На море в Турция - тема 44

• 161 138
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Ако дете ще пътува за Турция с баба си,какви документи са нужни. Предполагам пълномощно от родителите,но дали трябва да е преведено на турски?
Паспорт за детето и пълномощно от двамата родители /няма нужда да е преведено /

# 496
  • София
Ако дете ще пътува за Турция с баба си,какви документи са нужни. Предполагам пълномощно от родителите,но дали трябва да е преведено на турски?

Не е точно пълномощно, казва се декларация.Родителите попълват декларация и се подписват пред нотариус, че са съгласни детето им да пътува извън граница с еди кой си .Декларацията може да е от двамата, а може всеки един от двамата родители да даде отделна, от негово име декларация.Всеки нотариус е запознат с такъв тип декларации.Декларациите могат да са за конкретна държава, за конкретен период, с конкретна валидност...могат и да са по-общи.Не е необходим превод на друг език.Декларациите са необходими за пред българските гранични власти.Предполагам, че и детето и родителите са български граждани.

Заедно сме писали с mimi0585

# 497
Български граждани са, ще пътуват с нас на почивка но родителите не могат точно тогава и за това така.
Остава само да се разбера с агенцията утре,как да стане с резервацията точно. Надявам се,че мяма да има проблеми,и да могат да добавят детето към нашата резервация.

# 498
За декларацията-не  е необходимо да пише с кого ще пътува.Ще пътува извън страната самостоятелно.Да не се пише № на паспорта ,а само данните от акта за раждане -за да е безсрочно пълномощното.Иначе при всяка смяна на паспорта трябва да се вади ново пълномощно.Аз пътувам с внука вече 6г.с такава декларация и не сме имали никакви проблеми.

# 499
  • EU
Момичета, понеже не  намирам отзиви във форума за Vera Miramar Bodrum, моля ако някой е почивал да сподели впечатления  Praynig

# 500
Ич не ме страх, направих си резервация, писна ми Гърция.

# 501
  • sofia
Annna1, много правилно си постъпила, няма от какво да те е страх. Да си изкарате страхотно!

# 502
  • София, България
Annna1, много правилно си постъпила, няма от какво да те е страх. Да си изкарате страхотно!

Наистина по курортите е много, много, много спокойно. То и хора няма, така че надали е оферта някой да се взриви там. В Истанбул не бих отишла сега, страх си ме е ... иначе ако има кой да плаща, заминавам отново веднага за морето.

Сетих се да споделя, нали бяхме в Дидим по времето на атентата в Истанбул, роднините на ММ като се върнахме му звъняха все едно съм го завела на екскурзия в Сирия, с включена обиколка на щабквартирата на Ислямска държава. Една седмица го питаха как е, все едно е оцелял на косъм!!!  newsm61

# 503
  • Варна
Цитат
Една седмица го питаха как е, все едно е оцелял на косъм!!!

Защото излишно се насажда страх в хората,най-вече медиите,а реалността е съвсем друга  Peace

# 504
Цитат
Една седмица го питаха как е, все едно е оцелял на косъм!!!

Защото излишно се насажда страх в хората,най-вече медиите,а реалността е съвсем друга  Peace
Абе да ти кажа страшничко си е било, нали имаше едни варненци на летището в Истанбул. Жената е майка на дете от класа на синът ми,и точно петъка след инцидента бяхме канени на гости в тях.Та от първа ръка чухме разказа,на мен ми настръхна кожата.Обаче тя е от тези супер оптимисти,дори намери смешният момент в цялата история.
Но едно е да си на метри от случката,друго на лешпер парти в Дидим Laughing

# 505
  • Варна
Така е,Монкс,мен също ще ме е страх,не съм идиот,но когато се замислиш реално това си е мал шанс.

Едно не мога да схвана,защо медиите лъжат така безочливо и буквално психират хората,същото беше и миналата година с Египет.Дават по новините за атентат в Египет,правят една луда психо атака на хората,ММ ми звъни и вика гледай кво става там,имам познат,който работи в Тез Тур,на който звъннах в момента на излъчването на репортажа и той каза,че българските туристи в този момент спокойно  си пекат дупетата на плажа.Разговарял с колега,който е бил с туристите там.Е не е нормално това.

А и колко туристи се прибраха от почивка,никой,ама никой не написа ,че има проблем и в момента имам приятели в Белек,е за завиждане са Grinning

# 506
  • Paradise
"Турските власти разчитат, че тази година страната ще бъде посетена от около 1 млн. туристи от Русия, а от следващата година разчитат да достигнат предишните показатели, заяви министърът на културата и туризма на Турция Наби Авджи"

"По-рано в понеделник от Асоциацията на туроператорите в Русия заявиха, че чартърните полети между Русия и Турция ще започнат най-рано след две седмици."

http://svetoven.pogled.info/news/75277/Ankara-Turtsiya-ochakva-t … turisti-ot-Rusiya

# 507
Да си кажа често,не ми дрем е дали братушките ще почиват в Турция или не. За мен,като човек работил /и в момента също/ дълго време по нашето северно черноморие,те не са от най възпитаните и спокойни туристи.
Една група шумни руснаци,може да скапе почивката на половин хотел. Предпочитам да ги избягвам доколкото мога, а дали те ще летуват или не на турска територия лично мен/а вероятно и много от вас/ няма да ме спре да избирам Турция.
Цялото ни семейсто очаква почивката с огромно нетърпение,смятаме да и се насладим на макс,както постъпиха много хора от тази тема.

# 508
Да си кажа често,не ми дрем е дали братушките ще почиват в Турция или не. За мен,като човек работил /и в момента също/ дълго време по нашето северно черноморие,те не са от най възпитаните и спокойни туристи.
Една група шумни руснаци,може да скапе почивката на половин хотел. Предпочитам да ги избягвам доколкото мога, а дали те ще летуват или не на турска територия лично мен/а вероятно и много от вас/ няма да ме спре да избирам Турция.
Цялото ни семейсто очаква почивката с огромно нетърпение,смятаме да и се насладим на макс,както постъпиха много хора от тази тема.
За четири годишен опит в Турция не сме имали проблеми с руснаците или с други националности. Но разбирам колко е важно да си прочетеш отзивите за избрания хотел, та след това да няма: "Защо туристическата агенция ми го продаде?" Въобще се чудя как при толкова информация в нета толкова много хора въобще не си правят труда да почетат и да видят къде отиват. Аз основно чета в Трипадвайзър и се ориентирам достатъчно с какво ще направя компромис като избирам определен хотел.

# 509
  • Варна
И аз не съм фен на братушките,много нагли същества са,опитвам се да ги избягвам.
В Делфина беше фул с руснаци,така истерично крещяха по басейните,че можеха да бият циганките по гласовитост,добре,че благодарение на агентката ми бяхме в "Лагуна" и като ми писнеше имаше къде да се скрия от тях.
Корк,не се учудвай,ММ не можеш го накара да рови и чете,ако не съм аз сигурно щеше да е противник на почивките в Турция,а и има много хора,които тръгват и не искат да знаят къде отиват.

Също за добра ориентация са клипчетата в тубата или бокса,но не тези с цел реклама,а от туристи,дават идеална представа.Друго,което е важно,когато си избера хотел разглеждам и самата страница,защото там най-добре се виждат стаите,обикновенно по клипове и снимки рекламират скъпите стаи и когато отидеш в хотела,хоп изненада Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт