НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

  • 105 364
  • 728
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 2 275
Nuclear HugВ руските магазини има супер сланинка Heart Eyes,виждала съм и в италиански,но избора е много беден
и на мен ми е проблем сланината Confusedтака и не знам къде отива тукашната сланина Thinking
да благодаря за идеята за бекон (не помня кой и къде я даде,но помня че е от Инес)
взимам свински гърди (тук са винаги с кокъл),махам кокалите и ги събирам в камерата за супа/бульон,а останалото пека 4 часа на 100 градуса по Целзий
това нещо,студено е по-вкусно,реже се добре и много върви със салати всякакви в топли (и студени  Wink тук,например) дни

# 316
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
И на мен вчера мис е случи това с фрапето, изрично казах без захар и ми го донесоха със.  Навсякъде са ми го сервирали без, тия не можели да го правят. не го върнах, че нямахме време, седнахме за бързо кафе, не го допих обаче. По принцип връщам, правя забележки и си търся полагаемото, защото съм професионалист в областта  и ме дразнят с неуменията  и незнанията си. Преди любимото ми беше да ми сервират кафе и бира, докато стане пицата. Връщам бирата на секундата. Същото е и ако ми донесат ракията 2 часа преди салатата.

# 317
  • here, there, everywhere
  • Мнения: 925
Танче, аз пък благодаря за рецептата. Ще се пробва другата седмица предполагам.

Днес имам чувството, че ядох повече от нужното, но се опитвам да спра с междинните хапвания. Като мишка съм, постоянно ям нещо. Предполагам съм много дразнеща за колегите ми с постоянния звук на отварящи се кутии. Mr. Green

# 318
  • Мнения: 8 354
то всичко е въпрос на гледна точка  Laughing
ако си чакам бирата, докато стане манджата, направо съм им казала довиждане  Flutter

на фрапето трудно му става пяната без захар, а бялото спихва бързо

# 319
  • София
  • Мнения: 10 858
Боже, какво фрапе си правя без захар, бяло, ела да те черпя Simple Smile Пяната седи два часа след като съм го изпила  Mr. Green СТава си перфектно, ама като са смотани, не смеят да пробват. Затова се пряват на луди и разбиват със захар. Или просто сервитьорките забравят да кажат на бармана да го направи без.

# 320
  • Мнения: 2 127
Хубаво де, а ако съм с диабет?
Тук поне 2 мнения няма, че диабетик не бива да яде захар.
Връщам, без да ми мигне окото.

# 321
  • Мнения: 8 354
ако си  с диабет си планираш поръчките така, че да не разчиташ на сервитьорката

и да помрънкам - от жегата задържам почти по 2кг вода, която се отпикава само с флурантрил
идеи за нещо по-естествено?

Боже, какво фрапе си правя без захар, бяло, ела да те черпя Simple Smile
newsm19

# 322
  • София
  • Мнения: 2 997
И моите едномесечни пътувания приключиха за жалост.

В Дубай ми беше най-трудно. От една страна, защото адски ми липсваше свинското, а от друга, защото нормална вечеря за двама започваше от 100 евро. Така че, карах само на обилна закуска от пилешки бекон  Mr. Green, яйца, телешки наденички и зеленчуци. Подходящо място за принудителен фаст, бих казала.

След това за две седмици прекосихме и Йонийско море на яхта. Е, там беше ок. Имам добър тренинг с  килната и клатеща се фурна и докато другите набиваха баници и сандвичи, аз си приготвях всички месно-зеленчукови бъркочи, риби и яйца без проблем. След втория ден и останалите отказаха сухоежбината Mr. Green

В Италия направо си е НВ-ВМ рай - риби, огромни стекове, прекрасни зеленчуци. Не знам защо е набедена за въглехидратна страна, като там местните се хранят съвсем прилично и пастата е предястие, а пицата - по-скоро изключение.

Прибрах се черна като негърка, заредена и повталена от многото плуване  Grinning

# 323
  • Мнения: 1 490
Пробвах, момичета, реже се идеално и на тънко!

НЮ, аз тази я взех от специализиран италиански магазин, уж био, даже овкусена с подправки и леко шарена. Иначе съм намирала и само сланинка с кожичка, която съм ползвала за пръжки.
Тук пък свинските гърди и бекон ги продават най-често консервирани (cured) със сол и нитрити. Confused

Вивка, покровителко на сланинката и фрапето, как става това магическо бяло фрапе? Simple Smile

# 324
  • Мнения: 388
Ох, и аз съм подута като балон и задържам вода. Чудех се къде греша, дано наистина е от жегата, че вече се уморих да мисля кое правя правилно и кое не.  #Crazy

Дойде ми желатина, човек много доволен /въобще поръчките от ай хърб с ДХЛ идват супер бързо, обмитяват бързо, човек пак доволен/. Beef Gelatin Powder, ще го пробвам с кафето, на пакета пише, че може и в сокче да се разтваря и да се пие веднага.

Ехеее, Ассос ти направо си заредила яко батериите.

# 325
  • София
  • Мнения: 488
Асос, благородно завидях Simple Smile
С времето пицата и пастата са станали символи за Италия.
Италия=пица+паста ... да, ама не! Но човек трябва да отиде, да пробва и да се убеди Simple Smile

Вив, представих си как тези дни някой се престрашава да надникне в нашата тема (така, както направих и аз преди 3 години) и попада на страницата, в която те наричат "покровителка на сланината"  Joy hahaha Е, как да не си каже "тези набиват мас с лъжицата, а като огладнеят - режат от сланината; аз да бягам от тука!"  #Crazy

Аз в тези жеги съвсем загубих апетит и усещам как дрехите ми стават все по-хлабави!
Офисът ни е в две съседни стаи, разделени с матови стъклени врати, в които човек се вижда - не точно като в огледало - но пак сравнително ясно. Вече и там забелязвам разлика в силуета ми.
Познайте колко пъти ходя да си сипвам вода, за да се огледам? Wink

Дължа го на тази тема и на всички, писали в нея  Hug bouquet

# 326
  • Мнения: X
Скрит текст:
Асос, благородно завидях Simple Smile
С времето пицата и пастата са станали символи за Италия.
Италия=пица+паста ... да, ама не! Но човек трябва да отиде, да пробва и да се убеди Simple Smile
Вив, представих си как тези дни някой се престрашава да надникне в нашата тема (така, както направих и аз преди 3 години) и попада на страницата, в която те наричат "покровителка на сланината"  Joy hahaha Е, как да не си каже "тези набиват мас с лъжицата, а като огладнеят - режат от сланината; аз да бягам от тука!"  #Crazy

Скрит текст:
Аз в тези жеги съвсем загубих апетит и усещам как дрехите ми стават все по-хлабави!
Офисът ни е в две съседни стаи, разделени с матови стъклени врати, в които човек се вижда - не точно като в огледало - но пак сравнително ясно. Вече и там забелязвам разлика в силуета ми.
Познайте колко пъти ходя да си сипвам вода, за да се огледам? Wink

Дължа го на тази тема и на всички, писали в нея  Hug bouquet
Не знам дали е за смях или за страх, но аз моя дядо точно със сланината ще го запомня.....    Laughing   режеше си един дебел резен сланина, после на хапки, намачкваше хубаво една голяма глава лук с малко сол и отчупваше  крайче хляб.Това му беше обяда доста често.

# 327
  • София
  • Мнения: 2 997
Майка ми винаги е говорила с погнуса за гозбите на баба, които плуваха в мас или патешка лой. Но ето, че мама получи запушени артерии на 55, а баба до 90 беше с кръвно, изследвания и здраве на девица.

Плюс това баба беше тая, която непрекъснато повтаряше - ""Яж по мъничко хляб, за да не напълнееш", а за сланината не обелваше и дума Grinning

# 328
  • Мнения: 2 127
За водната задръжка - кора от бреза или waterout, в който също се съдържа.
Ползване само на хималайска сол и много вода. И имам предвид НАД 2 литра.

# 329
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
то всичко е въпрос на гледна точка  Laughing
ако си чакам бирата, докато стане манджата, направо съм им казала довиждане  Flutter

на фрапето трудно му става пяната без захар, а бялото спихва бързо


Не е така, има правила при сервирането които се подразбират, за всичко останало клиентът изрично казва какво иска. Най-малкото, което  трябва да направи поне да попита.

Мен пяната какво ме интересува, аз не искам да има захар. Peace

Сланината у нас винаги е била на почит, за ужас на повечето ми познати. Simple Smile

Вчера, в жегата, минах само с едно ядене на ден и много айран.

Сега също ми е първото ядене за деня - таратор със зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт