НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 402
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Страхотни сте, много благодаря за всички рецепти на крем-карамел Simple Smile

# 256
  • Бургас
Току що го сложих във фурната крем - карамела, Яйцата явно са били големи, защото излязоха 25 чашки.

# 257
Днес хапнах мусака от спанак и ориз, мама е на гости и ми наготви, та я уважих:) От месеци не съм яла ориз, нямах неприятни реакции, като подуване или тежест, дали не съм повкарала в релси ИР? Преди не се чувствах ОК след такова ястие.
Някой напред спомена, че на организма са нужни 6 месеца, за да превключи на използване на мазнини за енергия, къде мога да прочета повече по този въпрос, стана ми интересно.

# 258
  • София
Аз правих на домашните мъже пълнени чушки с кайма и ориз. Ядох от тях и имах неприятни стомашни болки.
С глутен нямам проблем, но задържам вода.

Свалила съм два номера дрехи. Извадих някои 'слаби' летни парцали. Още съвсем малко остава. Mr. Green

# 259
Току що го сложих във фурната крем - карамела, Яйцата явно са били големи, защото излязоха 25 чашки.

25, лееелее Laughing

# 260
  • ES
..
Някой напред спомена, че на организма са нужни 6 месеца, за да превключи на използване на мазнини за енергия, къде мога да прочета повече по този въпрос, стана ми интересно.
И аз така  Peace

# 261
Змийке, а снимки кога!? Simple Smile))

# 262
  • София
Змийке, а снимки кога!? Simple Smile))
Скоро. Но не бих показала снимки от дебелия период. Само нови.
Очите ми отново са големи Mr. Green

# 263
Хахах, и моите и моите:))  интересно, че другаде се смалявам, но гърдите са си ОК, не съм сменяла сутиена:) Талията малко се позагуби сякаш, защото от ханша най- много свалих. Сега съм 90 бюст, 67 талия, 88 ханш. 56.5 кг, но изглеждам определено по малко.

# 264
http://lichentrenior.com/visoko-mazninno-nisko-vaglehidratno-hranene-vm-nvh/

Бяха цитирали спайдър-спорт. Ето това е статията Simple Smile

# 265
  • Варна
Относно адаптацията... ето и форума на източника. Страхотни са понеже са подбрали информация събирана с години в този им раздел на spider sport.
http://spidersport.com/forum/viewforum.php?f=4&topicdays=0&start=0

Намерих и точния източник: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5476
"Това, което е критично важно да разберете е че гориме ли повече мазнини, гориме по-малко въглехидрати. Обратното е също вярно. Тялото е така измислено от майката природа, че консумирането на въглехидрати пречи да харчим 100% от енергията от мазнини, и ни кара да гориме само 60-80% от мазнини. Парадоксът е че консумирането на въгл. хем не може да изтласка метаболизма в посока повече от 30% от горивото да идва от въгл., хем подтиска производството на ензими за горене на мазнини. Резултатът е, че се ограбваме от енергия. Какъв е тогава нашият съвет? Ограничете въгл. за сметка на мазнините. Тогава тялото ви започва да произвежда ензими, които да превръщат мазнините в енергия. Колко време трябва да се храните така за да достигнете максималните стойности на тези ензими? От 2 до 6 месеца. Това е дълъг период от време, но усилията си струват. То е същото като алкохола. Трябват няколко месеца яко пиене, ако искате да произвеждате много ензими, които разграждат алкохола. Чак след няколко месеца поркане ще можете да си правите спокойно по бутилка водкаSmile "

# 266
И как ги разбраха тези проценти и месеци? Въглехидрати се образуват и от протеини,така че е малко сложно при смесено хранене да се каже кое кога от къде е дошло.Отделно,че жлезите с вътрешна секреция основна  много активна роля в метаболизма.Една да е разбутана и се отразява на останалите.При жените е много по-сложно заради многократно по-голяма уязвимост заради месечния цикъл и щитовидната.Всички знаем как мъжете отслабват и какъв е зор при дамите.

# 267
Момичета, ядете ли мазни меса в това топло време?
Аз мисля да мина на салати със сирена, кашкавал и пържени яйца за лятото, като включа отвреме навреме и риба. Голяма жега е и не ми се ще да се навъртам около печката или фурната. Много е топло.  Rolling Eyes

# 268
И на мен не ми върви с месото последните, да кажем, 2 седмици. Единствено от домашното агнешко не ми се повдига. Ям яйца, салати със зехтин, извара и някоя друга шепа ядки. Соля много, ама и пия много вода, добре се чувствам.

# 269
  • Варна
liola ... искаш да кажеш, че излишния белтък минава през глюконеогенеза, за това и е възможно да караме под 15%В, ако завишим протеините. Мазнините си остават около 70%, за това и те са основен източник. Това е което знам изчитайки нужна информация обоснована с клинични изследвания. Дано не съм се подвела с нещо.

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 13:12 от Flepsko

Общи условия

Активация на акаунт