Биозеленчукова градина – нашето райско кътче! /тема 33/

• 106 536
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Преди няколко поста питах за втора култура за червено цвекло и моркови, дали стават да се добавят към тези rorik newsm78

# 376
  • София
Краставиците ни тази година растат криви. Първите няколко бяха прави, а следващите се изкривиха. Вчера четох, че причината била киселата почва и проблемът се решавал с вар. Тъй като се установи, че нямаме вар вкъщи, мъжът ми ме накара да прочета за дървесната пепел и се оказа, че тя намалява киселинността на почвата. Поръсих около корените на краставиците. Да видим дали ще има някакъв ефект  newsm78
Съмнява ме!
И моите краставици се изкривиха, а пепел в почвата имам достатъчно.
Някъде бях чела, че се получава при екстремни горещини.

# 377
  • Перник
Миналата година по същото време пак беше толкова топло, че и малко повече, но на краставиците нищо им нямаше, даже раждаха повече, отколкото сега. Дали пък не сгрешихме, като ги насадихме пак на същото място  newsm78

# 378
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
вчера откъснахме първата краставичка  Laughing японски размер, но детето я изяде с мерак  Laughing
има и домати с размер на топчета за пинг-понг, раирани  Sunglasses зрели няма и май няма да са скоро.

нещо не мога да сваля снимките от телефона  Confused значи ще се хваля по-късно Peace

# 379
  • дядовата ръкавичка
Едните ми краставици са на полусянка и са си много добре. Другите, дето цял ден ги пече, раждат малко, листата им се спаружват.

# 380
Моите краставици са сорт "Гергана". Къси и криви са, хич не ми приличат на тези от магазина Simple Smile)))
Листата им са пожълтели и на петна.....много цвят имат, но дали ще има много зеленчук - не знам!!!!

# 381
Аз имам три сорта, корнишонки, много си раждат, Тони също биват и Гергана, като че ли са ми най вкусни. По един два корена са от всички. Имам домати, червени, първи узряха черитата, сега имам биволско сърце узрели и най-много чушка -домат. Не знам дали ги знаете тези , приличат на чушка дълги, ама са много вкусни и сладки, малко не са толкова сочни като че ли. Аз тая година така ги омешах, че не знам какво съм садила даже хахаха. Имам зелен фасул доста, да ви кажа доволна съм. Пипера ми е под всяка критика, ама аз така за проба го насадих Wink

# 382
Преди няколко поста питах за втора култура за червено цвекло и моркови, дали стават да се добавят към тези rorik newsm78
Сиси, в тия жеги ще е трудно с поникването. Може да стигнеш до някакъв бейби размер и за двата зеленчука. На твое мяста бих опитала, не пречи, ако имаш желание.

# 383
Аз насадих моркови, иначе  на централно място празно, точно пред вратата. Поливам ги и ще видим, ако поникнат поникнат, ако не здраве, благодаря за отговора, до октомври има време Hug

# 384
И аз имах едно празно местенце. Засях копър.

# 385
  • Перник
Копърът, който сях в началото на юли в перфектен, за разлика от този, който засях април-май. Него го изядоха охлюви/червеи - остана само 1 стръкче.
Руколата и марулята, които засях на 17.07. на 20-ти започваха да никнат. Чакам ги да пораснат достатъчно за разсаждане.

# 386
  • Варна
Дочакахме първите червени домати. Два от тях са с някакво гниене ( amica беше писала за бактериално). Надявам се да са единични случаи.  Краставици Гергана  ядем от около месец, но ги нападна брашнеста мана....май. Пръскам със сода, зехтин и сапун.
Относно прасковите- за първа година имаме повече от 5 броя ( плодове, не дръвчета). Та сега се чудя как да ги оползотворя.
 За първа година имам и червено цвекло- кога се вади?? Трябва ли да се загърля? Някои от главите изглеждат доста големи, докато друга част от растенийцата са още в детската градина.

# 387
  • дядовата ръкавичка
Относно прасковите- за първа година имаме повече от 5 броя ( плодове, не дръвчета). Та сега се чудя как да ги оползотворя.

Предлагам да ги изядете  Laughing.

Ние още нямаме червени доматки. Тригодишният ми племенник-разбойник откъсна единственият, който даваше вид скоро да узрее  Crossing Arms.
Гниенето, ако е върхово, е по-скоро физиологично. Така съм чела. Дължи се на неправилно поливане или липса на калций.

# 388
  • Перник

Предлагам да ги изядете  Laughing.

Това е и моето предложение  Grinning В краен случай - малко компот, малко сладко.

# 389
Момичета и момчета, трябва ми помощ, защото имам голям проблем. Краставиците и доматите се развиваха прекрасно до средата на месеца. Даже брахме големи и разкошни краставици. Heart Eyes
Какво се случи не знам, но листата им започнаха да стават на жълти петна и да изсъхват. Това чудо тръгна от краставиците и сега са много зле. Най-лошото е , че се прехвърли и върху първите редове на доматите. Поливаме ги редовно, толкова се радвахме, че ще има реколта и сега се чудя какво да направя. Помагайте! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт