Скандали заради името на бебето

• 175 851
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 545
... Мюсюлманин Исус да си срещала...
Мюсюлманите почитат и Исус, но му казват Иса. И да, има много мюсюлмани с това име.
Не знаех Peace
Вероятно е пророк в исляма, надали е син божи?

# 1 546
  • Пловдив
От малка съм чувала да се говори за някой Зянчо. Не ми е звучало добре - все едно зян отишъл. Чак като пораснах се сетих, че може да не му е истинско име и попитах баба ми и майка ми. Те казаха, че си е истинско, просто е съкратено от Мързян  Shocked вкъщи само хубаво се е говорило за тоя човек, но нямам идея какво в частност, защото каже ли някой Зянчо, мисля само за името му. Имало и такова село - може на него да е кръстен

# 1 547
... Мюсюлманин Исус да си срещала...
Мюсюлманите почитат и Исус, но му казват Иса. И да, има много мюсюлмани с това име.
Не знаех Peace
Вероятно е пророк в исляма, надали е син божи?
Пророк, да. Почитат и Дева Мария като негова майка. Много истории от Библията се съдържат и в Корана.

# 1 548
  • Най-красивата страна
Има и мюсюлмански имена,които не звучат добре в България.
Познавам една сирийка,която се казва Набила.

# 1 549
Има и мюсюлмански имена,които не звучат добре в България.
Познавам една сирийка,която се казва Набила.

Нормално. Сещам се и за името Мазен, доста популярно арабско.
Същото е и с нашите имена там. Напр. Ники е обидна дума.

А в класа на дребния има едно момченце, което се казва Туба, но мисля, че е индийче или пакистанче.

Подозирам, че всеки, живеещ в чужбина може да даде подобни примери Simple Smile))

# 1 550
Сещам се за момиченце на име Мърла, мюсюлманче, но не знам точно от коя държава, живеят в България. Сигурно на техния език значи нещо хубаво, но тук...

# 1 551
Сещам се за момиченце на име Мърла, мюсюлманче, но не знам точно от коя държава, живеят в България. Сигурно на техния език значи нещо хубаво, но тук...

Интересно, не съм чувала такова име. Да не би да е Марла? Не е популярно сред арабите, но може да е от някоя друга мюсюлманска страна.

Marla
Pronounced: MAR-lah
Origin: English
Hebrew - Star of the Sea
Latin - Bitterly Wanted Child
Greek - High Tower

# 1 552
  • София
Има име Merle - произнася се Мърл (не мисля, че е мюсюлманско, по-скоро е англоезично)

# 1 553
Много съм търсила какво е името по произход, защото ми е интересно семейството от коя държава е. Аз подозирам, че са иранци. Не мисля, че са имали предвид англоезичното име Марла.
Сестричката на Мърла се казва Софа. Също не намирам информация за подобно име, освен някакви варианти на София, но не мисля, че е това.

# 1 554
Юна, имам комшийка иранка. Ако не забравя, ще я питам тия дни и за двете имена.

# 1 555
Мерси Simple Smile
От години се чудя  Laughing
На Мърла ударението е на последната сричка.

# 1 556
  • Най-красивата страна
Най-нелепо ще звучи  в България шведското Ебба Mr. Green

# 1 557
 В Африка има традиционно име " Дупе" и " Маймуна ". Маймуна на езика йоруба означава " жена".

# 1 558
В едно предаване за булчински рокли, кандидат- булката беше афрокожа и доста капризна, та  много често споменаваха името ѝ - Ракия. Верно люта си беше Laughing

# 1 559
Най-странното име, което съм срещала е Фикия. Чух го в село, което е на 15 км от Пазарджик.
В нашия град преди 50-60 г. широко са били разпространени имената Патьо, Пандали, Рад, Паца. Сега вече са на изчезване.

Общи условия

Активация на акаунт