НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 106

• 105 375
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Джемма, сигурна съм, че ако сега седнеш на мартини или Бейлис, няма да можеш да ги изпиеш. Ще ти се видят отровно, непоносимо сладки. Аз вече не мога да ги пия ... Мента също не мога, дори мега разредена с газирана вода и лед. Все едно шербети пия  Sick Sick Sick А не е като да не ям плодове и често черен шоколад, сушени плодове и т.н. Но факт.

Краси, радвам се за последния ти пост. Претърпяла си голяма промяна, браво!

# 301
  • Балчик
Вивиан, възможно е да си права. Няма да ги опитвам. Simple Smile

# 302
Така и така и Вив се включи, а тя е покровителката на сланинката във форума  Mr. Green, та да питам. Казвате значи шарената сланинка с подправки, дето си купих да я бухам в камерата? Целта ми е единствено и само по-лесно рязане на тънки ивички.

# 303
Да, там. Simple Smile

# 304
  • In transit
И aз винaги държa моятa слaнинa във фризерa, по ми е вкуснa кaто е зaмръзнaлa.  Heart Eyes

# 305
Здравейте, искам само да споделя за неграмотните сервитьорки, които НАРОЧНО се правят на ударени. Не ме разбирайте погрешно, уважам всеки, независимо какво работи. Но за мен е неприемливо да повториш БЕЗ ЗАХАР три пъти, докато ти взема поръчката, да видиш през бара как ти насипва ТРИ ПРЕПЪЛНЕНИ чаени лъжици бяло вещество в чашата, да попиташ отново дали е без захар и да ти се потвърди. След това ГОРЧЕШЕ и ХРУСКАШЕ от захар. Просто съм бясна... #Cussing out Изхвърлих половината, след неуспешен опит да го изпия, без да го разбърквам и прочие...
Аз после се замислих, че трябваше да се оплача, защото хубаво аз не консумирам захар по лична приумица, не ми липсва и прочие, но ако някой има здравословен проблем? Какво правим тогава??? Тая ми шибна към 15 грама в чаша от 250 мл- все тая, че пиех Фрапе, то в колата май има толкоз... Banghead Banghead

# 306
  • In transit
Aми кaто имaш проблем или по собствено желaние не консумирaш зaхaр, нямa дa си поръчвaш нaпитки, в които може дa имa зaхaр под някaквa формa. Всичко е въпрос нa личен избор. Aко седнеш в зaведение, в което пише, че не сервирaт зaхaр и производните и, тогaвa имaш прaво дa се сърдиш, инaче, не  Peace

# 307
  • София
Дана, коя сланина имаш предвид, че покровителствам, тази по дупе и корем ли  hahaha hahaha hahaha  Hug
Иначе, да, като я държиш в камерата дори я "окрехкотяваш". Имаше нещо в кристалната ѝ решетка, което се променя при замразяване и след това сланинката е крехка, като термично обработена.
Аз винаги слагам сурова сланина, оваляна в подправки в камерата и след няколко дни вече си похапваме от нея, супер е.  Heart Eyes

Иначе, съвсем редно си е, когато кажеш, че искаш без захар, да не ти слагат. Аз винаги си поръчвам фрапе без захар и винаги такова ми носят. Мадлен, връщаш поръчката и си искаш нова просто. Грешката е нейна.

# 308
madlen97, а защо не върна поръчката и се опита да изпиеш половината ? Явно е по-лесно да се напишат 10 реда във форума, отколкото да се говори с хората ? А захарта между другото струва и пари. Никой нормален бизнесмен, не е заинтересуван да харчи пари за недоволни клиенти.

# 309
Скрит текст:
Джемма, сигурна съм, че ако сега седнеш на мартини или Бейлис, няма да можеш да ги изпиеш. Ще ти се видят отровно, непоносимо сладки. Аз вече не мога да ги пия ... Мента също не мога, дори мега разредена с газирана вода и лед. Все едно шербети пия  Sick Sick Sick А не е като да не ям плодове и често черен шоколад, сушени плодове и т.н. Но факт.

Краси, радвам се за последния ти пост. Претърпяла си голяма промяна, браво!

Peace

Скрит текст:
Здравейте, искам само да споделя за неграмотните сервитьорки, които НАРОЧНО се правят на ударени. Не ме разбирайте погрешно, уважам всеки, независимо какво работи. Но за мен е неприемливо да повториш БЕЗ ЗАХАР три пъти, докато ти взема поръчката, да видиш през бара как ти насипва ТРИ ПРЕПЪЛНЕНИ чаени лъжици бяло вещество в чашата, да попиташ отново дали е без захар и да ти се потвърди. След това ГОРЧЕШЕ и ХРУСКАШЕ от захар. Просто съм бясна... #Cussing out Изхвърлих половината, след неуспешен опит да го изпия, без да го разбърквам и прочие...
Аз после се замислих, че трябваше да се оплача, защото хубаво аз не консумирам захар по лична приумица, не ми липсва и прочие, но ако някой има здравословен проблем? Какво правим тогава??? Тая ми шибна към 15 грама в чаша от 250 мл- все тая, че пиех Фрапе, то в колата май има толкоз... Banghead Banghead
Лесно е.    Grinning
Връщаш поръчката и искаш фрапе БЕЗ захар.Ако пак ти донесат, пак връщаш...докато й писне на "умната" сервитьорка.    Laughing

Аз например не обичам да пия топли напитки в стъклени чаши.А масово в кафенетата предлагат капучино в такива.Е, вчера сядам в едно заведение и изрично питам в какви чаши сервират капучиното там.Отговаря ми "В стъклена.".Питам, може ли да е в керамична, отговор :"Няма проблем!". След 5 минути ми се носи капучино, познай, в стъклена чаша.Усмивка, посочвам и "Нали трябваше да е в керамична чаша?", тя също се усмихва сконфузено и взима чашата.
Ако беше казала, че не може или не бе пожелала да я смени, просто щях да си стана и да си тръгна.
Не са единственото кафене в Пв, така че "Клиентът винаги има право!".

# 310
  • here, there, everywhere
Аз също съм на мнение, че имаш правото да консумираш поръчаното от теб. Ако е имало проблем с поръчката е трябвало да те уведомят в момента в който обясняваш какво искаш. Аз също не обичам подсладени напитки, гадно ми става от тях.
Припомнихте ми за сланинката. Едно време баба имаше прасе и за всяка Коледа/нова година ни пращаше. И ния я държахме в камерата и беше много вкусно ( много обичах кожичката). Тук по магазините не продават. Не мога да се сетя къде да потърся. Може би руските магазини. Турските в случая няма да свършат работа.

# 311
Грешката наистина е моя, но бях с дете на 2 годинки и не ми се караше. Просто смятам, че когато клиентът изрично повтори няколко пъти нещо, което в крайна сметка явно е важно за него, би трябвало да се съобразят, а не да го правят напук. Аз и след като ми го донесе я попитах за 4-ти път и тя за 4-ти път обясни, че не била сложила... ooooh!

# 312
  • Пловдив
Не го знаех този номер със сланината във фризера,ще опитам и аз.Напоследък съм се отворила на бекон от Попов и искрено се надявам съдържанието да е това,което пише,че нещо в тези жеги не ми се пекът пържоли Laughing.

# 313
Здравейте и поздрави от един ол инклузив хотел нейде из нашите курорти. Пиша ви по повод блок масата. Има сектор "диетична храна" и там какво да видя - царевица на пара, готвен грах, задушени картофи и юфка  Mr. Green Добре, че има недиетична, че да се нахраня и аз  Mr. Green

# 314
  • UK
Абсолютно не споделям мнението, че клиентът си е виновен. В България категорично обслужващият персонал не е свикнал да обслужва и смята, че някой му е длъжен. Често сервитьорите са дори заядливи и изключително груби. А накрая очакват, че им дйлжиш и бакшиш ooooh!
 И за да съм поне малко по темата  Mr. Green ...режимът без млечни ми се отразява супер и не е толкова невъзможен, колкото си мислех. Спря да ми капе и косата, наспивам се за 5ч, което в моя случай е супер, тъй като не разполагам с повече време така или иначе

Общи условия

Активация на акаунт