НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

  • 105 353
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 156
Здравейте, и аз да се похваля. Днес ми е първи ден във " Въглехидратна Италия" - уплаших тия около мен. Вечеря- пет варени яйца, луканкови пръчици и две консерви риба тон. Момичетата около мен на диета- половин чиния ризото и били нахранени. Аз им се хилех мазно( съвсем буквално) и си ядах като човек. Simple Smile Е и чаша бяло вино, ама все пак съм в Италия. Wink

# 346
  • Мнения: 810
И аз като девойките от по-горните постове - откакто започнах да опитвам да се храня по този начин, започнах да се вглеждам в количките на другите в супермаркета и да се чудя на техния избор. Но като се сетя, и аз допреди 2 седмици бях така. Сега ми става лошо като погледна чипсове и бисквити всякакви, втелясвам се в четене на нутриенти на опаковките. Имам дълъг път да извървя, разбира се, още съм неориентирана, но важното е, че съм поела в правилната посока.
Девойки, да препоръчате някой апп за НВ-ВМХ? Аз имам само някакъв -  myfitnesspal, и в него следя калориите, които консумирам. Обаче този апп не е ориентиран към НВ-ВМХ

# 347
  • Бургас
  • Мнения: 7 661
Реших, че може да е липса на вит Д и започнах да пия, оправиха се за кратко и сега пак... Дайте някаква идея, моля  Praynig


Пробвай с В комплекс, на мен така ми се оправят или като цяло някакви добри витамини с включен В комплекс.

# 348
  • Мнения: 13 342
Италия е въглехидратна само в Америка.

# 349
  • Мнения: 2 127
Здравейте, и аз да се похваля. Днес ми е първи ден във " Въглехидратна Италия" - уплаших тия около мен. Вечеря- пет варени яйца, луканкови пръчици и две консерви риба тон. Момичетата около мен на диета- половин чиния ризото и били нахранени. Аз им се хилех мазно( съвсем буквално) и си ядах като човек. Simple Smile Е и чаша бяло вино, ама все пак съм в Италия. Wink
А това от какъв зор?

# 350
  • ES
  • Мнения: 2 191
Специалист мисля, че не мога да сменя, но той и предния се държеше така с мен, аз за това спрях да ходя. Че беше един млад и симпатичен, още повече ме беше срам. Но явно такава им е тактиката за такива като мен, безволеви.
И аз много съм променила пзаруването си, че се опитвам и на семейството си да влияя. Синът ми от кога ме е заврънкал за сладолед, има един син с маршмшлоузчета вътре. Викам му ако знаеш, че в тази синя паста има само боя и аромати, даже и нормално мляко няма. И врънка врънка, па си хапне плод.

# 351
  • Мнения: 1 775
Италия е въглехидратна само в Америка.



И тук не й ли се носи същата слава? Или нещо друго имаш предвид?

# 352
  • Мнения: 435
И аз се заглеждам в магазина към десетките метри захарна и нишестена храна на гондолите - като почнеш бисквити, шоколади, десертчета, бонбони, после брашна, ориз, макарони, фиде, чипсове, хляб, после газирани напитки със захар, ехехе...на практика 80-90% от площта на всеки магазин е заета от тези храни. Скромни 1-2м за яйца и масло общо, един щанд за месо, 1м щанд за риба максимум и също малко място за зеленчук.
Много обаче за алкохол. При такова положение количките с покупки ще имат същото съотношение - 90% към 10% в полза на ВХ.

# 353
  • Мнения: 398
gery_to пробвайте да правите домашен, не е задължително да купувате от домашните машини, просто да си сложиш естествени съставки, даже може да орежеш захарта. хем детето да е доволно, хем една идея по-безвредно Simple Smile . Пък и ако го свикнеш сам да си го прави... Wink

# 354
  • София
  • Мнения: 557
Аз си правя сладолед без машина от замразени банани, ягоди и кис. мляко/крема сирене.
Обелвам бананите. Трябва да са добре узрели. Нарязвам на парчета от 2 см. Замразявам ги. Ягодите по същия начин. Тях не ги режа дори. Става и с готови замразени ягоди.
Вадя ги от фризера, оставям на стайна температура ок. 10 мин. да се отпуснат малко, слагам в кухненския робот с ножа и пускам на бавна скорост, докато се раздробят. След това добавям ок. 2 с.л. мляко/крема сирене и разбивам, докато стане хомогенна смес. Може да се добавят фурми за повече сладост, но няма нужда според мен. Количеството мляко зависи от количеството на другите плодове.

Сместа може да се замразява повторно. Просто трябва да се изчака да се поотпусне малко на стайна температура, преди да се сипва.

Мисля тези дни да пробвам с череши вместо ягоди.

В оригиналната рецепта беше с кокосова сметана, но аз нямах и реших, че ще стане и с кис. мляко.
http://nomnompaleo.com/post/144116008838/strawberry-banana-ice-cream

# 355
  • Мнения: 13 342
Италия е въглехидратна само в Америка.



И тук не й ли се носи същата слава? Или нещо друго имаш предвид?
Да, права си и тук такава слава й се носи. Докато не отиде човек на място и не им види сушените бутове и Т-боун стековете Simple Smile
Още си мечтая за кварталния супер в едно малко градче, където продаваха пръжки Simple Smile

# 356
  • Мнения: 398
Bis link мисля, че даже и по-прости начини има - все едно правиш смути, после наливаш във формички, слагаш клечки ако искаш и в камерата.

# 357
  • ES
  • Мнения: 2 191
Той сметанов или кремообразен сладолед не обича, оня го яде заради синия цвят Sick и заради бонбоните в него. Аз правя бананов замразен, но си го ям само аз. Скоро направих от маскарпоне, домашно цедено кисело мляко, 1 с.л. мед и стана трепач, особено със замръзени малини  Crazy. Но го ближа като коте, не смея да хапвам по много. Само оня ден имаш ПМС и си сложих 120 гр. и после имах угризения.
Възможно ли е от цикъла да ми се е увеличила гръдната обиколка с 3 см за 1 седмица?  newsm78
А за ходенето ходя, на ден по 1-1 1/2 ч понякога и повече.  Peace

# 358
  • Пловдив
  • Мнения: 1 665
Замразен банан, блиндиран с течна сметана и какао става супер сладолед!  Heart Eyes

# 359
  • Мнения: 87
Моми4ета имам едно питане,4е много ми е интересно. Как е възможно дрехи,които съм носила преди бременноста (тогава бях с 5кг по малко) да ми стават и сега когато съм по4ти +5 ?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт