Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 815
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте.

Получих това съобщение, но във папка "Спам".

Скрит текст:
PayPal
We need your help: Your PayPaI account need verification
Hello,
someone has recently tried to access your account from this ip adress: 178.169.73.230 Located in Russia more details »
1. For that, we Iimited your paypal account just until we finish our investigations, during that We will keep investigating in this case but to remove Iimitation.

2. For your security you have to confirm your informations otherwise. Confirm now
As always, if you need help or have any questions, give us a call or go to our Help Center. You can find the link on any page of our website.

Thank you for being a PayPaI customer.

Yours sincerely,
PayPaI
Истинско съобщение ли е?
Истинските имейли съдържат имената ти. Този виждам, че ги няма, значи не е истински, а и явно не случайно е папка "Спам".

# 226
Аз имам имейл в папка "СПАМ" с имената ми. Но аз скоро се регистрирах и ми казва Take your first steps with Paypal.

# 227
  • София
Здравейте,
Знаете ли дали вече не е премахната опцията човек да си смени курса на валутата, така че да го таксуват по курса на неговата банка, а не по курса на PayPal  newsm78 ?
При пращане в eBay, не видях опцията за промяна на курса, която преди съм ползвала. В новия изглед на PayPal също нищо не намирам.

# 228
Здравейте,
Знаете ли дали вече не е премахната опцията човек да си смени курса на валутата, така че да го таксуват по курса на неговата банка, а не по курса на PayPal  newsm78 ?
При пращане в eBay, не видях опцията за промяна на курса, която преди съм ползвала. В новия изглед на PayPal също нищо не намирам.

Не е премахната. Като пускаш поръчката и те прехвърли на Пейпал ти дава две опции -
Опция  едно: 1 лев = ....евро/долара/паундове      или
Опция две: Плащане по курса на банката, издала картата - и ти показва стойността на покупката в евро/долари/паундове.
Избираш втората опция.

# 229
  • София
Благодаря за отговора, но нищо такова не ми излиза. Ще опитам довечера да пусна screenshot.

# 230
  • Sofia
Благодаря за отговора, но нищо такова не ми излиза. Ще опитам довечера да пусна screenshot.

Log-ваш се в профила си в PayPal, цъкаш на зъбчатото колелце горе, в дясно, даваш на "Payments" –> "Manage Pre-approved Payments" –> "Set Available Funding Sources" –> "Conversion Options"; слагаш отметката на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.", цъкаш на "Submit" и си готова. Peace

# 231
  • София
Хиляди благодарности, Black cat! Simple Smile Толкова рових днес в PayPal и не можах да го открия сама.
Bill me in the currency listed on the seller's invoice при мен си беше отчекнато обаче, явно се е запазило още от старата версия на Pay Pal. Остава въпросът защо при това положение, при плащане чрез PayPal в еBay вчера за сметка от 54.50 EUR от сметката са ми изтеглили 109.62 лв., т.е. курс 2.01 лв. за евро. Странна работа, може да има някакви такси. Тази сума е към двама различни продавача. Само на една от транзакциите в PayPal ми излиза Exchange rate  - 71,45 BGN = 35,00 EUR,  1 Bulgarian Lev = 0,49 Euro, т.е. 2.04 лв. за 1 евро. Значи не са ме билвали по валутата на фактурата на продавача и по курса на ПИБ. Аз отдавна не съм плащала с PayPal и сега случайно се загледах, но не мога да си обясня как така се получава, че хем е отчекнато да се използва един курс, а всъщност се използва друг.

# 232
  • Sofia
   Хммм, много странно, наистина. Thinking Дано някой се включи със съвет, аз не мога да помогна в случая, за съжаление.

Би могла да пишеш на PayPal и да ги питаш, отговарят относително бързо. Peace

# 233
  • София
Ще пиша и ще кажа какво са ми отговорили.
Утре или вдругиден ще плащам пак към еBay. Може да изчакам да видя на какъв курс ще ме таксуват, след като днес чеквах и отчеквах наново в PayPal,  и тогава да им пиша Simple Smile
Отново благодаря!

# 234
Някой има ли проблем със сайта showroomprive? Не мога да виждам изображения нито от браузър , нито от приложение за андрооид или айфон.

# 235
  • София
Здравейте! И аз съм с молба за помощ.  Blush Преди повече от два месеца направих покупка от Ибей, която така и не пристигна. Не съм пускала диспут, продавачът ми върна парите преди два дни. Днес обаче си получих колетчето. Въпросът ми е как сега да му пратя парите? Имала съм подобен казус преди няколко години, но не помня как ставаше.  Blush

# 236
  • София
Пращаш ги на имейла от който ти е върнал парите и може да добавиш съобщение, да не се чуди за какво са.

# 237
  • София
Благодаря, daniabcbouquet Аз вече му бях писала, преди да попитам, така че няма да се чуди.  Grinning

# 238

Log-ваш се в профила си в PayPal, цъкаш на зъбчатото колелце горе, в дясно, даваш на "Payments" –> "Manage Pre-approved Payments" –> "Set Available Funding Sources" –> "Conversion Options"; слагаш отметката на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice.", цъкаш на "Submit" и си готова. Peace

Много е важно този текст да се сложи най- отгоре в темата , че голямо търсене падна.
Исках да ви попитам имали ли сте случай при плащане на търговец директно  сайта на paypal  да не е спазено "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."  Днес курса ми излезе 2,04лв за 1 евро , въпреки ,че съм отбелязала горепосоченото. 

# 239
  • София
И на мен ми се случи 2,04лв за 1 евро, преди няколко поста писах, на следващия ден беше курс 1.96. Най-странното е, че когато беше 2.04, платих едновременно на двама търговци. На единия плащането е таксувано в лева, на другия в евро и съответно курсовете са различни. Не знам има ли връзка с продавача. Щях да пиша на PayPal, но още не съм.

Също подкрепям текстът с упътването да се сложи на видно място. И аз много търсих преди Black cat да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт