Пейпал - помощ - 12-та тема

• 79 919
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Профилът ми е ограничен. Искат снимка на документ за самоличност, като доказателство за личните данни и адрес. Някой имал и е такъв проблем? Дали е безопасно?
Не правете нищо освен да изпратите тези мейли на сопорта на ПейПал като евентуална измама. Ако трябва да проверите профилите си влезте чрез търсачката, която имате директно в Пей Пал. Със всяко друго действие има опасност да ви хакнат данните.

Казусът на pi_pi най-вероятно е съвсем реален. Случва се от PayPal да изискват потвърждение на профила, не е прецедент. Просто да влезе в профила си и да види дали има същото съобщение и там. Ако е налице, ще трябва да им прати документите, няма как.

# 91
  • София
От сметката на мъжът ми са теглили миналата седмица няколко пъти с основание
ПОС *** BGN авт.код:***, PAYPAL *FACEBOOK/***/PAN:******
има и е-майли от paypal, че парите са постъпили по сметка на PAYPAL *FACEBOOK

2 седмици бяхме почивка и днес видяхме, че са теглели пари.
Обадихме се в банката и блокираха картата. Утре ще отидем и на място в банката да подадем жалба.
Трябва ли да пишем до PayPal?
Въобще как да процедираме да върнат парите?
От банката ще свършат ли нещо?

Благодаря предварително!

# 92
  • София
Имам нужда от помощ - дали някой досега се е сблъсквал с подобен казус:

Една поръчка направена от И-бей не дойде 45 дни и писах на продавача. Човекът веднага ми върна парите без никакъв проблем, но поръчката ми взе че пристигна два дена след това. Парите, които ми върна ми стоят блокирани в ПейПал, като имах обяснение че ще стоят блокирани 7 дни, докато се изясни казуса. Но сега като му писах, че всичко е наред и поръчката ми е пристигнала той не може да си ги върне обратно, а аз не мога да откажа да ги получа - сблъсквал ли се е някой с нещо подобно и как да откажа върнати пари в ПейПал?

# 93
  • Мадрид / София
От сметката на мъжът ми са теглили миналата седмица няколко пъти с основание
ПОС *** BGN авт.код:***, PAYPAL *FACEBOOK/***/PAN:******
има и е-майли от paypal, че парите са постъпили по сметка на PAYPAL *FACEBOOK

2 седмици бяхме почивка и днес видяхме, че са теглели пари.
Обадихме се в банката и блокираха картата. Утре ще отидем и на място в банката да подадем жалба.
Трябва ли да пишем до PayPal?
Въобще как да процедираме да върнат парите?
От банката ще свършат ли нещо?

Благодаря предварително!
Питайте в банката за реда при такива случаи. Аз трябваше да отида в полицията да пусна жалба с извадка от банковата ми сметка, в България не зная какъв е реда.

Една поръчка направена от И-бей не дойде 45 дни и писах на продавача. Човекът веднага ми върна парите без никакъв проблем, но поръчката ми взе че пристигна два дена след това. Парите, които ми върна ми стоят блокирани в ПейПал, като имах обяснение че ще стоят блокирани 7 дни, докато се изясни казуса. Но сега като му писах, че всичко е наред и поръчката ми е пристигнала той не може да си ги върне обратно, а аз не мога да откажа да ги получа - сблъсквал ли се е някой с нещо подобно и как да откажа върнати пари в ПейПал?

Няма ли начин да му пратиш сумата втори път имайки неговия имейл в ПейПал?

# 94
Може ли някой да ми каже как да изтрия това ,
от профила си в Пейпал , защото без да искам го натиснах два пъти(първия път ми даде грешка уж). Вече веднъж ми взеха сумата,а искам да го премахна преди да реша да внеса друга сума в сметката и за да не ми я дръпне пак наново. Благодаря

# 95
Момичета, да споделя и аз опит....  Sad Видях по-горе, че има и други като мен. Ползвам Пей пал от години, никога не съм отваряла фишинг съобщения. Но преди няколко месеца, както си вървя по улицата, започнах до получавам съобщения буквално през 5-10 секунди, че плащам с кредитната ми карта - суми по 9-10 долара. Случайно бях до офис на банката, влязох вътре, казах какво се случва и ми блокираха картата. Подадох заявление за оспорване на транзакциите, после направих същото и към Пей пал. Изтеглиха ми 280лв. общо. И се започна цяла сага - от банката ми се обаждаха няколко пъти, писаха ми писмо, че разглеждат случая и ще ми отговорят в най-кратък срок и .... нищо. Накрая получих писмен отговор, че няма да ми възтановят сумата, тъй като транзакциите били направени към търговец Х, на мое име и на моя адрес. Ако искам, да подам жалба до КЗП. От Пей пал пък ми казаха, че моята банка трябва да се справи с проблема. И сега вече мога да се оплача на арменския поп.... Та, имайте предвид моя горчив опит. Ако някой е имал подобен случай и решение на проблема, ще бъда благодарна да сподели.  Simple Smile

# 96
Здравейте, имам следния проблем направих си регистрация в Paypal, мой приятел ми изпрати пари на акаунта но при самата регистрация не съм въвел данни за дебитна карта и в момента опитвам да го направя и след като въведа данните на картата и всичко както трябва да е ми излиза този надпис.

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.

Какво трябва да направя и как по точно да добавя дебитна карта за да мога да изтегля средствата си.

Благодаря предварително.

# 97
Картата трябва да е Виза, Мастъркард или Американ Експрес.
В нея трябва да има поне 5 лв.

# 98
Колкото пъти да променям да ме таксува по курса на моята банка, пейпал ме удря с тяхния. Иначе изписва, че ме билва във валутата на продавача. Има ли справяне с проблема? Настройките са ми ОК, но ето че за плащане от 115евро са ми дръпнати 235лв...

Замислих се да не е проблемът в моята банка, но не е. Имам плащане в евро пак преди два месеца през пейпал и са го таксували по нормален курс. Гледах плащанията към ибей, които са минали през пейпал - един ден плащанията са през курс на пейпал, друг ден са таксувани в паунди и съответно по курса на моята банка. Сега проверих - опцията, която трябва да включа в пейпал, за да ме таксува по курса на моята банка си е нагласена. Някой да има предположение?

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 10:16 от Kisses{P}

# 99
Добре е преди всяко плащане да се проверява дали настройката е коректна.
Личните ми впечатления - когато купувам от ebay,co,uk настройката си стои запаметена, когато купувам от ebay,com променям преди всяко плащане, защото системата винаги е по подразбиране - Use PayPal's conversion.

# 100
  • Sofia
   Явно при всеки е различно – при мен май винаги си седи на "Bill me in the currency listed on the seller's invoice", без да правя нещо специфично. Sunglasses

# 101
При мен си стои включена настройката, но е факт, че различен курс използва в различните случаи.

# 102

Пишеш му да ти прати мейл, по който да му дадеш парите в ПейПал. На мен ми се случва два пъти. Веднъж върнах парите в ПейПал по мейла, а втори път направо ми прати invoice.

-------------------

Има ли значение дали ще пратя една сума на 1 или 2 пъти?

# 103
Бихте ли ми казали как да вдигна лимити за пращане и получаване на пари, че не успях да се ориентирам  Praynig

# 104
  • Варна
Здравейте,бих искала да ви помоля за малко помощ.Преди три дни при поръчка от немски сайт ,обърках адреса на доставка с моя по регистрация в пейпал,а аз исках да се достави до адрес в Австрия.След това направих същата поръчка,но вече с променен адрес.В картата не смея да вкарам пари,защото и двете плащания стоят на пендинг.Как ли не опитвам да изтрия грешното и не мога.Имате ли идея как  става и ако не може да се изтрие,а внеса пари в картата кое плащане ще мине първо?

Общи условия

Активация на акаунт