Каква е разликата....

• 4 424
  • 42
  •   1
Отговори
Красимира
http://vbox7.com/play:037ba4d88e
-----------
Кристиян
http://vbox7.com/play:0b18323b9c

Цитат
Учим момичетата да се свиват, да се принизяват.
Казваме им: "Можеш да имаш амбиции, но не твърде големи.
Трябва да се стремите да бъдете успешни, но не твърде много,
в противен случай бихте засенчили мъжа."
Защото съм жена, от мен се очаква да се стремя към брака.
Очаква се да вземам решенията си, имайки предвид, че бракът е най-важното.
Бракът може да бъде източник на радост, любов и взаимна подкрепа.
Но защо учим само момичетата да се стремят към брака, а не и момчетата.
Възпитаваме момичетата да се възприемат за конкурентки,
но не за работно място или за постижения, което мисля, че би било добра идея,
а за вниманието на мъжете.
Учим момичетата, че не могат да бъдат сексуални същества така както момчетата.
Феменист: човек, който вярва в социалната,
политическата и икономическа равнопоставеност на половете

Чимаманда Адичи

--------------------------------------------------------------------------

# 1
Не разбрах точно драмата, но по света има доста известни готвачи и това е престижна професия, всъщност повечето са мъже и не го считат за принизено. Оставам с впечатлението, че това е, което я влече, не иска друго, а не че е принудена.
Момчето в случая има интереси в друга област, която съвсем не е запазена за мъже.

# 2
Много хубава инициатива на момичето с роклите. Поздравления!  Peace

# 3
Не забравяй, че дори и в миналото професионалните готвачи пак са било мъже... Т.е. жената е длъжна да готви на мъжа си, но ако някой ще вади пари от това, пак е той.
На тези курсове и проф.квалификации не се допукали жени.
Тъжно.

И като се има предвид, как във всички университети момичетата влизат с много по-висок бал, по-амбициозни са и очевидно по-умни, пак е същото положение.
В Медицинския като нямаше квоти, в моята специалност влязохме 52 момичета и около 18 момчета. После ореваха света и върнаха квотите...... А нас кучета ни яли.

# 4
Гласувах с "друго".
Според мен професията готвач е страхотна и има бъдеще в нея, пари също.

# 5
  • Най-красивата страна
И аз гласувах с ,,друго,,.
Може би и харесва  точно тази професия.
Не е задължително всички да са висшисти и да работят в офис.
А готвенето според мен е едно полезно умение.И за момичетата и за момчетата.

# 6
Защо момичето ще бъде готвачка?
Ами, защото така иска, доколкото разбрах. За което я поздравявам. Хубава професия, безработна и гладна няма да остане с нея, навсякъде по света.
Не разбрах защо се противопоставят Красимира и Кристиян. Освен ако нямаш предвид, че вероятността тя да сбъдне мечтата си и да успее в живота е по-голяма от неговата? Ама май нямаш точно това предвид...

# 7
Гласувах с "друго".
Според мен професията готвач е страхотна и има бъдеще в нея, пари също.
...... готвач в Берковица ще има добра заплата и хубав живот Peace
---------
Не ме разбрахте правилно....
Медията показва момиче от дом за деца лишени от родителска грижа - обществото го приема за нормално
Медията показва момче '' унижено от непозната жена ''- обществото го съжалява и подкрепя морално и финансово

# 8
Е тя да не е закована в тая Берковица?
То и финансист ще си умре от глад там.

# 9
По съвсем друг начин възприемам двете истории. Дали те разбирам правилно? Смяташ за редно и за момичето от дома да има кампания за събиране на пари?

# 10

Не ме разбрахте правилно....
Медията показва момиче от дом за деца лишени от родителска грижа - обществото го приема за нормално
Медията показва момче '' унижено от непозната жена ''- обществото го съжалява и подкрепя морално и финансово

Тук си права. Аз имам много особено мнение за случая на Кристиян, но ще се въздържа да го изложа, поне не и докато не е отшумяла медийната истерия. Веднага ще ме обвинят в завист и хейтърство.
Как пък никой не се сети, че този младеж – вече завършил и пълнолетен, може да поработи, за да подпомогне семейството си, вместо да праща банкова сметка по медиите? Но спирам дотук.
Спирам, въпреки че ми е много тъжно за стотиците, ако не и хиляди, деца, които също живеят в неблагоприятни условия и крайна бедност, но... са оставени на произвола да се оправят както могат. И не става въпрос само за децата в домовете. Не са никак малко и тези, които, макар и живеещи с любящ родител, също мизерстват и са принудени да работят от съвсем невръстни, за да подпомогнат близките си или просто за да оцелеят.

# 11
Разликата между двете истории е начинът, по който са поднесени. Според мен дали е момче или момиче, значение няма.
Ако Красимира беше представена като изолирано дете, но добро, умно и ученолюбиво, с кредити, за да си плати изпитите, мислите ли че нямаше да се помогне и на нея с пари, работа или нещо друго? Според мен щеше.

# 12
Момичето е от малък град, да не е закотвена там.
Но  е избрала една от професиите,  в която бързо ще навлезе и бързо ще си намери работа.
В който и град да е - ще трябва сама да си осигурява квартирата.
Готвачки се търсят винаги - тя мисли практично. След години може да учи нещо друго, но ще има професия.
Кристиян - май  добре си играе  картите за момента.
Пък какво и как ще стане - няма как да знаем.

# 13
По съвсем друг начин възприемам двете истории. Дали те разбирам правилно? Смяташ за редно и за момичето от дома да има кампания за събиране на пари?

Не! Според мен парите не могат да променят първите 7 години Peace
Защо обществото третира по различен начин децата на България ?
Защо институциите не са се погрижили за него ....

Цитат
Детето се настанява в приемно семейство по смисъла на чл. 31 от Закона за закрила на
детето с цел осигуряване отглеждането и възпитанието му в семейна среда

2. чиито родители без основателна причина трайно не полагат грижи за детето;
3. чиито родители се намират в трайна невъзможност да го отглеждат;
4. което е жертва на насилие в семейството и съществува сериозна опасност от
увреждане на неговото физическо, психическо, нравствено, интелектуално и социално развитие.

Нова телевизия не се срамува да покаже лицето на момиче от дом.... но Анна Цолова се извини тази сутрин за създалата се ситуация (смях)
Медията е готови на всичко, за да вдигне обществения интерес (рейтинг)

# 14
 newsm78  Трябваше да вземат Кристиян от майка му и да го пратят и него при Красимира в дом? Нещо не те разбирам... и въобще не искам да се опитвам да те разбирам всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт