НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 448
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • На брега на реката
Благодаря ви момичета. Дано всичко е наред.

# 211
  • Балчик
Едва ли ще се види, семейството не ползва интернет. С родители няма да говоря, не ми е работа да се меся в начина им на хранене. Непоискани съвети не давам. Тяхна работа с какво се хранят.

# 212
Преди време приеха една наредба за храненето в детските градини и училищата и по мои спомени, забраниха бялото брашно. Това изобщо не се спазва. Не знам правят ли се проверки.
При едно и също хранене, ние със сестра ми в детството бяхме - едната дебела, другата болезнено кльощава. И беше смешно, когато педиатърът съветваше майка да подложи едното на диета, а другото да го храни по-добре.
Ролята на училището е и да възпитава. Не можеш да кажеш на децата да не ядат въглехидрати, но пък е лесно да се обясни, че някои въглехидрати са вредни. Без да се почва с нещо от сорта - " еди кой си много си дебел", защото децата са чувствителни и не се знае това какъв ефект ще има. 

# 213
  • София
От Асоциация Активни потребители са правили тестове на майонези от магазините. В голяма част от тях нямало никакви яйца. По този повод сутринта Донка Байкова бе в студиото на Нова ТВ и обясняваше, че ако човек яде много майонеза, ще надебелее, ще си докара метаболитни проблеми и т.н.
Не слушах повече.

# 214
Тези дни попаднах на една книга, "Кодът на младостта", от семейство лекари.Хареса ми, успях да я прехвърля набързо по диагонал, но в основни линии-минимум въглехидрати, повечко мазнини и протеин за "строителство".    Simple Smile
Впечатли ме едно изречение, ще цитирам по памет:
"Да препоръчваш на диабетик въглехидрати, е все едно да препоръчаш на алкохолик по 2-3 питиета дневно и да се надяваш да се излекува."

Пп:Изтървах снимката на Джема......     Laughing

Майонеза от години не съм купувала, ядем само домашна.Макар че то и без изследвания е ясно, че фабричен продукт няма как да е добър.

Моят домашен сладолед е от животинска сметана и добавки, различни всеки път:кокосова сметана/яйца/разтопен черен шоколад/какао/плод.Подсладен със стевия.Но пак не е ежедневен десерт, влиза в графа "качествено удоволствие" и е горе долу 1 път седмично.
Апропо, и фабричните сладоледи вече не са от мляко и сметана.Само като почна да чета няколкото реда съставки и ми се отщява дори да опитам.    Laughing

# 215
Поздравления и от мен за Джема, особено защото тя пребори и опасно за здравето състояние с НВ ВМ. Едно от първите неща, които забелязах, когато го почнах и писах тук за това няколко пъти, беше чисто козметично освежаване на лицето и въобще цялостно. Бих написала и "подмладяване" , ама всички вкупом ще викнат:"Ще ти се!"  Joy Но както и да го наречем, е много приятен и за мен даже малко неочакван бонус към всички останали ползи.

# 216
  • София
От Асоциация Активни потребители са правили тестове на майонези от магазините. В голяма част от тях нямало никакви яйца. По този повод сутринта Донка Байкова бе в студиото на Нова ТВ и обясняваше, че ако човек яде много майонеза, ще надебелее, ще си докара метаболитни проблеми и т.н.
Не слушах повече.
Това доста го раздухаха, както беше с млечните.....не им е чиста работата. И как нито една чужда марка не са тествали  Thinking

# 217
  • София
Акцентът на поста ми бе към коментарите на Байкова. Явно не съм се изразила ясно. Peace

# 218
  • София
Акцентът на поста ми бе към коментарите на Байкова. Явно не съм се изразила ясно. Peace
Все едно, ползвах ти го да се възмутя и за другото  Peace А Байкова е права в случая с нишестяната майонеза  Laughing

# 219
Аз в случая съм съгласна с Байкова. Как да не се развият метаболитни проблеми с продукт от над 60% вода и 20 грама нишесте и захар  Mr. Green Че и без яйца.

Нормално е да не се тества според мен чужда майонеза. Впрочем аз, ако купувам, само белгийска купувам  Peace

# 220
Девойки, да се похваля. Аз, дето винаги съм си пила кафето с много захар, по ваша препоръка от вчера го пия без захар въобще, само с лъжичка кокосово масло и малко пълномаслено мляко, и да си кажа -  не страдам. Толкова собствени догми си разбих за няколко дена - че без хляб не мога, че без млечен шоколад не мога - че се изумявам сама на себе си!

Искам да попитам, че търсих в интернет, но не можах да намеря информация - има ли неблагоприятен ефект този начин на хранене при хиперфункция на щитовидната жлеза? Аз съм с хиперфункция, макар че последните години хормоналните резултати са в норма. Имам няколко възелчета, малки. Вчера и оня ден много ме болеше гушата, но не знам дали има връзка с промяната на храненето, или от стреса в работата.
Благодаря предварително!

# 221
  • София
Вив, извини ме, ако си ми отговорила, но не съм видяла ...  Embarassed

Малко по-напред питах, дали ако се слага сода при пърженето на дроба, преди това пак трябва да се кисне в нещо? Или измиваш, режеш и пържиш със сода?

# 222
Gifty,  бравос!
Все така с хубави неща да се изумяваш.
/на мен например ми беше супер кеф и когато намалих драстично солта, като започнах да слагам повече подправки. Онзи ден направих невероятно разкошни яйца с тиквички, чушка,  пръжнати в кокосово масло, а като сос нещо си забърках босилек, копър, авокадо и сирене . Ухаеше ммммммммм  Crazy И като видях един от сътрапезниците ми как си донесе солта и соевия сос, за да ръси по произведението ми, направо  ми идеше да гооооо  #2gunfire  /

За режима - не мисля, че ще има неблагоприятен ефект, той като цяло е здравословен, та не виждам как ще ти повлияе зле.  Peace

# 223
Солима, не съм Вив, обаче правя дроба точно по тоя начин и нищо не кисна - режа, масло в тигана и поръсвам с 1/2 ч.л. сода, после пържа и това е. Страхотен става и нещо друго забелязах също - обикновено, като задушавам така дроб в масло, остава много "тиня" от съсирена кръв в тигана. сега - нищо! Чисто! А самият дроб е с много нежна консистенция, крехък и мноого вкусен. Чудих се много кое точно от содата го прави такъв... newsm78, но е супер!

# 224
  • София
Sagitta16Hug

Общи условия

Активация на акаунт