Черешката на тортата - сезон 7

• 91 800
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Ирина Т - грозна покривка, превземки и реклама на 'подарения уред" - че няма как горката да си го купи.
Калмарите ми изглеждаха отвратително - може и да са били вкусни, но на мен ми изгледаха дебели жилави и лигави..бррр....

Неприятно ми е, че Манчев така се мазнеше - да не продуцират опосумите какво ново кулинарно шоу, че толкова е превъзнасяше??

Ива Е - ме стряскаше - все едно Камелия Тодорова гледах! ужас!

# 571
Ирина Т - грозна покривка, превземки и реклама на 'подарения уред" - че няма как горката да си го купи.
Калмарите ми изглеждаха отвратително - може и да са били вкусни, но на мен ми изгледаха дебели жилави и лигави..бррр....

Дичо обаче каква анти реклама направи на "подарения уред" - Коментарът му за калмарите беше, че все едно са печени в микровълнова фурна Crazy

# 572
  • Sofia
Каква е тази история с подарения уред, нещо съм пропуснала? newsm78

# 573
  • София
http://www.philips.bg/c-p/HD9240_90/avance-collection-airfryer-x … id-air-technology

Уреда в който прави калмарите.

Тестването на уреда.

https://www.youtube.com/watch?v=f4-kplU75og

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 23:15 от Тайна

# 574
Уредът е хубав и пече точно както Дичо каза: "отвън е хрупкаво, отвътре - сочно". Ако не му бяха харесали, щеше да си даде чинията, а той се мезеше цяла вечер. Дори и след десерта още си бодваше от калмара и си пийваше.

# 575
Здравейте, и аз реших да се включа в темата:) Конкретно за вечерята у Ирина, смятам че изобщо не се връзваха ястията.. Как може всичко да е френско, пък по средата паста Grinning И да, т.нар. френски кроасани са в моя тефтер содени соленки. Но всяко едно от ястията по- отделно е мн апетитно. Аз редовно правя лучената супа и сладоледа с банан, който открих преди 3 години:)

# 576
Между другото за домашната паста- ако сте гледали миналия сезон, Лео направи уникална домашна паста, но показа мн по-лесен начин да направиш макаронче- никакви шишчета и 5минутно въртене. Това, което показа той и което аз вече няколко пъти правя и се получава уникално е, че просто с длани завива с едно движение макарончето мн лесно и бързо. Ако някой обича домашна паста да види как я показа Лео:)

# 577
Да, определено и аз се опулих, че тестото за класически, български соленки, беше повишено в такова за френски кроасани. Класическото маслено тесто за кроасани е с мая и се точи и втасва на принципа на многолистното. Цял ден играчка е да правиш кроасани и пак не е сигурно, че ще ти бухнат.
Уредът за пържене без мазнина искам отдавна да си го взема, но няма начин да дам близо 600 лв. за фритюрник, бил той и здравословен. А и определено ми се струва, че основното му и най- добро приложение е за картофки, т.е. не си струва.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 00:09 от Анонимен

# 578
Да, определено и аз се опулих, че тестото за класически, български соленки, беше повишено в такова за френски кроасани. Класическото маслено тесто за кроасани е с мая и се точи и втасва на принципа на многолистното. Цял ден играчка е да правиш кроасани и пак не е сигурно, че ще ти бухнат.
Уредът за пържене без мазнина искам отдавна да си го взема, но няма начин да дам близо 600 лв. за фритюрник, бил той и здравословен. А и определено ми се струва, че основното му и най- добро приложение е за картофки, т.е. не си струва.
Именно, френските кроасни са от многолистно тесто като онзи сладкиш Наполеон, ако се сещате. Като или то направо си е бутер тесто, но то за да е домашно се прави много трудно!

# 579
Всички в темата знаем какво е кроасан, само на Тенчева баба ѝ не знае. Е, и Тенчева, разбира се. Как не се е сетила да го патентова! Обогатила е тестото с две чаши краве сирене и кашкавал. Joy

# 580
Всички в темата знаем какво е кроасан, само на Тенчева баба ѝ не знае. Е, и Тенчева, разбира се. Как не се е сетила да го патентова! Обогатила е тестото с две чаши краве сирене и кашкавал. Joy
Хаха права си:) Аз много се смях още като прочетох за пръв път тази гениална рецепта, в интервю на Ирина в списание Ева май.. Тези кроасани станаха исторически:Д

# 581
Общо взето досега в Черешката не сме видели завъртян десерт, изключая "портокала" на шеф Петров, който наистина ме впечатли.

# 582
  • София
Едно време много ги правех тези "кроасани".Страницата с рецептата е най-изцапаната в тефтера ми  Joy. Там са нещата,които съм правила на често.

Скрит текст:

# 583
Тайне, да не би баба ти да е Мария? Нещо си се объркАла, не си разбрала добре. Солени френски кроасани са това, а не соленки. Naughty

# 584
Тези "кроасани" и аз ги правя от години и имам рецептата от баба ми, ама ние сме будали и им казваме кифлички  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт