Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 624
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Красота bouquet

# 136
  • Карлово

напънаха се лилавите ми камбанки,5см. от земята и цъфнаха Dizzy Face
Няма да ми показваш бугенвии, че моята не само, че не цъфна, ами и листата и окапаха. Naughty
Ей сега ще ти я урочасам!

# 137
Мидко, вдъхнови ме с твоите лилиуми. И аз да споделя някои от моите.

Рудбекии:

Сакъзче:

Любимите ми маргаритки:

Клематис Джакмании:

Една от любимите ми розички, много цъфтежна Sweet dream:

Хемерокалис:

И една ружа:

# 138
  • SHOOT ME 10 $
Камелията ми почна да изсъхва. Помагайте,ако не е късно newsm78

# 139
Здравейте!  Възхищавам се на красотите, които показвате!  Влизам да ви попитам за коледна звезда. Някой има ли просто обяснение за нейното целогодишно отглеждане? Имам една в окаян вид, високо стъбло, тук-таме зелени листа и малко червени. Вече не знам какво да я правя. Загледах се във входа на стълбището, има цветя, някой си е изкарал и коледната звезда, ами тя цялата е обсипана със здрави зелени листа. Как да го постигна и аз?

# 140
  • София
Камелията ми почна да изсъхва. Помагайте,ако не е късно newsm78

Ето малко информация за проблема:

Скрит текст:
ВАЖНО за отглеждането на камелии
Растенията, купени от магазина, не трябва да се внасят веднага в помещението, необходимо е да се държат известно време на хладно място и чак след това да се сложат в стаята.

Избягвайте резитбата на камелията, освен ако е загубила добрата си декоративна форма или трябва да се премахнат болни клонки.

В никакъв случай камелията не трябва да се оставя близо до радиаторите вкъщи.

Цъфтежът на камелията може да се регулира. За да се задържи, е необходимо напъпилото растение да се пренесе в тъмно и влажно мазе, където температурата е около 8 градуса, като не забравяте да поливате. Две седмици преди желания срок за цъфтеж растението трябва да се пренесе на топло и светло място.

Ако листата на камелията окапват. Няма място за безпокойство, ако това става в ограничени количества. Ако обаче цялостно жълтеят, капят и цветовете са оскъдни, става въпрос за хлороза, тоест недостиг на хлорофил.
Силно варовита почва, прекалено поливане или обратно, продължително засушаване са в основата на този проблем.
Друга възможна причина са резки промени в температурата.
Реагирайте незабавно. Изкоренете растението, отстранете пръстта от корените и ги измийте на течаща вода. Подрежете леко корените и поокъсете клонките. Проверете дренажа и засадете отново в друга пръст.

Пъпките на камелията падат, преди още да са цъфнали. Причината е същата, като при окапването на листата - липса на вода или прекалено поливане.

Листата се покриват с чернилка, гъбичка, която се разнася от гъсеници. Напръскайте камелията със специален за целта инсектицид.

# 141
  • SHOOT ME 10 $
Amiamo Благодаря за отзивчивостта,но така като я гледам моята камелия май ..."goodbye my love"
Това е за теб

# 142
  • София
Благодаря!  Hug

# 143
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
камелията на синчето е бодната в двора, дъжд я пере, вятър я вее, поливаме я когато идем до там - веднъж на две седмици, че и по-рядко и изглежда добре  Blush
не давам съвети, защото имам усещането, че е добре точно защото не полагам грижи за нея  Blush
от обгрижване са ми загинали повече цветя отколкото от оставяне на самотек  Peace

# 144
камелията на синчето е бодната в двора, дъжд я пере, вятър я вее, поливаме я когато идем до там - веднъж на две седмици, че и по-рядко и изглежда добре  Blush
не давам съвети, защото имам усещането, че е добре точно защото не полагам грижи за нея  Blush
от обгрижване са ми загинали повече цветя отколкото от оставяне на самотек  Peace
И аз започвам вече да си го мисля това. Колко цветя съм "отписвала" и съм ги оставяла (дори и извадени от почвата) ей така - върху пръстта в някоя необгрижвана саксия или в градината и след известно време съм ги намирала полудели да растат - здрави и яки...
Една циклама така миналата година нещо взе да чезне бързо-бързо. То не бяха местения и въртене - да ѝ е светло, да ѝ е свеж въздухът; наглеждане, поливане, проверки на почвата... - не ще и не ще да се закрепи. Направо си заминаваше. Накрая я измъкнах и я оставих в двора някъде, без да я засаждам даже. Корените ѝ просто опираха в пръстта, ама и те не изглеждаха много добре. Хич не я погледнах няколко седмици. Като я мярнах след някое време - красота! Жилави големи листа, свети направо!  Party Веднагически я засадих и после цъфтя като за световно.
И други такива случки имам.
Така че - грижата си е грижа - и това е важно в някои случаи (в оптимални граници), но в други - и по необясним за нас начин нещата пак се случват. Peace

# 145
Момичета имам въпрос относно сакъзчетата ми. Растат, но само на зеленина. Тук-там някоя цъфка.  Rolling Eyes Торях първоначално с тор за цъфтящи цветя, след което минах на син кристалон. Ефект, обаче не видях.
Снощи се ядосах и единия корен , така както беше голям го начупих и набодох в сандъчето до него. Яд ме е, че не искат и не искат да цъфтят. Предполагам не е от изложението, защото съм виждала на южна тераса, на северна, на западна и си подивяват. Моите за информация са на южно изложение.

# 146
  • София
Кристал, имам същия проблем с едно мушкато. Доста е голямо, но не цъфти. С какво ли не торих, резултат никакъв. Аз обаче съм се заинатила и съм го ставила да видя колко още ще расте и след колко време ще има цвят.

# 147
  • оттам, откъдето започва България
Моето сакъзче цъфтя с няколко цвята и сега се листи, та пушек се вдига. И аз като се изневря и начупвам от него и бодвам, ама нещо не се хващат всичките ми чески.  newsm78

# 148
Привет. Помня, че съм чела в темата за борба с мравките, но сега не откривам.   Embarassed Нападнали са ми розичката и едно младо овощно дръвче. С някакви препарати ли да пръскам или има нещо по-безопасно?
А видях,че сте показали бугенвилия. На мен ми пратиха една подарък от Гърция и за малко да  я уморя,защото не знаех какво е.  ooooh!  Добре,че открих на време и я спасих,покараха много нови листа и пораства на височина, но не цъфти.  Rolling Eyes Кога да очаквам евентуално да ме зарадва с цветове?
Благодаря предварително!  Hug bouquet

# 149
..А видях,че сте показали бугенвилия. На мен ми пратиха една подарък от Гърция и за малко да  я уморя,защото не знаех какво е.  ooooh!  Добре,че открих на време и я спасих,покараха много нови листа и пораства на височина, но не цъфти.  Rolling Eyes Кога да очаквам евентуално да ме зарадва с цветове?

Мисля, че за цъфтенето на бугенвилията от основно значение е да е попаднала на подходяща светлина.

Общи условия

Активация на акаунт