MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 117
  • 964
  •   1
Отговори
# 885
Наистина ли смятате, че сте по - компетентни от тримата професионални готвачи, работили в големи европейски градове, видяли и приготвели какво ли не?!

# 886
Интервю с победителката, ако някои го е пропуснал:
http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/sevda-v-masterchef-em … -visoko-nivo.html

# 887
Безработна била Севдето.
 Joy

Аз пък бял чула, че е от някакво село, а защо пише Бургас? Twisted Evil

Хайде да престанеш - искаш ли?

Не ни интересува личната автобиография на участниците, нито твоето лично мнение за това.

Ставаш досадна.

В темата се обсъждат участниците и всеки си споделя личното мнение. Ако не ти харесва напусни.

# 888
Безработна била Севдето.
 Joy

Няма срамно да си безработен, още по-малко да си от село!

Не е срамно да си безработен. Как не разбирате от ирония? Смея се, защото не е безработна, имат ресторант. Смешно е да пише, че е безработна, като не е.
Също и не е правилно да пише, че е от Бургас, като е от село нз си кое.

# 889
Безработна била Севдето.
 Joy

Не ни интересува личната автобиография на участниците, нито твоето лично мнение за това.

Ставаш досадна.

В темата се обсъждат участниците и всеки си споделя личното мнение. Ако не ти харесва напусни.

Ти и лично мнение??? Чудя се дали имаш нещо между ушите.... Не усещаш ли колко изпростяваш?? Казала била, че от Бургас ooooh! Най-вероятно ти си от някое диво село.Селяните обръщат внимание на факта, че някой е от град....

# 890
Безработна била Севдето.
 Joy

Ставаш досадна.

Темата е за предаването и за това как са се справили участниците, а не махленски клюки свързани с личния им живот които въобще не ни засягат. Ако за теб това е нещо нормално в ежедневието ти за много хора тук това стои супер грозно.

# 891
  • Майничка
Че е нз, така е, ама не е село, а град Нова Загора.
И тук възниква логичният въпрос - дали принадлежността към едно населено място се определя от мястото на раждане или от постоянния адрес по лк? Защото ако е така, хората, родени на село, но живеещи от години в някой град няма да са "граждани", а ако е иначе - доста софиянци, пловдивчани и т.н., обитаващи китни палати в околните села, ще се наложи да се нарекат с гордост "селяни".

# 892
  • София
Наистина ли смятате, че сте по - компетентни от тримата професионални готвачи, работили в големи европейски градове, видяли и приготвели какво ли не?!

Толкова време те чаках! Колко много чаках да се появи някой нравоучител, който да обясни на пишещите в подфорум "Свободно време и забавления", че нямат абсолютно никакво право да обсъждат тук, след като не са професионалисти.
 Joy
Относно последния епизод : много красота и в двете чинии. Карпачо от октопод предложи Евгени. Няма проблем, че е суров или аз не съм разбрала  newsm78
Никога не опитвам, когато готвя, дори и накрая. Не знам... така съм свикнала.
Така, че не виждам кой знае какво учудващо в това, че тя не опитва. И малко преигра накрая с това опитване. За 100 000лв се играе от самото начало и ако ти искаш да опитваш - ще го направиш и от самото начало. Плюс това ми е интересно как ако аз не ям месо, как ще разбера хубава ли е патешката гърдА Wink

# 893
Аз съм била изпростявала, смешни сте, о, вие защитници!

Ето затова печелят такива като Севда. Всичко е една груба лъжа..

Лъже затова, че е безработна, затова откъде е, затова че не яде месо, затова че й е голям грях да убие рак, а после сама избира да го прави и то съвсем смело..

ПП Нямам проблем с хората от село, с безработните и т.н., толкова ли сте умни, че не го разбрахте това?

Mr. Green

# 894
Аз съм била изпростявала, смешни сте, о, вие защитници!

Ето затова печелят такива като Севда. Всичко е една груба лъжа..

Лъже затова, че е безработна, затова откъде е, затова че не яде месо, затова че й голям грях да убие рак, а после сама избира да го прави и то съвсем смело..

ПП Нямам проблем с хората от село, с безработните и т.н., толкова ли сте умни, че не го разбрахте това?

Mr. Green
Мила моля те спри да се излагаш вече. Казвам ти го добронамерено bouquet За който и участник да пишеше такива фантасмагории щях да ти кажа същото, не е свързано със Севда.

# 895
Ще напиша нещо последно и се отписвам от темата, защото предаването свърши, а и "защитниците" ми действат на нервната почва. Laughing

Не беше силен сезон, нито така интересен като предния. Докато в предния сезон повечето готвеха много добре и макар да имах друг фаворит, не се ядосвах, че спечели Симеон, тук нещата не стояха така.
Единствен Евгени имаше хъс и умения за победител. Жалко, че не спечели той. Има много хубаво семейство и му пожелавам много успехи, ако случайно чете тук.

ПП Съгласна съм с мнението, че снощи Елизабет беше много красива, макар и с не мой тип цвят клин.

Бях си обещала, че 3ти сезон няма да гледам ако спечели Севда и така и ще бъде. Не че някой го интересува, това ми е ясно, но хора, разберете, това е свободен форум и всеки си пише каквото си иска.

Никой не би се подигравал на друг, затова откъде е или че има здравословни проблеми. В случая обаче показността, натрапването, лицемерието и лъжите ми идваха в повече, затова аз и някои други потребители се усъмнихме в думите на Севда.

Никога не съм била ЗА да се дава награда в музикално, готварско или каквото и да е било друго предаване на хора, само защото имат проблеми.
И за да не си помислите, че не съм съпричастна, напротив, помагала съм доста, но не и когато се злоупотребява.

И последно, кои сте вие, че да казвате кой какво ще пише? Всеки обсъжда всичко, не се говори само кой каква чиния е предложил, но и как изглежда, какво е казал, че бебето му било сладко, че мъжът му бил грозен и т.н.!

Хубав ден на всички! bouquet

# 896
Ще напиша нещо последно и се отписвам от темата, защото предаването свърши, а и "защитниците" ми действат на нервната почва. Laughing

Не беше силен сезон, нито така интересен като предния. Докато в предния сезон повечето готвеха много добре и макар да имах друг фаворит, не се ядосвах, че спечели Симеон, тук нещата не стояха така.
Единствен Евгени имаше хъс и умения за победител. Жалко, че не спечели той. Има много хубаво семейство и му пожелавам много успехи, ако случайно чете тук.

ПП Съгласна съм с мнението, че снощи Елизабет беше много красива, макар и с не мой тип цвят клин.

Бях си обещала, че 3ти сезон няма да гледам ако спечели Севда и така и ще бъде. Не че някой го интересува, това ми е ясно, но хора, разберете, това е свободен форум и всеки си пише каквото си иска.

Никой не би се подигравал на друг, затова откъде е или че има здравословни проблеми. В случая обаче показността, натрапването, лицемерието и лъжите ми идваха в повече, затова аз и някои други потребители се усъмнихме в думите на Севда.

Никога не съм била ЗА да се дава награда в музикално, готварско или каквото и да е било друго предаване на хора, само защото имат проблеми.
И за да не си помислите, че не съм съпричастна, напротив, помагала съм доста, но не и когато се злоупотребява.

И последно, кои сте вие, че да казвате кой какво ще пише? Всеки обсъжда всичко, не се говори само кой каква чиния е предложил, но и как изглежда, какво е казал, че бебето му било сладко, че мъжът му бил грозен и т.н.!

Хубав ден на всички! bouquet
А на мен постове от сорта на "тази магарица къде е тръгнала" ми действат на нервната почва и за съжаление доказват, че байганьовщината все още съществува дори при жени.

# 897
Добре де аз едно не мога да разбера
Темата е за предаването ,за участниците
Обсъждаме точно това и точно тях.
Да стига се и до обиди и до по жлъчни коментари.Но те пак са за участниците и за предаването.
в крайна сметка след като един човек се е явил като участник в риалити формат .... ами ще има и хвалби ,но ще има и обиди към него
След като не иска да се коментира личния му живот да не е споменавал нищо за него или да е открехнал съвсем леко вратата
Но лошото е че се започват обиди към потребители-злобни ,прости и т.н. и то само защото аджеба обиждат и говорят лошо за участник в риалити формат

Сега за Севда
По време на кастинга това беше участника който му направи може би най силно впечатление.От толкова много запомних нея и Калоян и Евгени
Но първо тя ми направи впечатление.Вегетарианка от 23 г не е опитвала месо и го готви добре.Виж ти ,браво
Първите един два епизода не ми направиха особено впечатлени ,даже и сълзите и не ме впечатлиха- ами ревнала жената един ,два пъти голяма работа
Да ,ама не.То ревът стана по три пъти на предаване и магически се сменяше настроението щом се окажеше спасена на балкона.Интересно поведение
А пък фамозната чиния от кастинга изчезна като с магическа пръчка или поне аз повече не видях такава.Сякаш тя разчиташе повече на сълзите и на никаква креативност.Можеше да повтори рецепта но опреше ли нож да идея в чиниите и виждахме храна с вид на буламач , еднообразна ,грозна
Но пък винаги определяна от журито като шедьовър.Севда също когато ставаше въпрос за креативност не се престраши да излезе от зоната си на комфорт ,винаги залагаше на нещо сигурно което е готвила,на нещо вегетарианско и почти никога не рискува
Ок лошо няма.Само че всичко това се натрупа и ме накара да се усъмня в честността на шоуто и да стана крайно негативна към Севда.За мен една голяма част от представянето и се оказа много добър театър
Но публиката  ,зрителите не са глупави.Виждаха на къде вървят нещата ,усетиха на къде духа вятъра
Снощи беше фарс.Особено това с пробването на месо със заявката още преди финала че ще е първата вегетарианка в света печелила формата  с мятането на раците в тенджерата , без да трепне
Съжалявам ,не искам да убеждавам никой в нищо ,но аз лично не вярвам че Севда стигна до финала по честния начин
Колкото до личните и репродуктивни проблеми аз никога не си позволих да го коментирам и да я обиждам за това

# 898
  • София
Дори и да е имал идея Евгени да прави карпачо от октопода, това изобщо не отменя необходимото за варене или задушаване време. Тоест при всички положения октопода не трябва да бъде жилав. Има доста такива рецепти в нета и навсякъде се упоменава, че се вари по-продължително докато омекне както трябва.

И мен ме е яд за него, но е факт, че Севда се представи много добре.
Ето и самият Евгени при участитето се в сутрешния блок сам казва, че десертът на Севда го е притеснил много
и е разбрал, че губи шанса си -

http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/evgeni-kogato-vidjah- … hte-specheli.html

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 15:39 от Leya

# 899
На печелившите- честито. Мисля, че и двамата имаха пропуски, както и двамата имаха добри попадения. Няма особено значение какво мисля за качествата на храната им, защото само я виждам, а мед през стъкло не се опитва. Мисля, че фукните с "вегетарианка печели Мастършеф-чудо голямо" са анти-реклама на всички вегетарианци - все едно не могат да готвят, ама хич. Нещо им се уврежда кулинарното чувство от вегетарианството ли, що ли? Щях да съм наистина силно впечатлена, ако Севда беше спечелила с вегетарианско меню, а то сега стана малко "Био-готвач прави дълбоко пържен картофен чипс с ГМО царевица" и "Мастършеф печели Био готвача!!!!! Аплодисменти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт