На море в Гърция 2016 - III

• 132 292
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, помогнете ми с някаква идея, че съм пред нервна криза. В събота заминаваме за Тасос. С моя приятел и едно приятелско семейство с детенце на 6 годинки. Аз съм била там миналата година и сега е голямо вълнение къде ще ги водя. Направих списък с мест, плажове, хотел съм запазила месеци по-рано от booking.com, където съм Genius потребител уж с преференции. Всеки ден ме бомбандират с мейли как ваканцията ми наближава, колко дни остават, да видя хотела, околията, бля бля. И вчера получавам мейл, че резервацията ми е отменена. Аз бях в шок, понеже всичко е готово за тръгване. В хотела звъннах, имаше само една възрастна дама, собстченичката, която не искаше да говори английски, каза да се обадя сутринта. Часове наред на някакви номера се опитвах да звъня на booking, накрая успях с триста зора да се свържа и ми обясниха, че картата, с=която преди н-години съм регистрирала е изтекла. Хотела се плаща на място, аз затова съм спокойна. Но те имали някаква политика, по която по всяко време можели да вземат 20%, видяли, че има проблем с картата и няма да се обадят или да пишат, при положение че няколко мейла пратих, да потрърдя че пристигаме, те директно са ме отрязали. В момента на Тасос е пълно. Отпуската тръгва да тече от събота. НЕ знам какво да правя и най-вече не се побирам в кожата си заради приятелите, които също прецаквам по този начин... Дайте ми идея как да постъпя? booking казват, че нищо не могат да направят, при тях резервацията е канселирана и единственото, което могат е да звъннат на хотела и да "помолят да направят компромис". Аз не виждам какъв компромс, след като аз като клиент нямах дори шанс да разбера, че има проблем. Имам няколко сметки с интернет банкиране и мога да преведа пари по всяко време.  Cry

# 706
  • София
Захир, моят случай с букинг е подобен. Направих резервация, изпратиха ми потвърждение, пин код...всичко точно. След 5-6 дни преглеждам пощата си и виждам писмо от хотела, в което пише,че нямат свободна стая за този период и анулираТ резервацията. Побеснях просто от яд. Звъннах в хотела, по говорих си на висок тон със собственика и след четири последващи мои обаждания ми резервира стая за други дати. Сега тръпна, защото се притеснявам, че може да заминем, а стая да няма. До сега подобно нещо с букинг не ми се беше случвало.

# 707
Захир, от хотелът какво казват, не могат ли да ви настанят? Много кофти случай. Ти на Тасос ли държиш да сте?

# 708
  • София
Aйде и аз да оплюя букинг. Имах резервация от април за една вила в Родос без предварително плащане и с право на канселиране 2 седмици преди началната дата, която е от началото на септември. И реших да разгледам тази вила и в други сайтове дали се предлага и на каква цена. Виждам я аз в още 2-3 сайта, но там излиза календар със заетостта ѝ. И какво да видя - 2-3 дни преди и след нашия престой вилата заета. Отначало си викам, ами какво случва се някой да си наеме вила за 2 дни, но все ме гризе нещо отвътре да проверя какво се случва. И реших да пиша през букинг на собствениците, някакви въпроси им зададох. След което от вилата ми отговарят, че те не са уведомени от букинг за моята резервация и вилата е ангажирана по това време от други хора. А от тъпия букинг получавам само някакво кратко съобщение, но след като вече съм писала до вилата, че искането ми не може да бъде изпълнено - нито се казва кое искане (може да е примерно искане за късно освобождаване  newsm78), резервацията си ми седи. После като се опитах да доизясня със собственичката какво се случва, тя ми пише - сами си канселирайте резервацията, защото иначе от средата на август вече има неустойка за отмяна на резервацията. Баси наглостта  Twisted Evil Представям си какво можеше да се случи, ако не се бях поразтърсила и не ме гризяха съмнения. Можеше да се изтърсим на Родос с цялото домочадие и да се окаже, че няма къде да се настаним. Такава безотговорност и пълно безхаберие не съм очаквала от реномиран сайт...Много искам да кажа, че вече не бих ги ползвала, обаче ми дават най-добри цени за едни и същи места в сравнение с други.

# 709

Лас Вегас,
сподели повече - къде на Тасос, на кой плаж, какъв е плажът и пр.
 Peace
Бяхме на Тасос - Скала Потамия. Плажът е доста дълъг, ние се намирахме в югоизточния му край, до пристанището. Плажът е широк, покрит с много ситен пясък - като брашно - което го прави и малко твърд. Водата е кристална и доста навътре е много плитко. Няма камъни, таралежи и дори миди. Казвам го, защото сме с две малки деца.
Тихо и спокойно, беше пълно основно с румънци - възрастни и с малки деца. За млади и влюбени може би ще е скучно. На нас много ни хареса и добре си починахме. Цените са леко завишени от миналата година, но не драстично. За две стаи, с две тераси и кухненско боксче плащахме 50 евро - четири души сме.
Ако има нещо, което ви интересува - питайте!

# 710
  • София
Ани, градчета подходящи като за вашите изисквания заедно с хубави плажовете има на последния най-западен пръст на Пелопонес. Аз много харесах Пилос без да съм слизала до Метони и Корони с техните плажове. До Пилос е Войдокилия и още един по-непознат плаж наречен Златни пясъци. Той е точно в залива Наварино и затова няма вълни. Пилос е сравнително голямо с всичко необходимо. На Войдокилия е забранено за чадъри и т.н. защото имаше гнезда на Карета Карета. Над Войдокилия започва плажът пред доста луксозния хотелски комплекс Наварино. Едър пясък, който не полепва, дълбоко и вълнисто.

Под Нафплио има един-два пясъчни плажа и няколко с камъни. Ако те интересуват ще ги напиша.
Много благодаря! Честно казано още се опитвам да се ориентирам за Пелопонес, много ми е непознато и чета предишни мнения из темата. Със сигурност въпроси ще има. Щом Пилос е добра отправна точка, може първата част от пътуването да бъде там или пък втората половина, за да сме по-близо до БГ. Пътя едва ли ще го разделяме - двама шофьори сме.

# 711
Booking бяха много нагли, не съм го очаквала от тях. След безброй опити да се свържа, мейли и какво ли не, накрая успях на някакъв английски номер (само мога да гадая каква сметка ще ми дойде този месец). Те само констатираха канселацията. Аз ги питам, в крайна сметка.. след като те нищо не могат да направят, за какво реално аз ги ползвам като букинг агент?! Майка ми говори гръцки, след още няколко разговора с хотела и казали, ми..какво да направим, дали сме всички стаи, оправяйте се..  #Crazy От хотела казват, че Booking ме били предупредили преди 1 месец, което НЕ е вярно.  ooooh! Първо, искаме Тасос, настроили сме се, приятелите ми толкова се вълнуваха.. Ако не си бях отворила мейла, щяхме да се тръснем там и да останем на улицата.
Цяла сутрин пускам мейли, сигурно 40-50 запитвания съм направила. Славабоги намерих някаква жена, не-гъркиня, която има доста имоти на острова. Предложи ми този апартамент http://www.thassos-holiday-rentals.com/en/mpivas-28 Той е на 10 мин от центъра на Тасос, напълно оборудван. Цената е малко по-висока от хотела, който ни прецака, ама здраве да е.
Колко нерви изхабих от вчера, само аз и знам. Направо идеята, че провалям отпуската на няколко човека ме побърка!

# 712
На мен също ми канселираха резервацията от Букинг, но получих имейл предния ден - че имам 24 часа да въведа валидна карта. Проспах го и са канселирали. Провери си папки Junk/Spam, може и там да е отишъл.

Букинг са само посредници, не очаквайте да ви защитават правата като туристическа агенция. Особено ако няма финансови последствия (дръпната сума, пък отказана резервяция) едва ли нещо могат да направят. Това, че някой се е регистрирал там, не значи че е благонадежден. Peace

# 713
Не искам да защитавам Букинг, но наистина изпращат мейли когато има проблем с картата. Вижте си в джънка. На мен постоянно ми се случва когато или е изтекла картата, или няма лимит. В случая проблема е при вас. Картата служи за гаранция дори и да няма предплащане. Дори могат да блокират част от сумата.
В случая на Дечи букинг не че има вина, но поне могат да вземат по активна позиция. Аз имах такъв случай и абсолютно нищо не направиха.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 11:27 от Анонимен

# 714
Захира, браво, че си намерила и ще се осъществи желаната ти почивка.
Абе, не съм им вече фен и аз на Букинг, години наред сме ги ползвали, но особено за Гърция, след като харесаме нещо звъним на място и в повечето случаи ни дават по добра цена. Ей сега последно миналата седмица ви казах, че бяхме в едни страхотни вили в Ираклица, гледах ги за септември и Букинг ги дава 160 евро на вечер, а някаква си страница във Фейса ми дава цена 140 евро! Разликата си е осезаема. Не знам какво би било да ми се прецака почивка на хиляди километри!
 Не всеки е запознат с детайли с тяхната политика, в крайна сметка клиента влиза и търси услуга!

# 715
  • София
На едно място, на което ходихме миналата година, собственикът изрично ме помоли, ако идваме пак да му се обадя директно и ще ми даде по-добре цена, а не да правя резервация през букинг. То е ясно, че взимат процент за услугата си като посредник. Иначе не съм имала проблеми и с резервациите през букинг. Разбира се, винаги изчаквам потвърдителен мейл от собственика и не разчитам, че имаме резервация само от автоматичния отговор от букинг.
А иначе и съвсем не през букинг, в Турция, ми се е случвало след като сме отишли вече на мястото, с резервация от няколко месеца предварително, в 5 звезден хотел на AI, да ми заявят с цялата си наглост, че свободни стаи нямат и ако сме искали можели да ни настанят 2 семейства заедно (бяхме заедно с приятели) в по-голяма стая  #2gunfire

# 716
  • София
Rado Rockk искам да попитам много ли е пълно в Парга? Има ли много хора по плажовете, че и ние скоро заминаваме?
Събота и неделя си е бая народ.В самата Парга си е навалица денонощно но при тези тесни улички и сокаци е разбираемо. От плажовете по населени са Крионери(централния) и Писо Крионери. На Валтос си има бая народ ама той е доста голям и има място за всички. Луца Врахос е много голям и хората са малко на Амудя също

# 717
и ми обясниха, че картата, с=която преди н-години съм регистрирала е изтекла.
Абе букинг не са цвете за мирисане, както всяка голяма корпорация, обаче в процеса на резервация се изисква от теб да изпишеш валидността на картата заедно с номера.
Освен ако не е била една от онези резервации, за които въобще не се изисква кредитна карта за гарантиране (има такива хотели доста, особено на местата, където се приема само кеш за плащане).

Радвам се, че сте успели все пак да разрешите проблема и заминавате по план.

Иначе е нормално при личен контакт малките хотели да дават по-ниска цена от букинг, комисионата е 20%. Обаче невинаги е така, има много, които чарджват еднакво на букинг и на живо, а понякога се получават и по-ниски цени през системата.
Освен това подобни резервационни системи са незаменими, когато трябва да букнеш в последния момент или за 1 или 2 нощувки, аз имам 6 хотела на последното двуседмично пътуване и ако трябваше с всичките да осъществя контакт... трудничко би станало.

А в случая на Dechy явно става въпрос за недобросъвестен хотелиер (както почти винаги всъщност), друг е въпросът, че букинг с голямата комисиона, която взимат, биха могли да защитават правата на клиентите си и по-добре. То всичко е по-добре от хич.

# 718
  • София
Явно букинг трябва да променят нещо в политиката си и в методите си на работа. Например да изискват от собственика на хотела да изпраща потвърждение след направена резервация до клиента и до сайта примерно до 24 часа след направена резервация и съответно да прилагат някакви санкции при липсата ѝ. Ама коя съм аз да им отварям очите. Достатъчно голям посредник са, с достатъчно на брой служители, за да преценят, че като имат такива случаи, трябва да вземат мерки.
Лично аз вече смятам като направя резервация през букинг, веднага да пиша на собственика за потвърждение.

# 719
Привет, момичета!

Спонтанно решихме да отидем за събота и неделя в Гърция - тази събота и неделя : Grinning.
Кое местенце бихте ми препоръчали - да е близо, приятно, да има хубав плаж и таверни  Grinning.

Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт