Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 825
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
   daniabc, благодаря ти, че си си направила труда да се разровиш, за да ми помогнеш. Hug

Ами, не знам, възможно е да взимат и 10% от сумата, но много бих се учудила, ако е така. Преди около година получих refund на стойност $200 и не съм забелязала да са ми удържали някакви такси, а щях да забележа, защото много изкъсо следя с какви пари разполагам по сметката си. Rolling Eyes А това се води именно входящ валутен превод, предполагам.

Ще се обадя на телефона им за обслужване на клиенти, като имам време, и ще питам как стоят нещата. Peace

# 451
Здравейте, имам спешно нужда от помощ. Нов съм тук, нов съм и в Пей пал, затова вероятно сгафих не проверих предвартелно информацията, но дори през ум не ми мина, че така ще ме изклатят.

Живея в чужбина и то не в страна от ЕС и преди седмица трябваше да получа пари от друга държава. Човека дето ми ги праща предпочете през Пей пал и ме накара да си направя регистрация - всичко беше супер до момента с 4 цифрения код. Така и не го получих седмица, обаждах се в банката (по вайбър, тъй като тук роумънгът е убиец) и нямаше и нямаше код (нямам интернет банкиране само получавам имейли веднъж в месеца с извлеченията - такъв ще получа чак март) и транзакциите. И аз си чаках кода, за да верифицирам картата - от банката казаха да се обадя пак след няколко дни.
Днес обаче на пощата получих писмо от Пей Пал и през ум не ми мина, че може да е фалшификат - логото им беше там и точно моя проблем - липса на верификация и под предлог, че някой се мъчи да тегли пари от новата ми сметка (шашардисах се - то вътре няма пари все още, защото не съм получил превода), точно като телефонни измамници се вързах и продължих напред, уж за да верифицирам картата си. Искаха ми номер на карта и всичко, което си го има и в Пейпал акаунта - последните три цифри.
И тука почна кошмара - на пощата дойдоха три мейла за 110 долара от Манчестър, 1300 лв от Дубай и 94 евро някъде от Китай .... Докато сваря да намеря човек да отиде в банката и да говоря с тях, защото той няма и пълномощно, да блокира сметката вече бях назад с 1800 лв... А тази карта ми трябва - с нея си тегля в чужбина - Виза е картата.
Добре, че имам още една та спасихме положението временно.
Оттук насетне какво мога да направя, каква е процедурата и има ли шанс да си видя парите отново или да пия ледена вода?
Видях, че има някои хора с моя проблем - Таласъмче какво стана върнаха ли ти парите? Чета тука, че на някои са на други не. Моя проблем се задълбочава от факта, че мога да подам молба само онлайн, сканирана и с подпис, тъй като съм в чужбина.
Но пък транзакциите явно си личи, че са през 5 минути за големи суми. Има ли как да се върнат парите?
Забравих да спомена, че служителката в банката каза, че молбата не мога да я подам докато не се осчетоводи транзакцията, няма ли да е много късно. И за колко време се вземат решенията в полза или срещу клиента при подобни измами?

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 02:44 от проблем

# 452
Ползвали ли сте услугата за "безплатно връщане на закупени стоки" платени през Пейпал?
Ако стоката е била доставена до адреса на UK превозвач, но после я връщам от България, дали ще покрият разходите?  Hug

# 453
Здравейте, имам спешно нужда от помощ. Нов съм тук, нов съм и в Пей пал, затова вероятно сгафих не проверих предвартелно информацията, но дори през ум не ми мина, че така ще ме изклатят.

Живея в чужбина и то не в страна от ЕС и преди седмица трябваше да получа пари от друга държава. Човека дето ми ги праща предпочете през Пей пал и ме накара да си направя регистрация - всичко беше супер до момента с 4 цифрения код. Така и не го получих седмица, обаждах се в банката (по вайбър, тъй като тук роумънгът е убиец) и нямаше и нямаше код (нямам интернет банкиране само получавам имейли веднъж в месеца с извлеченията - такъв ще получа чак март) и транзакциите. И аз си чаках кода, за да верифицирам картата - от банката казаха да се обадя пак след няколко дни..
много неприятно. Ако транзакциите са направени през ПейПал - трябва да се свържеш с тях и най-вероятно ще ти възстановят парите. Ако са направени директно с данните от кредитната карта - трябва да се пуска молба в банката и те ще разгледат случая. Последно като имах разправии с опит за източване на моята карта ми казаха, че до 300лв са за моя сметка ако нямам застраховка за такива случаи, над 300 - банката ще ги възстанови ако се докаже, че сметката е източена. Но става бавно, може и 1-2 месеца да отнеме..

# 454
За съжаление е пряко с картата, няма общо с истинския Пейпал. Какво следва да опиша в жалбата и има ли шанс да си получа парите бая повече са от 300 лв. Ако бяха 300 някак щях да ги преглътна

# 455
За съжаление е пряко с картата, няма общо с истинския Пейпал. Какво следва да опиша в жалбата и има ли шанс да си получа парите бая повече са от 300 лв. Ако бяха 300 някак щях да ги преглътна

Всяка банка има политика при оспорване на транзакциите.
Попълваш молба с оспорване на съответните суми и тя се изпраща за разглеждане. Може да чакаш от 20дни до 2месеца, докато я разгледат и решат в твоя полза. (не е задължително)€ Някой банки не връщат суми до 300лв., други го правят.
При всички положения не се бави и дори по електронен път подай молба за оспорване на транзакциите.

# 456
  • Sofia

Трябва да попиташ в банката си. Peace

# 457
Айде и Пейпал си вдигат таксите.. да не останат и те назад от нашите банки..
https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/upcoming-policies-full

# 458
Оттам ми казаха, че трябва да се осчетоводи транзакцията и ще ми прарят молбата, но не знам какво точно да опиша в нея и какви са процедурите след това. И затова питам някой, който е минал по този път. За съжаление сумата е бая голяма. Имам скрийншот от "писмото на Пейпал". Теанзакциите са 3 за период от 10 минути и от три различни държави - досега тегленията ми бяха по едно на месец. Не знам какво друго доказателство да приложа.
Мерси за отговорите

# 459
Може ли чрез пп да преведа пари на родина в Англия по неговия пп? Благодаря за отговора! bouquet

# 460
  • Sofia
Може ли чрез пп да преведа пари на родина в Англия по неговия пп? Благодаря за отговора! bouquet

Да, разбира се. Simple Smile

# 461
Много се извинявам ,ако вече има зададен подобен въпрос,но изчетох доста от темите и не открих отговор на моя проблем!И много ще съм благодарна,ако можете да ми помогнете,защото нищо не разбирам.Направих си акаунт(поне така си мисля)в Paypal,но не съм регистрирала карта и незнам дали е активен така.И въпросът ми е дали ще може моя приятелка да ми прати пари от нейния ПП дп моя ПП и да бъдат отразени в баланса(защото сега е на 0.00 ест.) и от тях да пазарувам в EBay без да имам карта или сметка(не искам да ги тегля или нещо подобно,а само да купувам он-лайн).Възможно ли е да пазарувам по този начин?Надявам се да ми помогнете.Благодаря предварително!

# 462
Много се извинявам ,ако вече има зададен подобен въпрос,но изчетох доста от темите и не открих отговор на моя проблем!И много ще съм благодарна,ако можете да ми помогнете,защото нищо не разбирам.Направих си акаунт(поне така си мисля)в Paypal,но не съм регистрирала карта и незнам дали е активен така.И въпросът ми е дали ще може моя приятелка да ми прати пари от нейния ПП дп моя ПП и да бъдат отразени в баланса(защото сега е на 0.00 ест.) и от тях да пазарувам в EBay без да имам карта или сметка(не искам да ги тегля или нещо подобно,а само да купувам он-лайн).Възможно ли е да пазарувам по този начин?Надявам се да ми помогнете.Благодаря предварително!

Активен е акаунта, дори и без карта. Но не е верифициран.
Може да пазариш от Ибей и така, стига адреса в ПейПал да съвпада с адреса за доставка, който е попълнен в Ибей.
Но има и някои продавачи, които имат изрично изискване за верифициран ПейПал акаунт, така че е добре да прочетеш всичко в листинга на съотвения продукт преди да пускаш поръчка.

# 463
Благодаря много за информацията! Simple Smile

# 464
Здравейте, имам проблем с Пейпал и се надявам да ми помогнете. Имам регистрация в пейпал, картата ми е верифицирана, пазаря от Ибей, връщали са ми пари без проблем, получавам си ги по сметката. Проблема ми е следния, приятели от чужбина ми пратиха пари по пейпал, но не ми разрешава да си ги прехвърля. Цъквам на Withdraw funds, там ми показва каква сума имам, въвеждам сумата която иска да си прехвърля, избирам си картата и като потвърдя, ми изписва че избраната сума не може да се прехвърли. Пробвах с 90$, пробвах и с 10$ и не става, не ми разрешава. Моля кажете къде може да е проблема ми?

Общи условия

Активация на акаунт