Луда ли съм,моля ,дайте ми съвет

• 18 753
  • 240
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
След като бизнесът си е лично твой, извинявай, но за мен е логично ти да взимаш решенията за него. Още повече, че не си зарязваш задълженията към него и децата в резултат на това решение. Ако и този път започне да събира багажа, с тези доводи, които си посочила, за мен това е чиста манипулация за постигане на неговото.

Това е мое виждане, разбира се.

# 151

Колкото и да стараеш да му угаждаш, той все ще намери за какво да мрънка, като слушам що за човек е.
Немалко компромиси си направила, ако продължиш така ще изчезнеш като личност. И той пак няма да е доволен.
Много точно си разбрала каква е ситуацията,наистина той все ще измисли за какво да се сърди.Преди беше магазина,после кредитите и тн.Днес ще му кажа,че след няколко седмици започвам да се появявам в магазина.

# 152
Много добро решение си взела. Аз точно снощи забелязах как един фризьорски салон запада след като собственичките вече не се грижат лично за него и го оставиха на други хора. Започнаха с голям мерак, лично отношение, ремонти, а сега е празно и няма клиенти.
Така е,без мен всичко ще се унищожи,а все още имам време да го спася.Това са шест години,които ще е глупаво да отидат на хаоса,само за да не се ядоса мъжа ми.а и малката расте,ако беше преди два месеца,не бих се навила,но в крайна сметка вече е по-големичка ,а и това са няколко часа

# 153
Моята дъщеря беще на 9 месеца, когато намерих бавачка и се върнах официално на работа. Пуснах едно известие в НОИ да ми спрат майчинските и се захванах пак с бизнеса си, защото в противен случай нямаше да имам такъв. На годинката я пое баба й, която точно тогава се пенсионира и я гледа докато я приеха на ясла на 1 година и 3 месеца. Не се смятам за лоша майка, нито смятам, че съм зарязала детето си. С повечко планиране на нещата може да се намери достатъчно време и за детето и за работата. Мисля, че твоят вариант като за начало е чудесен.
И аз така мисля.Всичко е въпрос на организация,а при условие,че майка ми си стои в къщи и може да помага за по няколко часа,мисля че въобще не е проблем

# 154
            Не разбрах,дали майка ти не работи.Помисли за други варианти.Например всеки ден по 4 часа,или всеки ден сутрин 2 часа и следобед два,или поне през ден по 4 часа.Да има повече присъствие твое в магазина.Да можеш да правиш поръчките за стока като собственик,да поемеш например времето,в което най-много се пазари от магазина надвечер.Съселяните ти да те виждат честичко.Друг вариант-вместо количката да е на терасата,отиди с бебето до магазина,поогледай,продай на някой нещо,нищо,че и наетата продавачка ще е вътре-така ще имаш и повечко контрол и присъствие.А колкото до пътуващия момък,не е необходимо веднага да докладваш.Виж как ще тръгне,ще може ли майка ти да се справя,няма ли да е уморително за някоя от вас,налучкай правилния темп на работа и порсто ще го съобщиш,когато се върне.
            И за да си по-дипломатична,отвреме навреме ходи да видиш свекитата с децата,че да си пишеш по една голяма червена точка.Хем ще видиш и отношението към двете деца без негово присъствие.
Благодаря ти,предложенията ти са добри.Единствено ,че не мога да не му кажа,просто съм такава,човърка ме отвътре,няма да мога да спя,ако премълча такова нещо,а и искам да му видя реакцията,защото ми писна да се тормозя как ще възприеме той дадено нещо

# 155
След като бизнесът си е лично твой, извинявай, но за мен е логично ти да взимаш решенията за него. Още повече, че не си зарязваш задълженията към него и децата в резултат на това решение. Ако и този път започне да събира багажа, с тези доводи, които си посочила, за мен това е чиста манипулация за постигане на неговото.

Това е мое виждане, разбира се.
Абсолютно!И аз така мисля и затова ще му кажа днес,за да видя как ще реагира,но този път няма да мрънкам и да отстъпвам.Защото понякога си мисля,че иска да си стоя затворена в къщи и да не мърдам никъде.Преди се дразнеше,че все съм приказвала с хората в магазина,седяла съм пред магазина и съм си правела приказка,ами то това е част от задълженията ми в крайна сметка.Да ме чувстват близки клиентите,да ги предразположа.Незнам защо толкова мн се дразнеше.
Когато искаше да си тръгне заради това,че имам кредит и искам да тегля друг,си мислех,че е супер шантаво-някой да те напусне заради такова нещо,но с него всичко е възможно,не бих се учудила на нищо.
Защо всичко трябва да е толкова трудно,дали ще дойде момент да се напаснем,аз съм готова да правя компромиси,ама той...Най-странното е че всичките му връзки са били дълги,т.е.той трябва да има опит за взаимоотношенията между двама души,докато аз съм имала една единствена връзка дълга-година и няколко месеца.Друго сериозно гадже никога съм нямала.А то като че ли аз съм по-зрялата в момента,аз по-знам какво се изисква в една връзка.Чак се чудя как е бил с тези жени толкова дълго време,ако е бил като сега,как са го търпяли незнам...

# 156
  • София
Наистина, ако и за това тръгне да си събира багажа, прав му път. Аз обаче съм сигурна, че той няма никъде да отиде, ами дори и най-вероятно ще спре да те заплашва с това в момента, в който види, че номера му не минава.
Почне ли да си събира багажа, мило го попитай дали има нужда от помощ Simple Smile

# 157
Момичета,току що му казах,мн се притеснявах,но той не реагира,в смисъл каза,както решиш.От една страна се поуспокоих,но от друга се чудя дали няма да е бомба със закъснител и дали в един момент няма да се сдуха и пак да ми натяква.Или просто съм параноичка и прекалено мн мисля и се вглъбявам в нещата.Дори продължихме да водим нормален разговор,да плануваме какво ще правим като си дойде,може би наистина няма нищо против.Важното е,че се допитах до него и не може да каже че си правя каквото си поискам без да се съобразя с него

# 158
Наистина, ако и за това тръгне да си събира багажа, прав му път. Аз обаче съм сигурна, че той няма никъде да отиде, ами дори и най-вероятно ще спре да те заплашва с това в момента, в който види, че номера му не минава.
Почне ли да си събира багажа, мило го попитай дали има нужда от помощ Simple Smile
Ха-ха,благодаря за предложението.Може и да се възползвам. Simple Smile

# 159
Ама защо да има нещо против? Много е важно да имаш малко разнообразие в този период за психичното ти здраве, дори и да не е заради бизнеса.

Спомням си, че моята майка работеше, когато имах бебе, но идваше всяка сряда след работа и казваше "изчезвай!" Дори малко работех с едно стартиращо списание, дреболии, никакъв финансов ефект, но в сряда ни бяха редакционните срещи и обсъждания. В началото се чувствах като извънземно след бременността и 4 месеца плътно с бебето, но после започнах лека полека да ставам адекватна. Добре ми се отрази да се виждам с хора, с които не говорим за памперси и пюрета.

Доколкото разбирам, и ти няма да зарежеш бебето си. Не го мисли толкова този мъж, сложи пак себе си на по-преден план. В момента ти и бебето сте най-важни. Твоето спокойствие е ключово.

А знаеш ли я приказката за котката и опашката? Как котката си гони, гони опашката, върти се в кръг, и все не може да я стигне. Обаче, ако спре да и пука за тъпата опашка и вземе, че поседне, вместо да я гони, какво открива? Че опашката и си е там и я стига лесно. И щастието така. И мъжете Simple Smile

# 160
Ама защо да има нещо против? Много е важно да имаш малко разнообразие в този период за психичното ти здраве, дори и да не е заради бизнеса.

Спомням си, че моята майка работеше, когато имах бебе, но идваше всяка сряда след работа и казваше "изчезвай!" Дори малко работех с едно стартиращо списание, дреболии, никакъв финансов ефект, но в сряда ни бяха редакционните срещи и обсъждания. В началото се чувствах като извънземно след бременността и 4 месеца плътно с бебето, но после започнах лека полека да ставам адекватна. Добре ми се отрази да се виждам с хора, с които не говорим за памперси и пюрета.

Доколкото разбирам, и ти няма да зарежеш бебето си. Не го мисли толкова този мъж, сложи пак себе си на по-преден план. В момента ти и бебето сте най-важни. Твоето спокойствие е ключово.

А знаеш ли я приказката за котката и опашката? Как котката си гони, гони опашката, върти се в кръг, и все не може да я стигне. Обаче, ако спре да и пука за тъпата опашка и вземе, че поседне, вместо да я гони, какво открива? Че опашката и си е там и я стига лесно. И щастието така. И мъжете Simple Smile
Така ще направя,а той само да ми каже нещо-ще го сложа на мястото му.Той все казва,че съм си променяла мнението,в случая ще каже,ти уж искаше да си гледаш детето,а сега ще работиш,е да ,ама без мен ще се прецака един що-годе доходоносен бизнес.И какво ,аз да стоя отстрани и да гледам,като имам възможност да го заздравя.Нищо не е стационарно в този живот,така че и решенията на хората се менят,ама той това не може да го разбере

# 161
Момичета съкрушена съм.Преди малко ми каза,че не издържа,че не знае защо сме заедно,че аз съм си правела каквото си искам без да се съобразявам с него.Не искам без него,но той как можа едно хубаво нещо да не види в мен,само кусурите ми изтъква и то какви-че ще се върна за по няколко часа да работя,защото съм му била казала,че ще гледам детето,а сега сама съм си взела друго решение.И аз му казах че от магазина няма да се откажа.Кредит съм щяла да тегля за земеделието,а уж друго сме щели да правим.Боже,много ми е мъчно,не искам да живея без него,но и не издържам.Как може да не се зарадва и да не си кажа,ей каква оправна  жена имам.Била съм се оженила за него само по документи,за да можело да кажа,че имам мъж,а иначе съм  си правела каквото си знам,сама.Много ме боли,много ми е тъжно и нещастно.Мамка му ако не го обичах досега щях да съм си решила проблема

# 162
Аз съм била решавала всичко.Като си дойдел аз съм била предначертала къде ще ходим,а двамата говорим да ходим на море и т.н.,не го решавам сама,защо така се обръща.Не може да съм толкова лоша Sad

# 163
Не съм мислела за него,от това най-ме заболя,аз,която не излизам никъде,не се виждам почти с никого,само и само на него да не му е терсене, че той там е затворен,а жена му ходи.

# 164
Ами ако просто не ме обича вече,ами ако никога не ме е обичал.Та той ми каза на втората седмица,че ме обича,което за мен е несериозно,няма как ,особено пък на трийсеш и шест да го кажеш толкова бързо.Ами ако просто е било влюбване,страст и сега му е отминала и съжалява,да,различни сме,но той не иска да направи никакъв компромис,за да се получат нещата.И пак плача,знам че така нищо не се постига,но не мога.Този път обаче няма да му се моля,колкото и да ме боли,ако реши да ни зареже

Общи условия

Активация на акаунт