Скандали заради името на бебето

• 175 843
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 575
Илиана-Куини ми звучи тъпо, но Миа Кристина ми харесва. После бащино и фамилно, не е чудо невиждано 4 имена. А и фамилия Стоичков е по-добре от Рамадан.

# 1 576
  • sf
Направо Куин Илияна да я бяха кръстили  Joy

# 1 577
Да, някакси Куин Илияна звучи по на място от Илияна - Куини.Миа Кристина ми звучи като мила Кристина.Не им ли мина модата на двете имена.Едно време Анна Мария ,Мария Магдалена,Виктория Кристи и тн бяха модерни ,но преди 10тина години.

# 1 578
Направо Куин Илияна да я бяха кръстили  Joy
Laughing Това беше добро.

Миа Кристина едва ли ще живее в България, така че е нормално родителите й да не са се съобразявали много с родните модни тенденции.

# 1 579
Сега една Бонка Манафова спечели от Националната лотария. #Crazy

ох, не  е лесно.... добре, че животът я е обещетил с няой друг милион за тия страдания.

# 1 580
Не мога да не ви осведомя, значи................ Crazy
Илияна Раева е станала баба.
Внучката се казва Илияна- Куини.
А, аз съм без думи!

Нищо подобно...не бива да се вярва на всеки един жълт вестник и да се цитира дословно така, сякаш знаете информацията от първоизточника. Да не говорим, че в България журналистиката е пародийна, защото въпросните журналисти  не са се потрудили да попитат лично източника на информация, а са копирали текста, впоследствие поставили в статия, в който г-жа Раева изразява своето щастие от появата на внучката си. "Нарекоха я Илияна..." и няма нужда повече от  какъвто и да е било друг коментар. Детето се казва Илияна Георгиева Коруджиева и носи името на баба си. Куини е обръщение от бабата към малката Илияна.  Hug Peace

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 19:26 от Мichelle*

# 1 581
  • София
http://-spam082-/n/vnuchkata-na-iliana-raeva-i-nasko-sirakov-s-d … imena.114978.html
Там, самата Илияна пише, " Илияна- Куини".
С главна буква се пишат собствените имена, а с малка- нарицателните.

# 1 582
http://---/n/vnuchkata-na-iliana-raeva-i-nasko-sirakov-s-dve-imena.114978.html
Там, самата Илияна пише, " Илияна- Куини".

Не ми се спори. Излишно е да казвам, че информацията я знам от човек, близък на семейството, но няма значение. Ако беше така, самата г-жа Раева щеше да напише: "Нарекоха я Илияна-Куини", а не "Нарекоха я Илияна...", "Моята божествена Илияна-Куини" се казва по-надолу в текста, но никъде не е упоменато, че това е цялото име. Цялото име на детето е Илияна Георгиева Коруджиева.

П.С. Не всеки знае кога се използва главна буква и кога малка буква, т.е граматичните, правописни и пунктуационни норми на съвременния български книжовен език.  Peace

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 20:24 от Мichelle*

# 1 583
  • София
Сиреч, в прав ред- Илияна иде малко неграмотна, което обяснява залитането по английските думички......
Дали ще позная, че изразява възторга си с " Уау"? Mr. Green

# 1 584
Сиреч, в прав ред- Илияна иде малко неграмотна, което обяснява залитането по английските думички......
Дали ще позная, че изразява възторга си с " Уау"? Mr. Green

Скрит текст:
Отвратително е да се слагат определения, оценки на хора, които не познавате. Всеки има право да се обръща към детето, внучето, правнучето, както си пожелае. За едни детето е "златце", "слънце", "съкровище", а за други детето е "кралица", в случая звучи "куини"  Grinning. Друг е въпросът, че въпросното обръщение "куини" трябва да е написанo с малка буква, предвид факта, че името не е съставно собствено име (Илияна-Куини), а по-скоро "Куини", както вече казах, е допълнение от бабата към името на детето, но детето, със сигурност, не е коронована глава и обръщението към нея не е официално такова, за да се изписва с главна буква.   Grinning  Да приемем, че е била оставена на емоциите и не е обърнала голямо внимание на правописните правила, въпреки че това не е оправдание.  ooooh! Факт е, че е неуместно използването на англоезичната дума "queeny". Всеки има право на мнение. Спирам по темата, защото темата беше за съвсем друго име и други бяха споровете тук, а аз не желая да участвам в тях.  Laughing Просто исках да напиша, че детето не е Илияна-Куини, а е само Илияна.  Peace  

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 15:39 от Мichelle*

# 1 585
Ама Куини quinny ли е? Не е ли Queeny?

# 1 586
То и Илияна Раева по документи не се казва така, вие сега се чудите как се казва внучка й.
На миналите избори докато си чаках и скучаех пред секцията установих, че всъщност не се гласува за Илияна Раева, а за Илияна Сиракова. Като си решил да ставаш политик, поне кажи как се казваш та да знаят хората......

# 1 587
  • София
Как е по документи е без значение- тя стана известна с бащината си фамилия и няма причина да не си остане така в публичното пространство.
Но, "Куинито" е друг разказ. Mr. Green

# 1 588

Прякорите също се пишат с главна буква.  Simple Smile
В случая "Куини" явно играе ролята на прякор, прозвище. Пример: Георги Дилков-Лорда, Владимир Ампов-Графа и т.н.

# 1 589
  • София
Още след раждането на бебето, самата Илиана Раева каза в телевизионно интервю, че внучката й се казва Илиана, а тя самата я нарича Куини, защото била на баба си малката кралица.
Така че поне този път простотия в акта за раждане няма. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт