Кърмене на близнаци

• 3 030
  • 5
  •   1
Отговори
  • България
Здравейте, момичета.
Изключително съм щастлива,че имам късмета отново да се присъединя към вас.
На 1-ви юни се родиха моите близнаци. 2 дни бяха в кувьоз и знаете,, там не ми дадоха да ги кърмя, макар че много настоявах.На третия ден за мое щастие ме извикаха да ги накърмя пред тях - естествено, те спяха, не бяха свикнали, караха ме да ги будя, да било под час и тем подобни глупости. много време съм се бавила. както и да е, успяха да засучат и двете по малко. После им даваха шишетата.
След това бебките бяха при мен, но с кърменето не вървеше много, все идваше някой да ми виси на главата.    после се цедях-имаше много хубава жълта коластра и тайно им я давах като са при мен.
Вече сме си вкъщи и имаме цялото време на света за кърмене  Grinning Само,че малките се сърдят, че пуска малко, че трябва да се мъчат, като понамале плачат и се дърпат. Трябва си дохранване, а шишенцата пускат явно доста лясно и те така свикват.
Имам стаж в кърменето 1г.4м с кака им, и тогава кърмата ми не беше много, макар, че бях опитала и изчела всичко възможно по въпроса. Само че тя не беше пила от шише и изсукваше всичко до последната капчица.
Та това, за което влязох всъщност , тъй като не съм запозната с шишетата, е да попитам какви шишенца за дохранване да им взема : да не пускат много, да наподобяват майчината гърда и естественото сукане? Много ще съм ви благодарна  Hug

# 1
  • София
Най-щадящия метод за дохранване е със сонда.Много тънко маркуче е, купува се от аптеки или магазини за медицински материали. Единия край се залепва за зърното, други е потопен в шише или плик за кърма. Когато кърмиш бебето, мушкаш и тънкото маркуче в устата му и така то хем смуче мляко, хем суче от гърдата и я стимулира.
Шише, което да наподобява гърда и сукането от нея няма, това е само маркетингов трик  Peace
Въведеш ли шише, АМ, вода или залъгалка, ще е много трудно да запазиш количествата кърма.
Моят съвет е да се свързеш с консултант по кърмене според мястото, където живееш. Или да отидеш на среща на ЛЛЛ.Аз ходя почти на всяка в София и са голяма подкрепа, винаги има консултант на място. Звънни на националния телефон и може да се разбереш с консултант да те посети вкъщи.
Това е блог за кърменето на близнаци и ЗВБ https://zabliznacite.wordpress.com/
Фейсбук страницата https://www.facebook.com/zabliznacite/?fref=ts можеш да пишеш и да поискаш съвет.
Тук има контакти на консултанти по населени места http://lllbg.org/kontakti/

# 2
Моите близнаци се родиха преждевременно с тегло под 2кг. Изкараха известно време в кувьоз и не ми разрешаваха да ги кърмя. Почти веднага след като ми ги дадоха опитах за да видя дали ще засучат изобщо и се получи. После в къщи опитвах да направят цяло хранене, но се изморяваха и заспиваха, те почти непрестанно спяха. Бяха ми казали да изчакам да станат по 3кг. и тогава да ги кърмя. Тогава бяха и готови да се нахранят така. За шишетата не знам какво да кажа. Аз опитвам различни. С голямото ми детенце съм ползвала Нук(с лечебна цел, не просто за да го уча или да си мъча детето), много трудно го приемаше и никога не е пил повече от 30мл с него, дори и тях трудно с много рев. Но макар и краткото хранене сега с шише, си казва думата и също са склонни да предпочетат шише пред гърда.

# 3
  • България
Благодаря за отговорите bouquet
Моите се научиха и сега сучат с голямо удоволтвие Grinning Даже взеха да се мръщят на АМ Joy Само че не им стига за съжаление  Sad
Слагам ги на гърда постоянно -ту едната, -ту другата  да изсукват всичко, взех си и лактогонен чай, но важното е, че засукаха и им хареса  Peace

# 4
  • България
mims11
Значи и ти си с три дечица  Hug Да са живи и здрави! Колко са големи ?

# 5
Ирен, на 5г и на 5м Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт