Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 742
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Имах такъв кактус, започна да цъфти, когато го зарязвахме цяла зима на остъклената тераса. В най-студеното време нашите пускаха печка, за да не пада Т под 3-4 градуса. Целогодишно го печеше слънце, естествено зимата не е много, но пък терасата е южна и в слънчеви дни ставаше много топло. Цъфтял е с над 10 цвята едновременно. Сега имам малко кактусче от същия вид, но на моята тераса не му харесва, слънцето не е достатъчно, само рано сутрин. И не цъфти. Аз го знам като Кралица на нощта. Има и още един сукулент, който наричат така, с подобни цветове, но съвсем различно стъбло.

# 286
четох в първия пост - грешката ми е била, че го държах зимата върху парното, не на хлад
тази зима ще мисля къде да го слагам

# 287
  • на острова на мечтите
Грешка в публикуването на снимките. Изтривам.

" възглавницата на свекървата " се нарича кактуса Wink
Два от моите по-стари кактуси. Имам много нови. Все още не съм ги снимала всичките.

Последна редакция: ср, 17 авг 2016, 12:05 от danilu

# 288
  • оттам, откъдето започва България
Месечинка виторога, много ти благодаря, че сподели името на кактуса ми. Сега го намерих в нета. Моят кактус ми го подари една възрастна жена и не знам на колко години е. Междувременно от него излизаха израстъци, които събарях без да искам при простиране. Раздадох ги на приятелки, а други засях в сандъчета и саксии, но още никоя не ми се е похвалила с цвят. Зимата си стои пак на остъклената тераса - източна, дори и в най-големите студове, които бяха при нас - до -20 градуса. Сега пак си го погледнах, утре може и да цъфне. Но трите пъпки ми се струва, че няма да ги износи, но ще видим.

# 289
  • SHOOT ME 10 $
Освен свекърва друг едва ли би могъл да легне на тая възглавница...

# 290
Вярно!  Joy

# 291
  • Euskal Herria
mari_eta, ДамаТрефа, благодаря ви!
Надявам се да оцелее. Белият налеп дори с леко побутване пада. Засега няма промяна в листата - не изсъхват, само са си пожълтели. Новите листа се развиват добре за момента.

# 292
image upload
Бяха цъфнали точно за Богородица, обаче не бях сигурна как да кача снимка Blush

# 293
Здравейте, имам проблем с два фикуса /лирата/ - листата започват да почерняват и не знам какво да го правя. Гледам си го вътре, не е на пряка светлина и мисля, че не го преполивам. Искам да попитам, някой дали е имал същия проблем? Не знам как да кача снимка, иначе ще ви покажа какво точно имам в предвид. Благодаря ви!

# 294
Вече сме в готовност.
http://www.img-share.eu/f/images/261/20160819_190508bsFrWKY_sredna.jpg

# 295
нали ще го снимаш и цъфнал  Party

# 296
Естествено. Ето още два момента от цъфтежа.
http://prikachi.com/images.php?images/685/8880685e.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/683/8880683g.jpg
Ще има и още. Наложи се да подпра саксията отдолу, че натежаха цветовете и ме е страх да не се обърне, тъй като имам малък наклон на перваза.  ooooh!

# 297
  • на североизток от Рая
Дидка, в Шумен ли си? Ако да, да прескоча ей сега да го видя наживо.

Добър вечер, дружина!  Hug

# 298
  • SHOOT ME 10 $
Ее  didka Браво ,красив е!Радвай му се. Завидях ти,искрено.

# 299
 Joy Идвай. Аз, докато те поканя ще прецъфти кактуса ми. Не мога да му се нарадвам.

Със сигурност на живо е по-красиво.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 07:54 от didka pitka

Общи условия

Активация на акаунт