НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 358
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Привет на всички  Hug

Вчера моят син (10 г.) възмутено казал на баба си: Ти знаеш ли, че в тази лютеница има захар?!  Joy

Добре съм го облъчила  Laughing

Аз не пиша, защото нямам какво толкова да разкажа. Оплесках захранването след автоимунния протокол (както и се опасявах) и съответно пак се изривам, но не е така зле положението...
По-неприятното е, че много ми се напукват устните по ръба и ъгълчетата им се цепят. Вече не знам с какво да се мажа. Реших, че може да е липса на вит Д и започнах да пия, оправиха се за кратко и сега пак... Дайте някаква идея, моля  Praynig

# 331
благодаря, Seerose. , поръчах уотър аут
10 долара в айхърб и 45 лв в бб-тийм  ooooh!

# 332
  • София
Bis, за същия проблем на мен ми помогна комбинацията от витамини + мед (течен)
Витамините за пиене, медът за мазане на устните.
Ползвам го и през зимата, помага безотказно - след първото намазване се усеща разликата.

# 333
  • ES
Днес имах час при ендокринолог. Не знам как ги обучават, но и преди и сега ме нахокаха за липса на отговорност, че съм допуснала да стигна до такова наднормено тегло  Embarassed. Предишни резултати, които са ми правили преди 4-5 г показват, че нямам хормонални проблеми и пълнеенето ми е изцяло от храненето. Гликираният ми хемоглобин от майското изследване е 6,4%, и се води преддиабетно състояние. Каза ми даже, че ако искам мое да ми изпише хапчета, може би за да ме сплаши ми го каза. Казах ѝ, че сега по-малко от 2 месеца се храня различно и съм свалила 8 кг. Попитах я дали няма да ми направят изследвания, обременяване с глюкоза и изследване за ИР. "Че ти имаш ИР, ми каза най невъзмутимо докторицата, щом си с такова тегло я имаш"  Rolling Eyes и това без никакви изследвания. Каза ми, че предлагат и бариатрична операция ако съм решила, защото съм почти в показанията за такава. Казах ѝ, че се чувствам на верен път и искам да си дам още един шанс по нормалния начин. И тя ми каза, че е задължително да го направя, защото орязването на стомаха е само временно решение и те кара да ограничиш количествата, но качеството на храната и похапванията пак ще са мое задължение и отговорност. Казах ѝ, че тези показания на гликирания хемоглобин са от преди почти 2 месеца, сега мое да е различно. тя ми каза, че това са стойности, които се изменят след години променен начин на хранене. И диета - не, начинът на хранене трябва да се смени завинаги. За тревожността, която ме кара да ям безконтролно мога да се обърна към психолози и да търся начин да се разтоварвам физически. Но никой насила не ми слагал яденето в устата. Излязох с горчив вкус в устата след този преглед  Cry , ама какво да ѝ се сърдя, като има право...

# 334
  • София
solima благодаря ти. Ще пробвам при първа възможност с мед.

# 335
Герито,  Hug Важното е, че си на прав път. Знаеш какво трябва да направиш. Дай си време и не се отказвай. Чети и се информирай. За мен там е разковничето. Когато човек разбере и осмисли всичко, мотивацията му се променя, и с времето вкусовете и желанията се променят. Не винаги ще е лесно, ще се редуват периоди когато ще си силно мотивирана и такива когато ще се чувстваш в дупка, но това е нормално. Постепенно можеш да включиш повече разходки, а по нататък и леки упражнения. Ако ти не го направиш за себе си, няма кой друг.  Hug

# 336
  • Бургас
Аз затова още не съм отишла на ендокринолог, не ям въглехидрати и захарта сутрин ми е 6,5. Сега направих една тенджера шкембе и ще си го хапна вряло с чесънче ииии пускам климатика.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 17:46 от yana_kuncheva

# 337
Герито Hugи аз имах подобен случай,но с лекуваща лекарка
смених я,но се срещаме по улицата
винаги я поздравявам с широка ( и малко ехидна Embarassed)усмивка
сега ТЯ е три пъти по-дебела от мен и едвам ходи Mr. Green
знам,зла съм ,но не прощавам обиди от хора на които плащам за съвети
имам си нов (съвсем новичък Laughing)млад лекар и  Shockedсъс съвсем друг поглед към холестерола  Wink
има надежда Peace

# 338
Гери, що за лекари са това? А аз от ендокринолози все още не мога да се похваля. Едната ми каза, че пролактин се мери на 3-5 ден от цикъл, другият - като не съм в цикъл. На третата пък на вратата на кабинета й е залепена хранителна таблица с основа от брашна, царевица и хляб.... Според мен трябва да смениш лекаря с някой, който най-малкото е по-позитивно настроен към пациентите си.

Аз нали съм на първа почивка за сезона на един all inclusive. И понеже съм любопитна заглеждам, като минавам, чиниите на хората. Трагична е работата. Все съм си мислила, че децата особено като са без родителски контрол, ще набиват кюфтета и кебапчета. Не. Едни момчета, които бяха моя ръст и поне 90 кг., но пък едва 4-5 клас, си взеха по 3 питки хляб и по 2 кюфтета. Картофи разбира се, както и някакви пастички. Поливаха ги с кола, спрайт и фанта.  Tired

Иначе задържаната вода е от жегата, няма начин просто. Сега гледам, като съм тук да компенсирам с парна баня, от която се потя здраво, но пръстените пак трудно се помръдват.

# 339
  • In transit
Блеки,а пазарските им кошници заглеждала ли си на хората? Тъжна гледка са 😞 Почивай си добре сега Simple Smile

Асос страхотно сте изкарали. И аз се чудя защо набеждават италианците, че ядат основно пица и паста при толкова огромно разнообразие на прясно месо, риба, зеленчуци и млечни.

# 340
Какво да им гледам количките, то като влезеш в магазина само и се отчайваш от разнообразието от качествени продукти.

# 341
Какво да им гледам количките, то като влезеш в магазина само и се отчайваш от разнообразието от качествени продукти.

Е това съм си мислила винаги, като влизам в кварталния магазин, който пък е по случайност от голяма верига - Лидъл. Влизам и отдясно промоция на безалкохолни, след тях "здравословни мюслита". От другата страна шоколади и бисквити, зад тях - ньоки, спагети...

# 342
Потресаващо е, колкото и да се опитвам да не ми прави впечатление.
Вчера ми се наложи да купувам банан за малката, обиколих магазините в близост, при което се оказа, че нямат плодове дори. Завъртях се и се огледах в последния, дали пък нещо друго да не й купя, буквално ми прилоша от боклуците, които продават. Как да предложа на детето си, като самата яз не ги ям?!
Видях едни пюрета на Ганчев, погледнах съдържанието и те бъкани със захар и какво ли не. Взимала съм готови, не съм чак такъв краен вариант на изтрещяла майка, но тези не им бях изследвала състава, направо се шашнах и излязох.

# 343
  • here, there, everywhere
D_ana, идея си нямам къде да намеря италиански магазин. Кой какво коментира, аз около сланинката си кръжа и това е. Mr. Green

# 344
Герито, ужасно преживяване  Hug Права е Цвети 1980, важното е че си на правилната пътечка. В темата има достатъчно примери на хора с твоя проблем, които постигнаха чудесни резултати. Ще успееш и ти, дори и по-бавничко. Много е трудно да се преодолее безконтролното тъпчене, но не оставяй това да те откаже от режима. Всеки път започвай отначало или просто продължавай напред. Потърси си и друг лекар, ако се налага да има такъв.

Общи условия

Активация на акаунт