...
Не съм оставала с впечатлението Клер да се дразни на ситуацията. Напротив - доволна беше, че не я притеснява. Стига да е дискретен. Но да поканиш любовницата на дипломирането на жената, за която си женен - не е приятно.

# 642
Съгласна съм, че действа егоистично. Но ситуацията е и доста сложна... от една страна той продължи да обича Клеър въпреки измяната... и двамата много тежко преживяха (всъщност, не го преживяха и това ги раздели) невидимото присъствие на Джейми... Мисля, че в един момент все пак любовта на Франк към Клеър си отиде... и като всеки нормален човек той пожела да изгради нов живот за себе си, живот, в който да бъде обичан... Да, нарани я, но... Шекспир в един от сонетите си (120) казва: "Как болката, която ми нанесе, не ме подсети колко те боли". Франк също преживя немалко болка. Всеки човек си има лимит... и всеки търси начин за... реванш... Отстрани изглежда подло, но в същото време трябва да приемем, че болката ни кара да постъпваме егоистично понякога, като вид самозащита.

# 643
  • Вестерос
Съгласна съм, но не ми хареса, че на дипломирането ѝ си беше определил среща.  т.е. за едната среща той не отиде в ресторанта и това го е знаел по-рано, при положение, че колкото и да не се обичат те си бяха и приятели един вид.

# 644
Скрит текст:
Опит за реванш... и леко недоразумение относно часа, в който Клеър трябва да отведе гостите си в... ресторант? Франк беше запомнил за 18 ч, а уговорката на Клеър беше за 19 ч. ... Не беше съвсем нарочно ))) Затова пък съвсем умишлено беше от страна на Франк да проведе любовната си среща в семейната им постеля... Искаше да нарани Клеър, дори и тя да не знае за това. Но се получи така, че тя разбра... мисля, че Франк беше и засрамен и доволен от последствията на случайността. Сцената, в която се изясняваха вечрта след "конфуза", беше забележителна. Възхитителна игра и от двамата, особено в недоизказаното...

Общи условия

Активация на акаунт