MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 293
  • 964
  •   1
Отговори
# 600
  • Испания

Аз работя като стоматологична сестра без мед. образование. Peace

Ужас! Едва ли е за хвалене, по-скоро е за друго.

# 601

Мога да дам за пример редица обяви дори, в които се споменава че не е нужно специално образование /понякога е споменато че е с предимство/. Прави се обучение на място, а в някои университети се провеждат и курсове за стоматологичен асистент. Не разбирам кое е "ужас".. Rolling Eyes

# 602

Откога вече може да се работи като медицинска сестра без образование?
Готвачи без образование, сестри без образование, скоро и лекари без образование може би?

# 603
  • Испания

Мога да дам за пример редица обяви дори, в които се споменава че не е нужно специално образование /понякога е споменато че е с предимство/. Прави се обучение на място, а в някои университети се провеждат и курсове за стоматологичен асистент. Не разбирам кое е "ужас".. Rolling Eyes

Ужас е, че някой без мед. образование може да работи като медицинска сестра. Би трябвало да е подсъдно.

# 604

Откога вече може да се работи като медицинска сестра без образование?
Готвачи без образование, сестри без образование, скоро и лекари без образование може би?

Отдавна може да се стане дентален асистент без мед. образование. Обучава се на място. Между дентален асистент /стоматологична сестра/ и мед. сестра в болница има разлика.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 20:34 от Fray

# 605
Е, демокрация, все пак.
Вече всеки може да работи каквото си иска, без квалификация, стига да намери кой да го вземе на работа. Да се учат балъците.

# 606
Стана много извън темата, но не ме учудва че хора без нужното образование работят като мед. сестри.
Много малко учат за такива , има глад за сестри, работят пенсионерки докато могат.
И тенденцията не е добра и за в бъдеще
Извинявам се за отклонението.

# 607
Стана много извън темата, но не ме учудва че хора без нужното образование работят като мед. сестри.
Много малко учат за такива , има глад за сестри, работят пенсионерки докато могат.
И тенденцията не е добра и за в бъдеще
Извинявам се за отклонението.

Дентален асистент се става и след 3-месечен курс от мед. университет, което пак не е равно на "образование", та обучението може да се проведе и от стоматолога на място. Извинявам се и аз за отклонението.

# 608
3-месечен курс звучи съвсем различно от "някой, хванат от улицата".

# 609
3-месечен курс звучи съвсем различно от "някой, хванат от улицата".
Аз пак казвам, че се минава на обучение при стоматолог. Освен това, той върши цялата работа в/у пациента, аз обработвам документация, данни, почистване, и още 2-3 неща свързани с пациента на стола, но нищо което може да се извърши от лекар и включва висши медицински познания.

# 610
Ама то почти всички сестри вършат същото, но поне засега им искат съответното образование.
Реално погледнато, сестрите, които работят в кабинет, да не би да вършат нещо по-различно?
То пък и лекар да работиш какво толкова...
Сетих се за един действащ в момента личен лекар с купена диплома, който стои в кабинета си само за красота, а работата му я върши жена му, която няма никакво медицинско образование. Така де, да мериш кръвно, да пускаш направления за специалист и да попълваш документация не ти трябва специално образование, нали? Що пък да си губиш времето в учене...

# 611
Какво Ви интересува Севда какво е работила?Божеее

# 612
  • София
Надявам се да са направили добро шоу и този, който се е представил по-добре да спечели!

# 613
Не е ли нелогично човек с толкова уж житейски опит и сменени 5-6 професии, живял и видял и по чужбина да реве за щяло и нещяло???

# 614
Не е ли нелогично човек с толкова уж житейски опит и сменени 5-6 професии, живял и видял и по чужбина да реве за щяло и нещяло???

Не харесвам Севда, даже напротив, но това какво общо има с темата, с предаването и с уменията й да готви???

Общи условия

Активация на акаунт