На море в Турция - тема 44

• 161 053
  • 787
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз реагирах на 8000-те хотела, защото често се споменава огрооооомното разнообразие от хотели. И казах по- горе защо - като си дадеш всички критерии и често ти остават 3-4 хотела, от които да избираш. Аз пиша отскоро тук, чета от миналата година. Това ми беше първата почивка в Анталия, изчетох всичко и навсякъде и Януари когато плащах Тюран даже не беше от фаворитите тук. Сега се върнах и си написах отзивите, оказа се, че има още хора, които са били там и се заформи разговор. Голяма драма е настанала. На мен даже тук ми си струват по- естествени коментарите, отколкото във ФБ, където определени хора направо са окупирали една от групите.
Те затова са я направили и затворена тази прослувата група във ФБ за Анталия Party. Сложили са си свои администратори. За да може да се пишат само "правилните" мнения от "правилните" хора. Ама все още има хора, които да им вярват. То проблема си е техен. И като си помислиш че тези хорица работят за едната заплата, пък се държат така все едно ТА е тяхна собственост чак жал да ти стане.... като Матросовци са hahaha
 Но кучетата си лаят керванът си върви. Светът е голям и шарен и който не го е разбрал си стои все там, на своето островче и мисли, че е цял континент Joy Joy Joy

# 256
Аз пък все избирам хотели, за които никой нищо не пише, има малко българи и мога да кажа, че са страхотни и си изкарваме перфектнооооо. И аз мисля, че се пише за хотели, които не са ми по джоба и се превъзнасят, но не ми пука. Никой не ме кара да съм в този форум.

# 257
  • София
Здравейте!
Включвам се с молба за съвет към хората, пътували с автобус до Анталия.
Колко часа се пътува? Виждам, че автобусната програма предлага повече дни като възможност.
Моля някой да сподели как е минало.
Досега съм пътувала все със самолет, но се чудя заради по-дългия престой дали да си го причиня  Laughing Laughing Laughing.
Благодаря  bouquet.

# 258
Здравейте!
Включвам се с молба за съвет към хората, пътували с автобус до Анталия.
Колко часа се пътува? Виждам, че автобусната програма предлага повече дни като възможност.
Моля някой да сподели как е минало.
Досега съм пътувала все със самолет, но се чудя заради по-дългия престой дали да си го причиня  Laughing Laughing Laughing.
Благодаря  bouquet.
Миналото лято пътувахме с автобус до Алания,която е най-отдалечената точка 17ч. от Варна.Пътя е много по-лек отколкото до Егейска Турция.Само магистрали и не се качваш на ферибот.За сметка на това пресичаш Истанбул и ако не попаднете в трафик всичко е ок.Не се колебайте ,по.добре повечко дни почивка!

# 259
  • Варна
Именно! Стига с тия 8000 хотела в Анталия. 8000, ама друг път. Българските агенции предлагат наааай-много 100 хотела. Като ги разпределиш по местоположение, после по ценови диапазон - като сложиш с деца или без, плаж или чакъл и ето ти ги 3-4 хотела, които минават през цедката. Какви проценти, какви глупости???

Е 8  000 са не само в Анталия ,а по цялото крайбрежие.Това за 3 - 4 хотела си е чиста глупост.И за задължителните български ТА също.Няколко пъти сме почивали отивайки на място и наемайки каквото ни хареса , веднъж в пансион  , веднъж в къща за гости , веднъж в частен апартамент просто питайки продавачката в супера на мястото което ни хареса , тя се обади на вуйчо си и наехме негов апартамент за гости.Сетне като бонус пазарувахме с огромно намаление в супера му Simple Smile , за някой зеленчуци даже 50%.На няколко пъти сме правили като Лункреция и си е така.Нашат формула на търсене на конкретна оферта е следната : избираме курорт , сетне в трипадвайзора , мамка.ру , tophotels.ru и още десетина сайта набелязваме десетина хотела , виждаме пакетна цена , пращаме мейли , говорим по телефона и все някъде се получава.Няколко пъти ползвахме ласт минит на www.procent.bg и грабо.
Много показателен пример е Гьокчеада.Всяко лято доста хиляди българи го посещават , предимно сърфисти и рибари.Там има някоко бг сърф училища , няма трансфери , инклузиви , хотели , всички пътуват с колите си , настанява се по къщи, бунгала , пансиони , хранят се където и както падне , риба и кюфтета по скарите.......

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 08:15 от peterky2002

# 260
  • До морето
Айде пак! Възможности винаги има, но трябва да намаш ограничения, нито финансови, нито с времето, нито с транспорта.
Казах вече, че това ни беше първата почивка в Турция ( изключвам ходенията като малка) и първата ни почивка с 2 деца, едното от които бебе. Вариантът ни беше единствено самолет, и дати определихме щото с деца като си трудно тръгваш от днес за утре. Като определихме датите, остана само 1 агенция, другите летят в събота. А сме с агенция щото сме за първи път и с малки деца и бла-бла, прочети пак горния ред. И бюджет определихме, че иначе за четирима ни цените варираха от 1000 до 7000 евро. После определих мястото, като се съобразявах да не е много дълъг трансфера с автобуса, гледах да има хубав плаж и най- вече да е ориентиран към деца. Ами 4 хотела ми останаха и от тях избирах, кое не е ясно и кое ти е пълна глупост????
Говорим за семейна ОИ почивка в Анталия със самолет, така че тръгванки на халосия и спане в бунгала, въобще не са предмет на този разговор. Иначе възможности много, на всеки се съобразявас различни неща, така че би било по- учтиво да не квалифицираме чуждото мнение като глупост.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 08:19 от Mariposa_Malva

# 261
  • Варна
Внучка ми проходи на годинка и 1 седмица на Гьокчеада докато майка и и баща и караха сърф.
6 души спяхме в апартамент за 30 евро/ден.Храната пак толкова , ако е на ресторант двойно.
1/2 милион бългри посещават Турция и Гърция всяко лято на почивка.Поне милион са посещенията за уикендите.По плажовете на Северна Гърция , Гокчеада  , лятото поне половината коли са български.По плажовете се чува основно българска реч , напоследък и румънска.Посред лято за Тасос и Гьокчеада почти никога не се хваща директно ферибот , колите са толкова много , че се чака опашка.Поне 1/3 са деца , бебета , кърмачета.
Нали е ясно , че вашето - 1 агенция , 1 самолет , 3-4 хотела е изключително частен случай.Извинявай че го квалифицирах като глупост , ама подобно ограничение при изключително голямото разнообразие на хиляди оферти което предлага Турция е просто неразгадаемо.Сигурно се дължи на пълна липса на опит , дано след 5- 10 посещения  хоризонтите ви значително да се разширят.
Целта на тои форум , поне както аз го разбирам , е да се пишат много лични впечатления за много дестинаций , хотели , храна , все повече възможности , а не всичко да се свива до 3-4 хотела .

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 09:43 от peterky2002

# 262
  • До морето
Офффф да, ок! Тесни са ни хоризонтите, критериите са ни силно занижени и нямаме опит. Въобще пълни аборигени сме, спи спокойно! Мойта почивка със сомолет е частен случай, а твоята проходила в Гьокчеада внучка е нещо напълно нормално и се случва на всеки втори. Разбира се че всичко е частен случай, аз се съобразявам с едно, ти сс друго, трети с трето. Но колкото повече съображения имаш, толкова повече филтри слагаш и опциите намаляват. Как по- ясно да го кажа, вече не знам. Ще прибавя и бедния речник там в списъка с тесните хоризонти.

# 263
  • София
Здравейте! Има ли някой в момента в Aquasis?

Аз се върнах днес, прекарахме много добре. Имам само дребни забележки, които в никакъв случай не попречиха на почивката ни. Личи си, че хотелът е нов - това го пиша и като положителна, и като отрицателна черта.

# 264
  • Варна
Офффф да, ок! Тесни са ни хоризонтите, критериите са ни силно занижени и нямаме опит.

Просто разкажи за твоята почивка .
 bouquet

# 265
  • Варна

Аз се върнах днес, прекарахме много добре. Имам само дребни забележки, които в никакъв случай не попречиха на почивката ни. Личи си, че хотелът е нов - това го пиша и като положителна, и като отрицателна черта.

Защо токова малко?
Пиши още , подробности.

# 266
  • София
Понеже вече доста се изписа, ама хайде да споделя и аз моите впечатления.

Като начало, за тези, които се притесняват, че е прекалено голо все още, хотелът от ден на ден става все по-зелен. Постоянно ръсят нова трева, поливат с маркуч и после пускат и пръскачките. Цветя вече име навсякъде.

Струва ми се постоянно ветровито - за една седмица нямаше нито един ден без вятър - от слаб, през умерен до силен, но никога липсващ. Предполагам това се дължи на изложението на хотела. Не е проблем в горещи дни, но все пак трябва да се има в предвид.

Водата в байсените е студена, поне за моя вкус. Най-студен е детският - там нова вода постоянно се излиза през помпите на пързалките и пръскачките, и е просто ледена. На децата не личи да им пречи, но можеше да се подгрява леко поне този басейн. Ще имам в предвид следващ път да търся именно това. Последните дни беше 38 градуса, не се дишаше навън, а водата пак си беше ледена. Иначе, хотелът има толкова много басейни и като площ, и като бройка, че е невъзможно да се препълнят. Свободни шезлонги винаги има, хората са спокойни и никой не става в 6 сутинта, за да си запази един. На обяд също - който си тръгва от басейна си взима и кърпата с него и освобождава шезлонгите.

Водните пързалки  работят от 10 до 12 и от 14 до 16ч, което донякъде е добре, за да може човек да откъсне децата оттам. Тук им давам един голям плюс, много се забавлявахме.

Хотелът има доста голяма заравнена плажна ивица , но само една част, примерно една трета е използваема към момента. Насипан е много фин пясък, както на брега, така и навътре във водата. В началото е много плитко, чак по-навътре става дълбоко. Шезлонги отново има достатъчно, както и чадъри. Предполагам, че са бързали да отворят хотела и в бъдеще ще насипят и остатъка от плажа. Има водни спортове, но цените ми се видяха доста солени - 45 евро за 15мин джет. Водните колела и канутата също са платени, което за първи път ми се случва.

Стаите са хубави, всичко е ново, но имат малко проблеми. Ние бяхме във фамилните къщички около басейна, на първия етаж с директен достъп до водата. Мога да кажа, че 2002 и 2003 са най-добрият избор, защото освен, че имат слънце следобед, само от тях се вижда морето. Всичко така е построено, че едните имат слънце сутрин, а другите - следобед. Препоръчвам вторите. Барът между тях е почти винаги празен - явно не им се разхожда на повечето хора чак дотам. На нас първо ни дадоха 2004, но следобяд съседите над нас успяха да ни наводнят толкова сериозно, че в банята капеше вода от целия таван, включително от лампите. Преместиха ни скорострелно в 2008, което се оказа голям късмет, защото е изнесена встрани и пред нея няма друга къща, което прави доста добър изгледа, пък слънцето грееше чак до залез. Не ми хареса, че климатикът в спалнята духа точно към леглото и го изключвахме нощем. Също така е много шумно, защото хората почват да се разхождат рано сутрин на път за ресторанта и никой не се съобразява, че още спиш. Чистачките мъкнат количките, които дрънчат безумно, а и голф количките, които карат или откарват хората с багажа издават отватително висок писукащ звук, когато дават на заден. Като допълнение да кажа, че имаше страшно много комари по стаите, вземети си репеленти. Определено нямат достатъчно персонал за чистене - нашата чистачка идваше чак в 14ч, като от сутринта я гледах как вършее сама и по другите къщи. След няколко скандала на рецепция, започна да идва в 10ч, като просто обърна реда на чистене - първо нашия блок от къщи, а после - другия. Така просто други хоре се озоваха в нашата позиция, да им се чисти стаята в часовете, когато всички бебета спят. Как се чисти иначе просто нямам думи - едно замазване с парцала и готово. А как се чисти терасата - гребва една кофа от басейна, лисва я на терасата и избутва всичко с една четка пак в басейна  ShockedЧаршафите и кърпите иначе ежедневно ги сменяха. Имам подозрения, че ние бяхме първите обитатели на тази къщичка, защото нощните лампи още бяша с навити шнурове, щипнати с пластмасов предпазител и дори не бяха включени в тока. Но може и да са ги донесли в последствие. Чехли имаше само във втората къща, както и тоалетни принадлежности. Така и не ги подновиха, когато ги изразходвахме.

Пристигнахме на полупразен хотел, а на тръгване колите на паркинга бяха тройно повече и нямаше място да влизат автбусите. Наложи се да разместват коли.

Стоно дълго, ще довърша по-късно за храната и др.

# 267
Привет на всички!  bouquet

Включвам се с питане и се извинявам много, ако не звучи особено умно, но опит нямам. Информацията навсякъде е обширна като море и от дни се "давя" в нея Simple Smile).
Имам доверие на форума и ми е нужно актуално мнение.
Преди време бях планирала почивката си на нашето Черноморие, получих хубави предложения в друга тема. Но впоследствие се ориентирах към турското крайбрежие. За пръв път ми е.

Имам нужда от мнение - как да започна. Кои агенции за автобусни почивки са надеждни към момента? Търся отзиви и попадам в стари теми, но дали добрите оценки все още са актуални?
Моля да ме ориентирате към агенция/ туроператор, предлагащи автобусна почивка в Турция.

Огледах също възможните дестинации. Все пак - кой от курортите е сравнително тих и зелен в сравнение с другите?

Отново се извинявам и благодаря!

# 268
  • София, България
Скрит текст:
Привет на всички!  bouquet

Включвам се с питане и се извинявам много, ако не звучи особено умно, но опит нямам. Информацията навсякъде е обширна като море и от дни се "давя" в нея Simple Smile).
Преди време бях планирала почивката си на нашето Черноморие, получих хубави предложения в друга тема. Но впоследствие се ориентирах към турското крайбрежие. За пръв път ми е.

Имам нужда от мнение - как да започна. Кои агенции за автобусни почивки са надеждни към момента? Търся отзиви и попадам в стари теми, но дали добрите оценки все още са актуални?
Моля да ме ориентирате към агенция/ туроператор, предлагащи автобусна почивка в Турция.

Огледах също възможните дестинации. Все пак - кой от курортите е сравнително тих и зелен в сравнение с другите?

Туристическите агенции, по азбучен ред, които аз проверявам:
Алфатур
Емералд
Турс Клуб
Ориент 99

За хотели нищо не мога да ти препоръчам има отзиви колкото искаш. За курортите си зависи колко пари можеш да отделиш, най-евтино е в Кушадасъ и Дидим.

Сега се сетих да кажа за Емералд, въпреки че избрахме тях заради цената, ми направи лошо впечатление отношението в офиса им, изобщо не бяха любезни, почувствах се малко все едно чакам пред гише на общината за документ. Питаха ме как искам да си получа ваучерите - на пощата или в офиса, не можело да реша по-късно, трябвало сега. И изобщо цялата процедура беше с едни каменни физиономии, може да е било заради ниската цена, не знам, но при еднакви цени, друг път, определено ще пробвам по-сърдечна агенция. В крайна сметка на почивка отиваш, резервираш, приповдигнато ти е... не знам, може да съм прекалено чувствителна, но така се почувствах.

Последна редакция: нд, 19 юни 2016, 11:45 от Мона Лиза

# 269
Скрит текст:
Привет на всички!  bouquet

Туристическите агенции, по азбучен ред, които аз проверявам:
Алфатур
Емералд
Турс Клуб
Ориент 99

За хотели нищо не мога да ти препоръчам има отзиви колкото искаш. За курортите си зависи колко пари можеш да отделиш, най-евтино е в Кушадасъ и Дидим.

Благодаря! Е, това вече е начало.
Да, хотел ще си избера без проблем.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт