MasterChef България - сезон II (30.05. - 01.06.2016г.) - ФИНАЛ

• 86 064
  • 964
  •   1
Отговори
# 870
Честито на Севда! Снощи победи с прекрасния си десерт! Евгени също ми хареса, но уви - нямаха право на грешка. Друг е въпросът дали точно тези двамата бяха за финал!

И искам да ви уверя, че клиентелата в ресторантите на шефовете им расте след подобен вид предаване, та не ги мислете тях. Харесвам ги много! bowuu

# 871
  • Велико Търново
Simple SmileЗа мен някои влагат повече емоции, отколкото е нужно.
Като цяло ми беше приятно да гледам този сезон, нямам съмнения в журито, вчера за финала за мен по-добре се представи Севда, да предпочитах я пред Евгени, имам някакво мнение за него, което няма смисъл да пиша, защото и да беше спечелил той, нямаше да ми е драма.
Нормално е в някаква степен любопитството към личния живот на участници и жури, грозно е когато лични неща, които те са споделили на всеослушание, после се използват срещу тях като някакви компромати.
Наясно съм, че масмедиите в голяма степен насадиха това у хората, и понякога на всеки може да се случи да се увлече, но предпочитам по светлата продуктивна и градивна страна на нещата.

Angun, не мисля че става въпрос за харесването и нехаресването, а по-скоро за запазване на добрия тон в комуникацията, без грубости, жълтини и вулгарностти.

П.с. Тъй като нищо човешко не ми е чуждо все пак Laughing, всичко казано по адрес на Мая не слагам към горната ми мисъл, даже и е малко.
Peace Съгласна съм напълно. Разбира се, че всеки има право да си изкаже мнението - било то позитивно или не, но квалификациите, обидните думи определям като "злобни", може и да не е точно определението, но определено не е "просто изказване на мнение" Naughty

# 872
Има разлика между това да не харесваш някого и това да му държиш сметка какво е правил в живота си. Безумни постове от рода на "тази магарица обиколи целия свят и сега се сети, че иска да става майка" или "защо досега не си е направила инвитро" говорят повече за нивото на тези които ги пускат тези коментари отколкото за Севда.
Ако не искаш да се коментира личния ти живот, не го споделяш публично. Съгласна съм, че репликите са малко груби, но е напълно нормално да се коментира факт, който е обявен в национален ефир... И не е ненормално да има и негативни коментари

# 873
Снощи не гледах, защото щом разбрах кой са финалистите, знаех кой ще е победителят. Та да ви питам какво толкова авторско може да има в един толкова обикновен десерт като чийзкейк?

# 874
  • Велико Търново
Аз изобщо не разбирам от кулинария, но чийзкейка, който аз познавам и съм яла, няма нищо общо с този на Севда - "деконструиран", нито съставът беше същият, който аз съм опитвала - та, може би, е вкарала свои идеи като съставки, презентация...Брауни-то също не е кой знае какъв десерт, но пък Евгени го беше направил много впечатляващо Peace

# 875
  • София-Младост
П.с. А какъв точно е бизнеса на Евгени
С био храни и био продукти.

# 876
# 877
Аспаргус, кой има най-много спечелени значки?

И какво значение има личният живот на участниците? Това е кулинарно шоу, не биг брадър.

Това, кой има най-много спечелени значки изобщо няма значение за мен.... Защото съм с особено мнение по отношение на представянето на Севда и решението МШ този сезон да бъде вегетарианец поради определени причини. А не си спомням да съм коментирала личния живот на Севда. Точно, защото това е кулинарно шоу и точно, защото през цялото време имах чувството, че гледам сълзлива телевизионна мелодрама.... И да, продължавам са интересувам дали има наистина ресторант, защото това е в противоречие с т.нар. хоби-готвач!
И не чакам журито от специалисти да ми определя мнението по даден въпрос. Вярно е, че не съм опитала. Но и вярно е, че тези помии на Севда НЕ ИСКАМ да ги опитвам. #Crazy

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 14:18 от Анонимен

# 878

най-много отлични чинии имала Севда  #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 newsm78 newsm78
Ние явно гледаме различни МШ. Че то на севда чиниите изглеждаха като помия, до полуфинала. На финала изглеждаха добре - факт. Но именно този факт е много озадачаващ за мен!

По време на състезанието се импровизира с презентация и с рецепта - Севда не се справяше с това.
На финала и рецепти и презентация са предварително подготвени и измислени. С чужда помощ естествено, нормално е да са толкова различни от всичко измислено от нея преди.

Съгласна, това мисля и аз! Но все пак нивото на Евгени в предишните епизоди и сега беше сравнително еднакво. А Севдето изведнъж "избухна"..... Затова трябва да се взема предвид и предишните изпълнения. Но като знам как всичко на Севда беше явление, събитие, шедьовър... с отвратителен вид, то няма смисъл и да коментирам тази възможност....

# 879
Това което написах вчера си важи и днес - всичко беше предрешено. Още вчера знаехме, че Севда е победител. За мен още от началото на сезона Евгени си е най-добрият и той трябваше да вземе наградата. Сега видях снимките на десертите - бисквитите на Севда са препечени. Жалко, много жалко. Повече нищо няма да пиша.

# 880
Така като гледам блатът на този "чийзкейк", наистина е изгорял. Виждам и по-различна презентация, но за мен една рецепта, за да е авторска трябва да си направил някакъв нов вид ястие, а не просто да презентираш различно. То по тази логика във почти всеки ресторант десертите им са авторски.

# 881
  • София
Напълно съм съгласна с мячик, този сезон е абсолютен провал. Аз се насилих да гледам в началото, но не издържах и спрях, влизам от време на време в темата и четейки отзивите не съжалявам.
Първият сезон беше доста приличен и се надявах втория да го надмине, а то какво стана. Третия въобще и няма да се опитвам да го гледам.

# 882
... Та да ви питам какво толкова авторско може да има в един толкова обикновен десерт като чийзкейк?
Авторското е, че беше разхвърляла по плочата куп храна Mr. Green
Да, изглеждаше много красиво, цветно, но и снощи, и сега, след като го поразгледах, ами извинете, но нещо не разбирам прехласването на журито пред поднесеното плато - попрегоряла бисквита, мацнато малко сладко, 2-3 плодчета, наоколо много големи шарени и едно червено топчища (с какво?) + парче сирене, което ми прилича на парче бри, купено от магазина, развито и направо пльокнато отстрани newsm78
Може би трябва да чуя пак обяснението й кое какво, на на вид десертът е наредени мноого неща под претенциозно име.
Браунито на Евгени може и да стоеше по-семпличко, но наистина имаше вид на вкусен десерт.

# 883
И аз сега се загледах в десертите. Ми как победи Севда точно с десерта си newsm78 На тоя черен фон никак не изглежда добре, бисквитата наистина е доста препечена. На Евгени чинията изглежда много по-добре. Според мен.

# 884
  • София
Помии, пумии, повръщано, веднъж ядено..... ето такива квалификации за чиниите на Севда много радват някои от пишещите тук и постоянно ги въртят. Груби са, злобни са, грозни са и са неуместни - биха били такива за която и да е чиния на който и да е от участниците в предаването.
А в случая с ястията на Севда са и крайно неподходящи и несправедливи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт