Скандали заради името на бебето

• 175 935
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 365
  • където ми харесва
Zoi, защо си толкова агресивна?
Нали знаеш за личното мнение, което не се натрапва и за същото такова, в което ВЪПРЕКИ присъствието на израза "на никого не се налагам, ама..." си е точно натрапване?
Твоето е от вторите. Аман от чуждопоклонничество, не очаквайте никой да се съобразява с вас, повдига ми се от чужди имена, плиткоумни майки....
Ако аз ти кажа, че за мен си нищо повече, от една прекършена снахичка, дали ще приемеш безропотно моето мнение за себе си, или ще сметнеш, че то цели само да те обиди? Peace

# 1 366
  • при късмета
Кой родител би вменил на детето си да се подиграва на "Камелия" наричайки я " Камила", например?

Ами погледни постовете, отношението и изказванията на Зои и ще ти стане ясно за кои родители говоря. Мислиш, че като ѝ се повдига от разни имена, няма да се повдига и на детето ѝ след време?
Сега по-ясно ли е? Примера е прекрасен.
Повдигало ѝ се от чуждопоклонничество, но кръстила детето си на свекъра грък. Това не е чуждопоклонничество, ама изобщо  ooooh!
Ние сме с чужда фамилия цялото семейство. За мъжа ми като дете, беше много странно, защото беше голямо изключение по Тошово време такова име. Моето дете е било на различно място на ясла, на градина и сега на училище. Никога не са му се подигравали за името, макар и фамилия. Само от време на време някой родител пита за произхода, защото го бъркат с друга националност. Но от чисто любопитство, никога с подигравка.
До сега не съм попадала на родители с нагласата на Абсурд и Зои

# 1 367

Като чуя Доротеса или Бриджит, ми се повдига. Първото от плиткоумието на майката

Защо на майката. Може тази гениална мисъл да е хрумнала на бащата  Laughing. нали пишехте, че и бащата участва активно в това решение.

Нашето дете е с хубаво българско популярно име, което аз харесах, мъжът ми се съгласи и не е кръстена на никой от родителите ни. За мен това е лично решение, никога не съм си позволявала да коментирам в присъствието на дъщеря ми кой как се казвал и кое било тъпо и кое не. Дори сме говорили, че всеки родител сам избира името на децата си с любов и за всяко дете неговото име е най - хубаво.

# 1 368
Adellle, знам разбирането на моите постове ти куца, така че по-добре не се мъчи с тях Simple Smile
 Ма Ко, абе жено ти добре ли си?
Първо с баща грък и с гръцка фамилия как искаш да се казва детето ми?!
Владимир Йоргос, например добре ли ти звучи?! И от къде и как реши, че децата ми ще са нетолерантни?
 И на двете личното ви заяждане с мен, пречи да асимилирате какво пиша или още по-зле да ви е трудно да вденете?!
 Синът ми е с гръцко име, което е интернационално, има го и у нас. Дъщеря ми също е с интернационално, простичко име което и в Гр и в Бг, и в цяла Европа звучи познато.
 Веселка, според мен майките измислят изгъзиците, а бащите просто се съгласяват. Някак мъжете са лишени от такава безумна фантазия Simple Smile

# 1 369
  • Бургас
Владимир Йоргос на мен не ми звучи странно.
А защо се налага да махаш последната буква от името на сина си в България?

# 1 370
  • при късмета
Нали вече уточних, че и моето дете, макар и с баща българин е с чужда фамилия. Т.е. до голяма степен сме в една и съща позиция.
Разликата е, че на мен не ми се повдига от ничии избор и не си позволявам да определям, като селската клюкарка и да лепя етикети, на хората с различен от моя.
Така, че аз съм много добре. И не е лично заяждане. Написаното и от теб и от мен и от Адел всичко го виждат, нали? Лесно се съпоставя израз, отношение, а отк там и други неща. Въпреки претенциите ти

# 1 371
Ама това си е мое лично право и мнение бе, Ма Ко, стига се опитва да ми вменяваш вина! И тая мантра с епитетите няма ли да я оставите вече? Епитетите са изразни средства, за по-добро изказване!
Джули, не се налага да махам, а ако махна последната буква става българско. Като Николас, Янис и т.н.

# 1 372

Веселка, според мен майките измислят изгъзиците, а бащите просто се съгласяват. Някак мъжете са лишени от такава безумна фантазия Simple Smile
Защо? Може майката да е искала да направи бащата горд.

# 1 373
  • при късмета
Ами тогава зачитай същото това право на другите, само твоето ли е правилното?
И друго ми направи впечатление. Пак мъжа ти е преди теб. Бащата на детето ти е грък, факт. А майка му каква е? Ти за нищо ли се нямаш? Твоите права и мнение по-маловажни ли са от тези на мъжа ти? Националността, традициите и т.н.? Абсолютно си смачкана и вкарана в ъгъла снаха, без право на абсолютно нищо, освен да правиш мъжа си щастлив. Дори според теб самата.
И на фона на всичко това, от чуждопоклонничеството у другите ти се повдига. Страхотно звучи, да знаеш. И остава завинаги черно на бяло

# 1 374
  • Бургас
Джули, не се налага да махам, а ако махна последната буква става българско. Като Николас, Янис и т.н.
Написа, че махаш последната буква и после си коригира поста /сигурно ти прозвуча "нетолерантно" да коригираш името на детето си/. Не мисля, че е нужно да го правиш. Толкова различни имена може да чуеш, че вече на никой не му прави впечатление. Може би едно време е било друго. Моите дядо и баба по бащина линия бяха гърци. Името на дядо беше Георгос Стоянис, който идвайки в България, се наименува Георги Стоянов. Помня, че като дете ме беше яд, че фамилията ми не е Стоянис.
За българчетата, които носят имената Джесика и Саманта, и на мен ми е странно, дори смешно, но родителите им като ги влече....Не бих се подиграла и не бих допуснала детето ми да се подиграва на дете с подобно име.

# 1 375
Цитат
Джесика и Саманта, и на мен ми е странно, дори смешно, но родителите им като ги влече....Не бих се подиграла и не бих допуснала детето ми да се подиграва на дете с подобно име.
На същото мнение съм, като заменя смешно с жалко. И през ум не ми е минало да се подиграя на дете или да уча моите деца така, това са измислици на опозицията Simple Smile
 Ма Ко, посмали малко личната си неприязън към мен, че ти пречи на преценката и  се усети, че не сме в темата за свекървите, че да ме снахосваш  Laughing

# 1 376
  • при късмета
Но пак не отговаряш на въпросите, а нападаш. Показателно

# 1 377
Да ти е жал за някого, който си няма друг недостатък, освен това, че името му не ти харесва?
 А на мен ми става жал за потиснати жени, които се помпат с неприязън заради личната си неудовлетвореност.

# 1 378
Нямам лична неудовлетвореност. Имам мнение Wink
Ма Ко, на глупостите ти как да отговоря?

# 1 379
  • при късмета
Кое точно е глупост, във въпрос за брак м/у различни националности, традиции, манталитет, чие мнение да се зачита повече?
На това поне ще отговориш ли?
За другите отговори е ясно, всички са те чели достатъчно

Общи условия

Активация на акаунт