Цветята в нашия дом-Тема 72

• 75 277
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не подскачам, а изказвам мнение. Не съм видяла, че е бременна - в този случай наистина е по-добре друг да пръска.

# 526
Да кажа аз как уморих моите щитоносни въшки-Би 58 или Нуриле.Напръсках и умряха,после ги изчистих с едно ножче от стеблото-бяха по едно кралско мушкато.Имах и по шефлерите  и там така-пръскане и после остъргване.Сега ги прибрах вътре шефлерите-нямат уж.
А за това че е бременна ,послушай Мариета-дори е хубаво да нямаш достъп до него поне 2-3 дни,защото ще си мирише.
И да не е без снимки ще покажа как продължават да цъфтят на терасата  ми сакъзчета и мушкати.

едно коренче с различни разцветки
А това сакъзче уж е шарено,а ето какъв цвят има.

Всички цъфтящи в момента на терасата ми.

Калибрахоето има още цвят.

А ето това цъфна в къщи,подарък от миналата година.

И бегонията е отрупана с цветове,вече е баба трета година оцелява при мен. Laughing

# 527
  • оттам, откъдето започва България
Красота от тераса.  #Crazy Браво! Моите мушката също цъфтят, но са доста рехави цветовете им.

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дадоха ми четири сандъчета със сакъзи  Blush не знам защо решиха, че имаме условия да ги съхраняваме в селската къща. а ние там няма да ходим цяла зима, мазе няма ooooh!
прибрахме ги в една стая, но дали ще оцелеят не е ясно.
моите още не са прибрани.  Confused гледам, мястото е малко, китките много...
ще трябва да ги гъчкам като миналата година, но какво да се прави  Hug

насадих на двора всикчите подаръчета от 7/8 хепи  Hug
Blush малко като спасителна операция беше, защото двора още не  е изравнен и има безопасно място само в цветната лехичка, но поне са насадени и могат да оцелеят до пролетта.
другата есен, живот и здраве ще си стъпят на новите места  Hug

# 529
Добри, браво!
А за пръскането с инсектициди- и за небременни не е хубаво, но щом чака бебе - наистина някой друг да опръска.

# 530
Прибрахте ли цветята си вече? Имам стайни, които са навън и им се чудя дали е време?
За сакъзи и мушката знам, че е рано.

# 531
  • в огледалото на живота
Прибрахте ли цветята си вече? Имам стайни, които са навън и им се чудя дали е време?
За сакъзи и мушката знам, че е рано.
Прибрах ги преди повече от седмица всички стайни цветя.Навън останаха мушкатите и една хоя,но са под навес и е приемлива Т още за тях.

# 532
Добро утро Simple Smile
И аз горе долу прибрах почти всички вече...останаха съндъчетата, ама за тях е рано. Аз да попитам - време ли е да се засяват пролетните луковици?

# 533
  • в огледалото на живота
Добро утро Simple Smile
И аз горе долу прибрах почти всички вече...останаха съндъчетата, ама за тях е рано. Аз да попитам - време ли е да се засяват пролетните луковици?
Определено да,побързай даже  Wink

# 534
Дано не съм закъсняла! Те не са под открито небе и на това се надявам.

# 535
Имам една драцена, тази на която казват бамбук на щастието. Гледам я във вода само в стъклен съд. Но корените й много порастнаха, ще трябва да я преместя в по-голям съд. Това не ме притеснява, а състоянието им - жълтеят и корените и листата. Изгниват и стъбла /тя е от тези по много стъбла заедно/. С какво са подобря състоянието й - с някакво подхранване или?

# 536
Добро утро Simple Smile
Определено да,побързай даже  Wink
Благодаря  bouquet
Още днес успях да ги засадя Simple Smile На пролет живот и здраве ще показвам снимки Simple Smile

# 537
  • ГО
Здравейте, имам 2-3 резника от Хоя. Имат и коренчета, ако някой иска - подарявам.
Пишете на лични, ако искате.

# 538
Аз още не съм си прибрала стайните цветя от балкона. Изглеждат добре и ще ги подържа още.

# 539
Здравейте Simple Smile

Наскоро ми бе подарен прекрасен Лилиум в саксия. Сега цветовете паднаха и стърчат само "пръчки". Предполагам, че трябва да ги отрежа. Освен това цветето е все още в пластмасова саксия. Какво точно да направя, за да мога де се радвам на прекрасните му цветове и аромат и догодина?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт